Еврошефството ни мина. Колко успешно бе то?

Българите с положителна оценка, но без голяма еуфория
10 юли 2018 18:15, Красимир Ангелов
39
Еврошефството ни мина. Колко успешно бе то?
Снимка: Reuters

В продължение на 6 месеца страната ни бе председател на съвета на ЕС. В България дойдоха най-големите и важни хора в ЕС, дадоха ни добра оценка за свършената работа, Гърция и Македония се разбраха за спора за името на западната ни съседка...

Още по темата
Българският министър председател Бойко Борисов отчете резултатите след изминалите 6 месеца пред европарламента и посочи, че е постигнат успех и напредък по всички четири основни приоритета.

Веднага след отчета му, България получи положителни оценки както от председателя на Парламента Антонио Таяни и председателя на Комисията - Жан-Клод Юнкер, така и от редица други евролидери.

Каква обаче е оценката на българите? Това се опита да разбере екипът на Dnes.bg в традиционната ни анкета, в която участие взеха точно 2342 наши читатели. Те отговориха на въпроса: Как оценявате Европредседателството на България?

15% от всички отговорили определят еврошефството ни като изключително успешно, защото по време на последните 6 месеца са поставени важни въпроси за бъдещето на ЕС и Западните Балкани. Други 9% пък смятат, че е имало още какво да се желае още, но в общи линии се справихме добре с отговорната задача. За други 6% пък най-малкото България е свършила много добра работа по своята основна цел – Западните Балкани.

За цели 40% от анкетираните пък всяко европредседателство е почти едно и също и трудно може да бъде давана генерална оценка на всяко едно поотделно.

На фона на добрите оценки, 16% отчитат, че България не е била на необходимото евро ниво за толкова важна отговорност. 

Цели 14% пък отговарят, че в момента ги интересува само Световното първенство по футбол – най-голямото и значимо спортно събитие за годината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Последен валс сбогом любима ще си спомням за тебе аз и под новото имеа името е ... и то е ..И ТО Е СЕЩ -АРМИЯ ИМАТ СЪД ВЕЧЕ СЪЗДАВАТ И ПРОКУРАТУРА ГОТВЯТ .
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европейският съюз заприличва все повече на СССР!Целувки, прегръдки, бавно и мъчително затъване!
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде пък видяхте нещо европейско ,все едно бях пак на 10 години и даваха по телевизора събиране на другари от съветския блок !Целувки по бузите , букети цветя , хорове с деца възхваляват чичко Ленин и Сталин . През комунизма поне ги стреляха който наруши границите...а сега .. Европа разграден двор.А, по тъмен си ,КАЗВАШ ЧЕ СИ С ОБ/АТНА РЕЗБА но във ваща страна ше та убият за това си дошъл БЕЗ ПАСПОРТ И С НЕЗНАЙНО ОТКЪДЕ ПАРИ...Ааа влизай няма проверка ,нищо !
25
1
 
5
 
! Отговори
Печалния менестрел преди 5 години
Това европредседателство се превръща в "световното по футбол САЩ 1994" 2.0. И за онова дуднат почти четвърт век вече, и с председателството сега 25 години (поне) ще се хвали Боко. Все едно са му го дали за заслуги лични, а не щото е дошъл редът на България.
24
1
 
9
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
Ми ние сме си виновни, че ги търпим... Даже имат наглостта да се хвалят колко са "успешни" за наша сметка. Хранихме ги, поихме ги, ББ си изнесе моноспектаклите, а ние зеем... и шси плащаме увеличените ток, стоки и услуги...
23
0
 
8
 
! Отговори
Край преди 5 години
Мина и си замина европредседателството. Е и??!! ЕС се управлява от Меркел и Макрон - Борисов може само да се снима със сресания австрийски
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
двама евреи
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Нищо"Какво спечели Българския народ от това?"---Как, какво? Още на другия ден след "еврошефството" Българският народ СПЕЧЕЛИ ЧИСТО НОВИ, ЗАВИШЕНИ ЦЕНИ НА ТОКА И ТОПЛОТО (ние на село казваме, чисто нови завишени цени на електро- и топлоенергията).За да си спомняме "еврошефството" до следващата "корекция на цените".
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Българите с положителна оценка, но без голяма еуфория"Е резултатите говорят напълно обратното, аз ли съм *** или... ?И въпросите към анкетата бяха много зле, нарочно поднесени по такъв начин, за да не може да се изрази критика. Не че няой го боли фара за тази анкета...
19
0
 
14
 
! Отговори
много преди 5 години
много успешно за фирмите покрай ГРЪБ. Я колко нови скъпи коли има в сф ?? КОлко невести походиха по разни екскурзии. 60 милиона лева !!?? за глупости. А да каже някой колко ще похарчи Австрия. или другите преди нас. Това бе идеален повод някои да се нагушат яко. Лелто се поналя, хапваха пийваха..
18
0
 
14
 
! Отговори
Фотографията преди 5 години
кърти мивки: Курц показва на баце хоризонта и му обяснява къде е шенген!
17
0
 
17
 
! Отговори
баба Яга преди 5 години
Вие усетихте ли нещо от европредседателството? Нещо добро за народа и държавата? А изобщо откакто БГ е в ЕС какво положително се е случило, освен, че мога да пътвам с личната си карта до Западна Европа и то ако имам пари. Аз мисля, че България стана най-зле и падна до дъно след като влезе в ЕС.
16
0
 
10
 
! Отговори
хммм преди 5 години
абе тъпaнapи защо сте цензурирали обидните думи? Това не са цинизми. Простотиите ви край нямат. Само пeдeраси, ***, пияни чaлгаджийски лaйна, *** и *** бачкат в шибaния ви сайт. Преди война такива eбaни жуpналя първи го отнасят. Мaйките ви да умpaт ***!!! Наглoства ви е безгранична! СВОБОДА НА СЛОВОТО!!!!
15
0
 
19
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
ДО КОГА НАШИЯТ ПРЕМИЕР ЩЕ СЕ ДЪРЖИ КАТО БАЙ *** С ТЕЗИ ПРЕГРЪДКИ И ЦЕЛУВКИ.ВСЕ ПАК ТРЯБВА ДА ИМАМЕ НЯКАКВО ДОСТОЙНСТВО.ИМА СИ ПРАВИЛА И ЕТИКЕЦИЯ ПРИ СРЕЩИ НА ВИСОКО НИВО.ЗАЩО ТАКА НИ ИЗЛАГА.
14
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След всичките "успехи" на еврошефството, ние българите сме все толкова стабилно зле, дори и по-зле. Време е този неграмотен и *** човек да си ходи.
13
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еврошество се води от свободни хора не от васали.
12
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Беше толкова успешно, колкото един неграмотен пожарникар може да ръководи една държава!
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заглавие5о е подвеждащо,лъжливо и сие фалшива новина!България не е била и никога няма да бъде шеф на ЕС.Все едно отбрани банкерите да отседнат в някой хотел и хотелиерът да се мисли за техен шеф!
10
3
 
21
 
! Отговори
хммм преди 5 години
Бойко на тая снимка малко прилича на Желю жабата.
9
3
 
19
 
! Отговори
Пророкът Гочо преди 5 години
Яките банкети в аулайтерство България минали успешно.