За пенсия днес: Баба с патерица и... газов пистолет!

Хората в Световрачене са уплашени след вчерашния обир
10 юли 2018 11:38,
26
За пенсия днес: Баба с патерица и... газов пистолет!
Снимка: bTV

Възрастна трудно подвижна жена отиде да си вземе пенсията в Световрачене с патерица в едната ръка и газов пистолет в другата.

Пощенският клон в крайния софийски квартал бе нападнат и ограбен вчера пред очите на чакащите за пенсиите си възрастни хора. Тримата бандити нахлули с  бухалка и кози крак, ударили касиерките и отмъкнали парите.

Днес хората се наредиха отново на опашка, а жената зад гишето им ги раздаваше, въпреки преживения ужас вчера.

Още по темата

Баба Иванка е една от преките свидетели на обира – тя била наред, точно когато обирджиите нахлули в пощата.

"Бутнаха силно вратата и влизат. Високият в средата носи пистолет, а тези малките до него се мушнаха и взеха парите от жените", разказа тя пред bTV.

Баба Иванка призна, че се е уплашила много и днес е дошла въоръжена, за да вземе парите си. Тя извади от чантата си газов пистолет, показа го и обясни, че често го носи в себе си. "За случаи като този, имаме много роми", обясни възрастната жена.

И вчера го носела в себе си, но не посмяла да го използва срещу обирджиите.

"Имам разрешително, регистрирала съм го", обясни още баба Иванка. Тя разказа, че досега не й се е налагало да го използва и си пожела да не й се налага. Иначе, когато е на вилата, го носи всеки ден с нея, иначе стои заключен вкъщи.

"Не мисля, че е редно в дните за пенсии да оставят служителките без човек, който да е тук и да ги пази”, коментира кметицата Светла Николова.

Нападателите още се издирват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 5 години
Баба Иванке,само те моля на празника на полицията,не носи пистолета в теб,може да ти се случи нещо,съвет от министер вальо радев.
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, бабче!
20
10
 
2
 
! Отговори
до 14 преди 5 години
До АнонименЗащо преди 91-ва бабите не си вземаха пенсиите, въоръжени с Макаров ?Защото нямаше пенсии само купони за хляб, а бандитите ограбваха мазета с компот и трушия.
19
0
 
9
 
! Отговори
До 15 преди 5 години
Помисли малко! От 200 лева пенсия, колко ще им удържи банката за поддържане на сметка, за теглене и т.н.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стана като в онази песен на клуб "НЛО", дето всичко живо в панически страх се въоръжавало срещу бандюгите, само лирическият герой оставал абсолютно спокоен: "Щом нахълтат у дома апаши, моят вид до смърт ще ги уплаши!" :)
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Blow mini? Знае какво да избере умната бабка ;)
16
0
 
3
 
! Отговори
до 12 преди 5 години
Те охраняват тези които покровителстват престъпността... От време на време показват по новините някакви заловени кокошкари които да замажат очите на простолюдието, а после биват освободени от нашето "правосъдие", защото се е платило на когото трябва...
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЗащо възрастните хора не могат да се оправят с карти, банкомати, пин кодове IBAN и подобни
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Незнам защо в България масово пенсионерите вземат пари на гише. Парите могат да се превеждат по сметка и пенсионерите след това може почти да не теглят а с картата да си позаруват и така няма, как да станат лесни жертви.
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо преди 91-ва бабите не си вземаха пенсиите, въоръжени с Макаров ?
12
0
 
4
 
! Отговори
до 12 преди 5 години
Предполага се, че им плащаме да пазят талии и да не се стресират, че нали знаете тяхната работа е много стресираща.
11
1
 
28
 
! Отговори
селянин с лопата преди 5 години
Ба си държавата ве. В панделата чистачките гонят понадизчииите, по гишетата бабите охраняват инкасото. А ве, онез там 75 0000 ***, де са в системата на МВРза кво им плащаме, се питам? Те там кво работят, някой може ли ми каже?!
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вальо Радев каза ,ме сме най-сигурнара. Държава на Балканите :))))))))))
9
0
 
1
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Анонимен9 Амин!!!!
8
1
 
15
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Бабе, внимавай , да не гръмнеш някой от твърдия електорат на Герб, че тогава няма да те оставят на мира-мвр, прокурори, БХК.....Най добре е мирно и кротко да си дадеш пенсията, за да не те влачат по инстанцците, и да обясняваш, защо си извадила пистолет, като тоя е бил въоръжен само с брадва, трябвало и и ти да извадиш брадва.А ако го гръмнеш от по-близо от метър, и му извадиш око, например-съденето за тежка телесна повреда не ти мърда, и ще те осъдят.За това дай пенсията и нещо друго, ако ти ис
7
3
 
21
 
! Отговори
ЕВАЛА НА БАБА преди 5 години
ИВАНКА, ЕВАЛА! И ОТ СНИМКАТА СЕ ВИЖДА, ЧЕ ИМА ДОБРА ЗАХВАТКА И НЕ СИ Е СЛОЖИЛА ПОКАЗАЛЕЦА НА СПУСЪКА. МОЖЕ БЪЛГАРСКИТЕ МЪЖКАРИ ОТ ВСЕКАКЪВ ВИД ДА СИ ВЗЕМАТ УРОК. А НЕ КАТО НАПАДАТ НЯКОЙ ДА СИ СЕДЯТ И *** В КОЛИТЕ. И ДА НЕ ЗАПОЧНЕТЕ ДА ДРАСКАТЕ, ЧЕ БИЛА РОДЕНА ПРЕЗ СОЦА.
6
3
 
19
 
! Отговори
Толераст преди 5 години
Надявам се БХК да съди тази българка до дупка, понеже насажда омраза към ромеите. Също така да й се отнеме оръжието, ако някой ром влезе във вилата й и тя го рани!?! Какво правим тогава!?! рома ще има психически и физически травми и вече няма да може да бере от чуждите къщи и децата ще са гладни. Потресен съм нетолератното ни отношение към бедните ромеи. Да си беден, глупав и без морал не е порок. Пийс братя!
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е бе другарю Бацов, ама нали пак вие я направихте тази т.н. демокрация...Или ще ми кажеш, че БКП е слязло от власт!?!?!
4
0
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Браво бабе! Гледай само да не гръмнеш някой от органите на реда :)
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
няма полиция.те пият мин.вода и само искат пари и 20 заплати на 45години