4 хил. деца, записани неправомерно в забавачки в София?

Сигнал по случая вече е внесен в прокуратурата
10 юли 2018 21:00, Екип на Bulgaria On Air
21

В прокуратурата е внесен сигнал за търсене на отговорност от директори на детски ясли и градини за неправомерен прием на малко над 4 хиляди деца.

Това съобщиха от Инициативния комитет за качествена образователна система. Според тях тези деца са приети с предимство, без да са имали право на това.

По Закона за достъп до обществена информация Столичната община е предоставила данни за приетите с хронични заболявания деца в детските ясли и градини.

След проверка от Инициативния комитет за качествена и иновативна образователна система разкриват, че над 4000 деца са записани в детските градини неправомерно - 960 деца са без диагноза, а 3097 са с диагнози, които не влизат в списъка с такива, които дават предимство. 1653 от тях - атопичен дерматит.

От Столичната община отговориха, че деца с хронични заболявания са приемани с наредба, която от ноември 2016 година вече е променена. Там, където обаче има прием на деца с такава диагноза, се дължи на неспазване на измененията в нормативната уредба от страна на директорите, предаде Bulgaria ON AIR.

Документите за заболявания, които се представят в детските градини и яслите, се издават от лекарски комисии, където фигурират 2-3 души по профила на заболяването, които се подписват, че това дете има това заболяване.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
2
 
! Отговори
Атопичен дерматит преди 5 години
Да, моето дете го записах с тази диагноза!!! И как иначе, в градината в района, в който ми е постоянен адрес, настоящ адрес, живеем от години там, и аз и жена ми работим на 1,5км от там (но се води друг район), филиалът е в нашия блок!! И имаше 100 деца с повече точки от нас. Цялата система е направена така, че трябва да си самотен социално слаб родител, от малцинствата, половината ти рода да работят в системата на образованието...а за да не съм такъв работя!! Какво да направя, айде съдете ме.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако се осигурят места за всички деца в детските градини рязко ще намалеят "хронично болните". Докато този проблем не се реши родителите ще продължават да действат по законите на джунглата: по-нахалните и наглите ще пробутват своите деца, а по-възпитаните и деликатни родители ще се уповават на надеждата за справедливост, ще впрягат баби и прабаби и няма да смеят да си помислят за второ. За съжаление този проблем засяга вече и училищата!
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
така и ще бъде,навсякъде са назначени калинките на герб,некъдърни и крадливи
6
2
 
5
 
! Отговори
? преди 5 години
До Анонимен 9Питам за доказателства, щото Вождът така питаше, справка - случаят Скрипал.Помниш, нали?"ИМАТЕ ЛИ 100% ДОКАЗАТЕЛСТВА?"Та така.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
доказателства ? - дори да се докаже нещо и какво ? - нищо ! Наши хора !колко афери показаха по медиите -наказани има ли ?
4
2
 
6
 
! Отговори
? преди 5 години
Имате ли 100% доказателства?
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Записаният е записан. Моя позната е точно този казус - от първо до второ класиране детето получи атопичен дерматит. На въпроса ми дали този изтъркан номер е минал в детската ми каза, че според доректорката няма писмено указание да не приемат тази диагноза, така че те приемат и кокоши трън. Моето дете е с реален алергичен ларингит, но отказвам да вадя бележки за болест и се връткаме на 10то класиране вече.
2
0
 
6
 
! Отговори
1234 преди 5 години
А колко ли са в Пловдив?!
1
4
 
10
 
! Отговори
ГЭРБ преди 5 години
По-важното е, че рестартирахме големия проект АЕЦ Белене и въвеждаме задължителна военна служба!