КНСБ поиска още 991 милиона за заплати в Бюджет 2019

След скока на тока: Издръжката на едно семейство скача с 1,2%
63
КНСБ поиска още 991 милиона за заплати в Бюджет 2019
Снимка: Булфото, архив

Искането на КНСБ е да бъдат осигурени допълнителни 991,4 милиона лева за заплати в държавния бюджет за 2019 г., обяви във Варна президентът на синдиката Пламен Димитров.

Още по темата
По думите му към средствата за капиталови разходи и издръжка трябва да бъдат отпуснати още 691,5 милиона лева.

Основните критики на КНСБ към управленската политика в момента са насочени към пазара на труда и социалната сфера, допълни Димитров, цитиран от БТА. Лидерът на КНСБ уточни, че е наложително да бъде реализирана нова политика по доходите и заплатите да нарастват с между 12 и 15 процента ежегодно през следващите 4 години.

Ръководството на организацията настоява през 2019 г. да започнат да действат фондовете за квалификация и преквалификация на работещите, което ще подобри състоянието на пазара на труда у нас. Със същата цел КНСБ ще иска да бъде разработена и национална програма за подобряване дигиталните умения на населението, каза Димитров.

След вдигането на цените на тока и парното от 1 юли синдикатът е направил експресна предварителна оценка как те ще се отразят на издръжката на живота. Данните сочат, че се очаква тя да се повиши с 1,2 процента, като издръжката за нормалното съществуване на 4-членно семейство ще достигне 2 354 лева.

Освен това поскъпването на тока и парното ще доведе и до увеличаване на енергийната бедност в страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 25Именно частниците докараха България до просешка тояга... Именно те поддържат ниска минималната работна заплата в България Mapoдери и Moшеници...
31
1
 
9
 
! Отговори
ха така преди 5 години
Да проверят/променят концесиите сключени след 1990г. като злато, централи и т.н. Да коригират нещата, като си намалят комисионните и парите ще се появят....
30
1
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Не се и надейте, Бойко нема да даде;))) Бойко паре, не дава, само взима;))) Иначе, синдикалният лидер иска повишението заради Шенген. Добе го чух по радиото.
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойкооооооооооо, реформи трябват в държавната администрация, а не поливане пясъците на пустинята!
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимна преди 5 години
Синдикатите ако са истински такива трябва да мерят успехите си в колективното трудово договаряне,а не само да развяват байряка и да викат по площадите като балами!Необходими са тристранни преговори на ниво НСТС и двустранни на ниво предприятие!!!!!!!!!!!!Но КОЙ КОНТРОЛИРА ВСЪЩНОСТ СВЪРШЕНАТА РАБОТА НА СИНДИКАТИТЕ??? Това е въпроса!
27
1
 
9
 
! Отговори
Да! преди 5 години
Цялата икономика ни е сбъркана!Нямаме нито приоритети нито цели нито стандарти, а сме се превърнали в едни просяци и нито знаем от къде да почнем нито къде да отидем!Енергетика-0!Здравеопазване-00!Сигурност-000!Бедност-0000!
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още почти един милиард лева от данъкоплатеца за подпомагане на шуробаджанащината и корупцията. Е, за това бягат кадърните от България.
25
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата да мине към електронно правителство и администрация. Имаме всичко технически условия за това. И да съкратят 30% от администрацията. Да дойдат в частния сектор да видят , как се вадят пари за държавен работник, които после спи.Нямаме нужда от такава раздува администрация вече. Имаме бизнес и нужда от кадри ..Няма нужда да носим 200к още на гърба си.
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква е ползата от тия ?¿Някой да напише ако знае!
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ЕС такива б<.и няма!
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се Сменете устройството на държавата. И да се дадат пари на частнизи еднолични фирми в земеделие, фермери, наука, рибарство, медицина, всички браншове. Всеки да се захване да дава продукти и услуги.ДА СЕ ИЗЧИСТИМ ОТ ЛЕНТЯИТЕ КАТО ТЕЗИ.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
при 48 документни измами - 21 % разкриваемост ...
20
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това КНСБ Е ЕДНА ПАРАЗИТНА ИНСТИТУЦИЯ ОТ СЛУЖИТЕЛИ.СИГУРЕН СЪМ ЧЕ ИЗПОЛЗВАТ РАБОТНОТО СИ ВРЕМЕ И ЗА ЧНОГО ДРУГИ ЧАСТНИ ДЕЙНОСТИ. Наглост в тази бедна държава.
19
0
 
2
 
! Отговори
Minsalaire e/ 60min. преди 5 години
Are chupka. Nema pari. Sha kupvame izstrebiteli i baiteery da saborim s izstrebitelite i buteetite sinornata ograda, 4i ostaria mnoo. Sha kupim hromnikelova nova ograda. I da leti pilot pensionera po rasotki krai kalina i delphyna
18
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
991 милиона струва цял един гръцки остров. Откъде толкова пари в бюджета?
17
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бизнеса се оплаква, че нямало кадри да работят, еми как ще има като армия от 1 млн скучаещи държавни службарчета, само викат дай
16
1
 
21
 
! Отговори
Смешник преди 5 години
Кнсб да пойска заплащане на час не само пари да лапат и да не гледат интересите на работниците че и те едни комунистически смешници
15
1
 
19
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
До пеюЗащото държавата веднага трябва да влезе в затрова.Държавата не плаща осигуровките на държавните служители в пълен размер,но това не им пречи да взимат по 10-20 заплати при пенсиониране.После-нямало пари за тоя и оня.Нали за държавниците има,кво им пука!
14
0
 
19
 
! Отговори
ала бала преди 5 години
Очитат дейност както винаги, и не смеят да захапят за нищо съществено тези които им дават заплатите.Началото на демокрацията почва със независими синдикати.
13
2
 
23
 
! Отговори
ДА преди 5 години
Хайде,стига сте наливали пари в държавния сектор!Съкращения на 50% и заплатите ви веднага скачат,без увеличение в бюджета!Не се наядохте,гадове ниедни!Профсъюзи-СМЕХ!!За нищо не ставате,а и вие лапате пари,щото увеличението ще е и за вас!