Протест в Черноморец, туристи си тръгват заради радиация

РЗИ изнесе данни за радиация до 50 пъти над нормата
Обновена: 9 юли 2018 19:36 | 9 юли 2018 19:17, Анисия Иванова
69

Жители на Черноморец на бунт. Тази сутрин те окупираха кметството в курортното градче след информацията, че в залива Вромос радиацията е 50 пъти над нормата.

Вромос се намира на 3,6 км от Черноморец, но шокиращите новини уплашили летовниците и някои вече отменили резервациите си, направени още през зимата.

Днес от Регионалната Здравна Инспекция в Бургас направиха ново замерване. Стойностите, които бяха отчетени са, че тук има радиация 2-3 пъти над тази, която се засича по другите плажове по Южното Черноморие.

Жителите на Черноморец обаче не вярват - те искат независима лаборатория, която да направи измерванията, защото според тях сезонът е пред провал и те са готови на бунт.

"В залива Вромос няма радиационен фон 50 пъти над нормата, показа измерването. Той варира в много ниски стойности", каза д-р Георги Паздеров- директор на РЗИ Бургас.

Жителите на Черноморец настояват независима лаборатория да направи нови замервания, като тази, която е направили замерване на гама фона в залива преди 8 години, съобщава Bulgaria ON AIR.

От здравната инспекция в Бургас правят уточнението, че има риск, ако се почива тук поне два - три месеца.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
22
 
! Отговори
65 преди 5 години
До 42--щом незнаешда ти кажа ,че в България има уран дето се вика на всяка крачка .Ей ,такъв невинен дето си стои в земята Чувал ли си за ,,Редки метали.Ако руснаците ни плащаха урана както трябва ,сега да сме втори Дубай.Със сигурност има рафиация ина многодруги места но Черноорец е на мушката.Има места в Б-я където ,,светят
38
7
 
11
 
! Отговори
Ала Бала преди 5 години
Какви заливи, какви 5 лева? Кой *** ходи там на море? :D :D И то Черноморец ..даже баба ми не ходи там ..
37
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахахаха,уранова мина-боже Господи.По комунистическо време най-близките мини до Черноморец са на по 20 километра.Една за мед,една за злато.Уранови мини...кой ги мисли тия тъпотии,обаче евала,връзват се балъците.
36
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От много време се знае за радиацията на Вромос, нивата се сменят защото радиоактивните отпадъци от мините, които произвеждаха уран за "братушките" ги изсипваха в морето и сега след буря всичко излиза. Поредният подарък от "онова време с бомбичката" , да благодарим на "нашата любима партия". Благодаря на Господ , че вече можем да ходим на море в Гърция и Турция. А безсрамниците от Черноморец , които години наред, крият убийствената истина, нека приемат там любимите им руски туристи.
35
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе то и цяла Сърбия,барабар с част от Шопландия бяха наръсени обилно с обеднен уран,ама никой не смее и гък да каже,камо ли да повдигне такъв въпрос!Ама,га е за Говедария,където се пуслат всякакви слухове,въобще не проверявани,всичко си минава и минава.А след цялата тази гюрултия,както отбелязаха някои мислещи коментатори,тихомълком ще се изкупят жестоко обезценени места,след което всичко ще мине в забвение!Някой нещо да говори за цунамито КТБ?!Абре,ОФци?!Бе-е-е!!!
34
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно от часните пристанища във Варна -Одесос приема тонове *** от Англия и Италия ежеседмично под претекст, че в циментовите заводи в Девня от *** се произвежда енергия.Още преди години се твърдеше, че част от *** е радиоактивен и се изсипва в дънни ями по крайбрежието.
33
5
 
6
 
! Отговори
Oryla преди 5 години
Oo, ami skapite vizi?! Koi sha vrasta?! Zastrahovatel gde?
32
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заменям стара плевня в Родопите за хотел в Черноморец!Изгодно!
31
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заменям гарсониера в София за хотел в Черноморец!
30
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ееее, кво са само 2-3 пъти завишение, нищо работа! Наште курорти не са за шубета, а за истински мъже... с по 3 мъдaка ;)
29
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 1989-та година там радиация имаше. Даже официално беше обявено. Тогава никой гък не можеше да каже щом червената шайка беше решила нещо да прави. Иначе - безследно изчезваш
28
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 25Напротив, дрОгарю, специално за Фукушима гледах НАЖИВО предаването, когато през няколко часа гърмяха куполите на реакторите!А по времето на Чернобил беше държавна тайна да кажеш, че нещо е гръмнало из великата съветска страна и току виж те опандизили!Добре, че шведите усетиха първи съветското oсиране и плъзналата из цяла Европа радиация.
27
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как така изведнъж, точно в разгара на сезона направиха това откритие? Да не е от вчера? А и как дружно разтръбиха по медиите! За други неща мълчат като партизани на разпит, но явно тази новина им е подадена с приоритет!
26
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно защо демокрацията зарази Черномерец с радиация. Да не би някой америкаснки самолет да е пуснал по погрешка обеднен уран там, вместо над Сърбия или просто вятъра го е довял там....
25
7
 
15
 
! Отговори
До 25 преди 5 години
Ами то сега според нашенските лакеи радиация във Фукушима няма, докато за Чернобил мълчаха от ден до пладне и си признаха.
24
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 24Ми то и в Чернобил преди 89-та година (според нашенските лакеи) радиация нямаше...
23
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 1989-та година там радиация нямаше. Защо ли се появи сега при демокрацията и пазарната икономика? На някоя мутра може би е излязло на печалба да изхвърли радиоактивни отпадъци там.
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 22Eй това е истината, ама местните бекове нямат тoпки да я изрекат на глас!Прочее, и журналисти няма!Зер, така биха тръгнали срещу правата линия на Партията.
21
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шайката червени главатари и Тодор Живков решиха радиоактивните отпадъци от мината да бъдат изхвърляни на това място
20
5
 
22
 
! Отговори
Черноморец Style преди 5 години
Отиваш на плаж с два крака, връщаш се с три и два чифта уши бонус!