Скок на тока, на газта, дъждове... Ще поскъпне ли насъщният?

През есента се очаква нов скок в цените, които ще се отразят на хляба
Обновена: 10 юли 2018 10:26 | 10 юли 2018 10:10,
40


Поскъпването на цената на природния газ и на течните горива, както и непрекъснатите дъждове за част от производителите водят до поскъпване на хляба.

Според експерти от бранша обаче към този момент няма основателна причина цената на насъщния да се вдигне, тъй като увеличението на тока и природния газ е от твърде скоро и производителите все още не са платили сметките, за да разберат как новите цени влияят на приготвянето на хляба. А поскъпването му в различни региони на страната най-вероятно е опит на търговци да тестват пазара.

Още по темата

"Хлябът е много конкурентна стока, би било трудно някой да промени цената му. Увеличението на енергоизточниците пък все още е малко, коментира пред Bulgaria ON AIR изпълнитeлният диpeĸтop нa асоциация "Aĸтивни пoтpeбитeли" Бoгoмил Hиĸoлoв.

Той уточни още, че през есента обаче се очаква ново поскъпване на електроенергията и нещата могат да се променят.

"Ако има някакви притеснения за скок в цената на хляба, те са по-скоро за зимата", подчерта Богомил Николов.

В студиото на Златимир Йочев изпълнителният директор на Националната асоциация на зърнопроизводителите Ася Гочева пък увери, че доколкото зърното и цената на брашното участват в себестойността и ценообразуването на хляба, драстични повишения в борсовата цена на пшеницата не се очакват.

"Tази година цените в началото на жътвата стартираха с около 10% повишение, но въпреки всичко България не е фактор и не може да влияе на борсовите пазари, особено в нашия регион, в който големи производители са Украйна и Русия", допълни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Долара и еврото тепърва ще се включат в цените нагоре.
27
0
 
5
 
! Отговори
до анонимен преди 5 години
mnoo mrazim ra6kite!--------Ами, *** тогава купи газ и петрол от краварите ,бе!, пък да видиш каква ще е цената на електричеството, на крайния производствен продукт и на услугите!!!!А, нещата можеха да бъдат коренно различни ако не бяхме се отказали от "Южен поток".Но, както гласи народната мъдрост - "Ум царува, ум робува, ум па...ки пасе."
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
време е мухобоико да бъде изметен от народа
25
4
 
1
 
! Отговори
АЗЗЗЗ преди 5 години
до ОПА.... Няма да правим сондажи за нефт и газ! Ще пием чиста вода в Добруджа! ..... РЕЗУЛТАТА: Скъп ток, скъп газ, високи цени, ниско БВП и стандарт - за разлика от Румъния.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ne sam ql hlqb ot 10 dena! otiwam da si wzema ot AH-aima!
23
4
 
2
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
Да "овцете" си го харесват, защото НЕ ЖЕЛАЯТ ДА БЪДАТ "доени" ОТ ОВЧАРОВ и СИЕ!
22
2
 
13
 
! Отговори
ОПА преди 5 години
ВЕЧЕ ИМА НОВИ ЦЕНИ НА ХЛЯБА И ПОЧТИ ВСИЧКИ ХРАНИТЕЛНИ СТОКИ--ИМА МНОГО ПАРИЧКИ ДА СЕ ПЛАЩАТ ЗА ТАКА НАРЕЧЕНОТО ЕВРО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО---500 МИЛИОНА ЛЕСНО НЕ СЕ ИЗБИВАТ--ЯКО ГРАБЕНЕ БЕ...ГЕРБ СА МАФИОТИ--НО ОВЦЕТЕ СИ ГО ХАРЕСВАТ И СИ ЗАСЛУЖАВАТ ЖИВОТА--БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
21
0
 
12
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
Видими резултати за България!
20
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко масово се вдига,те за цената на хляба вдигат дандания.Обикновен хляб струва 60ст. Колко хляб косумира едно семейство и колко ще му отежни бюджета едно вдигане с 10-20ст. ?
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борянче, излагаш се вече за кой ли път. Бе научи най-после кога се членува с пълен член и кога не---------къде се слага пълния член ? ааа не ме питайте такива глупости сега .
18
6
 
1
 
! Отговори
тринайсти преди 5 години
Надувай да пълниш тръбата, че иначе нема леб. А за газта? Проучете, обмислете, предложете, доложете как се формира цената на газа в Европа и тогава цвилете. НИКОЙ НЕ ВИ СПИРА ДА КУПУВАТЕ ГАЗ ОТ КЪДЕТО СИ ИЗКАТЕ. ДВЕ ТРЕТИ ОТ ЕВРОПА НЕ ИЗПОЛЗУВА ГАЗ ОТ РУСИЯ. ТОВА ЗАДАЧА С ПОВИШЕНА ТРУДНОСТ ЛИ Е ЗА ВАС?
17
1
 
16
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Поскъпването на ток,горива,вода,стоки е опит на ГЕРБ да тестват търпението на българина,но свърши и края на ГЕРБ идва.много скоро.
16
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това еврошефство не моем го изплати ощи 100 г.
15
1
 
6
 
! Отговори
13 преди 5 години
Толкова ли са "умни" производителите на хляб, че не могат да сметнат колко повече ще трябва да плащат за енергия?
14
1
 
16
 
! Отговори
гого преди 5 години
като я видя таз журналистическа измислица НАСЪЩНИЯ и спирам да чета,, аа още две има типични, забавачка и школо....хайде пишетв на нормален си език...
13
0
 
34
 
! Отговори
Оптимист преди 5 години
Всичко поскъпва, но за сметка на това - доходите намаляват!
12
15
 
8
 
! Отговори
До 8 преди 5 години
Абе ***,всички нещастия на тоя народ ги докараха ушанките и гъзoлизцие като теб!
11
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дойде ли време за Борисов четери?
10
19
 
10
 
! Отговори
рубладжиите преди 5 години
са виновни !Имаме прекрасна възможност да купуваме газ от арабите на по-ниска цена , но рубладжиите искат да купуваме от братушките на по-висока цена ! Няма оправия докато не се отървем и от последния *** във властта !
9
0
 
16
 
! Отговори
До Боряна Павлова преди 5 години
Борянче, излагаш се вече за кой ли път. Бе научи най-после кога се членува с пълен член и кога не! Журналисти сте бе, хора, а не знаете елементарните правила за правопис. Ама и голям инат си! Видях, че не си поправила в заглавието на статията ти за полската боклукчийска мафия неграмотно изписаната дума "боклуджийска". А тук, пак в заглавието, отново показваш неграмотност. "Ще поскъпне ли КОЙ", а не "Ще поскъпне ли КОГО", или вярното изписване е "Ще поскъпне ли насъщниЯТ". Нямате ли редактори?