Майки на деца с увреждания в спор заради протестите

Историята на Лори и нейната майка Илияна
10 юли 2018 08:49, Петя Славова
15

Майка на дете с увреждания беше нападната словесно и изгонена от друг родител от център за рехабилитация, само защото подкрепя и посещава палатковия лагер пред парламента. Пред Bulgaria ON AIR Илияна Мелева сподели, че заради все по-непреодолимото разделение между родители страда дъщеря ѝ Лори.
Още по темата

Преди 22 години Илияна Мелева ражда момиченце и скоро разбира, че животът ѝ няма да е лек – Лори е с детска церебрална парализа и епилепсия. Тежко състояние, което кара майка ѝ да се посвети изцяло на нея.

Така две десетилетия по-късно Илияна продължава да се грижи безрезервно за детето си. Съпругът ѝ и синът ѝ са неотлъчно до нея, но ударите следват един след друг. Последният получава преди две седмици, когато е словесно нападната от друга майка, с която водят заедно децата си в център за рехабилитация. А поводът – Илияна подкрепяла майките от палатковия лагер пред парламента, а другата майка - не.

Илияна призна, че от всички майки, които водят децата си в центъра към "Асоциацията на родителите на деца с епилепсия", само тя е свързана с майките от протеста. Всички останали не го одобрявали.

От центъра пък обясниха – не са я гонили, но не са се опитали и да я спрат. Докато разделението на майките на деца с увреждания става все по-осезаемо, проблемите на децата като Лори остават неразрешени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Бг има едно повсеместно гонене на хора- гонене от работа, гонене от заведение, гонене от магазини, гонене от център за рехабилитация, гонене от училище, гонене от България, гонене, гонене... Гонят се работници, гонят се хора с увреждания, гонят се турци, гонят се ро.ми... а ревът, че народът се топи, няма прираст, няма кадри, няма деца...
10
1
 
5
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Българския народ е оскотял тотално. Просто народа е тотал щета като нашия емигрант край Харбър Бридж
9
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кратко и ясно. Само една от всички подкрепя протеста. Организиран, видно от тениските, балоните и т.н. Ще каже ли истината дали е нападната, или тя е агитирала и притеснявала останалите? И някой не я е изтърпял.
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И на работещите им е трудно. Също гледат деца за 700 лв. брутна, т.е. 500 лв.чиста заплата. Какво стана с фалшивите епилепсии на деца в Плевенско, дето даваха по телевизията?
7
3
 
9
 
! Отговори
Тим преди 5 години
Хората са го измислили въвеждаме евопейската практика а тя във всяка страна има закон за инвалидите и личната помощ и там има всеки индивидуална оценка от какво има нужда например който има нужда да посещава център правиго който има нужда от рехабилитация получава я не са под общ знаменател всичките както е тук в момента който може да работи правиго ако трябва получава асистент до работа и обратно да го заведе така и близките им не изпадат от пазара на труда
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Извинявам се за примера предварително , но все едно едната е от Левски, другата от ЦСКА и като от еди кой си отбор, не можеш да влизаш. Кой какво подкрепя си е негова работа и право. Системата не работи, факт. Но е факт, колко е *** българинът. Тази, която я гони, какви права има за да го прави. Прави си терапията и си мълчи. Дори и в страданието пак има противопоставяне и сега ми кажете как е оцелял и колко е велик българинът. Не, не е. Простотия, ниско ниво и възпитание.
5
17
 
22
 
! Отговори
WTF? преди 5 години
Браво на медиите. Нападнете сега и майките на деца с увреждания които имат достойнство. Искащите майки които развяват увредените си деца като флаг и постоянно ви ги набутват да ги снимате за да видим всички колко са увредени и колко повече пари трябва да им се дават са супер. А хората които имат достойнството да не използват нещастието на собствените си деца за пропаганда са лошите че не са съгласни с това което се случва?
4
24
 
20
 
! Отговори
бг драми преди 5 години
Съвсем нормално развитие - политседянката плюят точно по центровете за рехабилитация. Какво се чуди тази мама, че не е добре дошла там? Държат се все едно всички сме им длъжни, че децата им са с увреждания и едва ли не сме им виновни, че имат кофти късмет. После се мъчат да вкарат видимо неадекватни деца в класовете с нормалните деца та да побъркат целия клас. Така било хуманно. Е не искам моите деца да учат с аутисти, хиперактивни, даунчета и какви ли още не
3
7
 
19
 
! Отговори
Okoto преди 5 години
Що бе анонимен, хората имат мнения, които доста често не съвпадат.Има хора, които знаят какво е положението и се мъчат да се оправят както могат и са благодарни и на малкото, което може да се осигури.Има и други, които лаят повечко и искат повечко. Въпрос на гледна точка.Като за начало бих се радвал държавата да има пари за децата и възрастните, както и трудещите се. Каквото остане после-за децата с увреждания. Няма кинти за никои, не са само те.
2
8
 
24
 
! Отговори
аз преди 5 години
Ами нормално. Тези от протеста искат промяна на закона, за да получават те пари заради децата си. Всички останали искаме пари за децата си.
1
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разделяй и владей. Сега ще скараме майките на децата с увреждания, видиш ли. Не ви ли е срам, честно?