Как загина сина на Московски? Експертизи бавят разследването

Сарафов заварил следствието силно натоварено
10 юли 2018 16:22, Петя Славова
34
Как загина сина на Московски? Експертизи бавят разследването
Снимка: архив, Reuters

Експертизи бавели финала на разследването за смъртта на сина на транспортния министър Ивайло Московски, стана ясно от думите на директора на националното следствие Борислав Сарафов. Инцидентът стана в началото на годината, припомня БТА.

Още по темата

Сарафов обясни, че екипът от следователи, ръководен от заместник-директора на следствието Магдален Маринов, направил огледи и възложил експертизи, чийто резултат все още не е ясен. Случаят беше даден на следствието с разпореждане на главния прокурор през февруари.

В следствието има вече 20 дела за нарушения в болниците, каза още Сарафов и обяви, че е още наесен може да има приключили разследвания. До момента няма обвинени. Различни схеми, по които са установени нарушения, са прилагани в болниците.

Борислав Сарафов каза, че заварил с идването си в следствието не много добро състояние по отношение натовареността. За целта били създадени нови отдели.

В началото на годината имало 120 дела в следствието, при работещи 70 следователи. Повече от два пъти паднал броят на делата от 2015 г.до сега. След доклад до главния прокурор, за първата половин година, вече на следствието са възложени над 200 дела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
22
 
! Отговори
мак преди 5 години
Много ама много се бавят. Освен това в други подобни случаи дават повече инфо за инцидента и извършителя, а тази статия е всъщност за натовареност на органите. И това е защото се отнася за министър. Съчувствам му, но смятам, че има опити за оневиняването му.
23
4
 
28
 
! Отговори
christo_m преди 5 години
До ОтвратенАко ти си символ на антикомунист - жална ни майна.След като министър може да наруши всички възможни правила в транспорта и живота и това да остане безнаказано, няма бъдеще за такава държава.
22
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо не подаде оставка, ще ускори следствието...
21
45
 
8
 
! Отговори
Отвратен преди 5 години
Московски достатъчно се е наказал. Няма по голяма мъка да убеш по такъв начин собственото се дете.А вие комундете замълчете. За това сте мразени.Нищо човешко няма у вас.
20
1
 
25
 
! Отговори
тъпанари-са преди 5 години
чакат да стане февруари,за да ..има пълно съвпадение на условията при които се е случило произшествието. Това на шега а истината , е че такава е диреТИКВАТА, не се прави в тази държава без разрешение. Не знам ББ какво ще каже за фирмта дето е охранявала с 1 човек вечер, там където гъмжи от хора на НСО.Кой е наместил тази фирма и срещу какво??
19
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До мериНали заплатата тече...четирицифрена. За къдя да бързат?
18
0
 
32
 
! Отговори
Случаят Алабин 2 преди 5 години
Европа ли? Реформа на съдебната система ли? Има да си чакаме правосъдие
17
0
 
39
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
70 човечета с 200 дела ?По три на година . В ЕС стандарта е по 1 дело на ДЕН - 8 часа и го придвижваш .
16
0
 
51
 
! Отговори
мери преди 5 години
Страшни следователи работят с пълна пара вече 7 месеца и няма нищо да забравим простотията на министъра .Как живеят тия хора нямат срам ни от Бог ни от народ ни от майка и баща Ужас това са ненормални хора те са за Карлуково
15
2
 
42
 
! Отговори
До анонимен 10 преди 5 години
Никой не прави капитал от мъката му, а си задаваме въпроса как биха постъпили, ако това се случи с някой без власт. А към теб имам друг въпрос: Как би коментирал, ако това беше се случило с някой от БСП? Щеше ли да му съчувстваш или напротив? А видните говорители от ГЕРБ как щяха да разпънат на кръст виновния?
14
4
 
67
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Евреинът Московски, обаче бодро стои на своят пост! Истински болшевик! Мъжки не се поддава на скръбта и ведро продължава да работи за светлото европейско бъдеще!
13
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига т.ъпи статии при такъв случай нищо няма значение мъката вечно ще го яде, ако бях аз сигурно щях да се гръмна.
12
3
 
39
 
! Отговори
Тиквоний Велики преди 5 години
няма значение какво ще измислят или какво ще открият или кажат.Той ОНИЯ горе гледа ;) и си върши работата ;) дали рейка,дали кормило....той си я върши
11
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Същите такива същества едно време са измъчвали и избивали невинни хора по лагерите и са ни направили васали на Русия
10
58
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червените от мъката на човека политика правят, никога повече власт за такива
9
3
 
85
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
Човек, причинил смъртта на собственото си дете транспортно средство е министър на транспорта. Ако не беше толкова тъжно, щеше да е смешно.
8
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОТ ТАЗИ ПО ГОЛЯМА МЪКА НЯМА,
7
4
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато си от гаулайтерите на ОПГ Гроб, излизане няма!Лапането е по-важно от всичко!
6
4
 
72
 
! Отговори
jvg преди 5 години
Все си мисля, че Московски е принуден да дреме на тоя пост, за да свърши определени неща, затова и експертизите се бавят. Като ги свърши, ще излезе повредена кормилна уредба на шейната примерно, и готово. Ако искаха да го оневинят, това можеше да се каже още на първия месец, защото освен техническа експертиза на шейната не виждам какво друго обследват и не виждам защо е необходимо толкова време, по пет чарка да бяха изследвали на ден, до сега да са забравили.
5
7
 
91
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След тази трагедия с детето му, Московски продължава да е министър..........ей това не го разбирам!!!