Бивш шеф на БАН зове за национално единение

Акад. Воденичаров смята, че трябват спешни мерки
11 юли 2018 22:22, Красимир Ангелов
49
Бивш шеф на БАН зове за национално единение
Снимка: Bulgaria ON AIR

Бившият председател на БАН академик Стефан Воденичаров призовава за национално единение политическите партии и всички българи в името на България. Той беше категоричен, че всички политици, ако се замислят, ще осъзнаят, че трябва да се замислят за общото бъдеще на всички в страната.

По думите му сега мисленето в политиката е за 4 години напред и според него народните представители трябва да бъдат стреснати, а целта на акад. Воденичаров и неговите съмишленици, които отправят този призив, е на 1 ноември да се направи един национален сбор за единение на България.

"Това единение ще бъде по бъдещи програми за развитието на страната", каза той в студиото на "Денят ON AIR".

Акад. Стефан Воденичаров обясни, че според експертите по демография, които са разработили и стратегия за справянето с този проблем, ако до 6-7 години не се предприемат конкретни стъпки, то процесите ще бъдат необратими.

"Първо е занемарено възпитанието в къщи. Образованието не е съобразено с новите реалности и има още много стъпки. Държавата трябва да предприеме много непопулярни мерки, за които трябва да има силата и волята да се свърши това нещо", настоя бившият председател на БАН пред Bulgaria ON AIR.

Според него именно заради това трябва партиите да седнат на една маса, за да се реши демографският въпрос, да се оправи образованието и здравеопазването. Акад. Воденичаров допълни още, че има и чуждестранен опит, който може да се ползва и настоя, че "който постави началото ще може да каже, че е държавник, а не политик и много от гражданите ще застанат зад него".

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това за академик Воденичаров може да е прекрасно, но как да се обясни на хора, прочели само първа глава на `Винету`?
24
3
 
12
 
! Отговори
27, 28 - не знам, преди 5 години
ти ли си Воденичаров или си някой от родата му, но хайде по-скромно.Знаем колко струват наградите и как се става академик у нас.На обикновения читател тук нека да обясним с какво се занимава академикът. Цял екип разработва въпроса, дали ако външната обвивка на определен вид куршум е направена от едикакъв си метал, този "боеприпас" би ли могъл да пробие едикакъв си вид бронирано стъкло. Екипът работи, академикът подписва, взима едикакъв си хонорар и после протестира, че в БАН заплатите са малки
23
7
 
6
 
! Отговори
Акад. Ст. Воденичаро преди 5 години
Акад. Ст. Воденичаров Носител на редица отличия, сред които: удостоен е с орден Стара планина първа степен,Голяма награда на Българската стопанска камара за създаването на серия високотехнологични продукти, обезпечаващи националната сигурност.Златен медал и грамота от Технически университет Вписан е в Златната книга на изобретателите на Патентното ведомство (София)
22
7
 
5
 
! Отговори
Акад. Стефан Воденич преди 5 години
Акад. Стефан Воденичаров Автор на повече от 70 патента и над 160 публикации Основните направления на научната му дейност: управление на остатъчния ресурс на уникални промишлени съоръжения корпуси на атомни реактори, каталитични реформинги, магистрални газо- и нефтопроводи, парогенератори и др.;създаване на брони срещу кинетични и кумулативни боеприпаси, работещи на различни физически принципи; разработване на интелигентни управляеми инженерни боеприпаси за защита.
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мога да се обединявам със всички само не с ГЕРБ. Тая партия трябва да се разпусне за доброто на Бългап.рия, а ръководството и да се съди.ДРУГО СПАСЕНИЕ НЯМА.
20
1
 
20
 
! Отговори
няма време... преди 5 години
Ако до няколко месеца не се вдигнат поне 2 пъти всички доходи в България(включително и пенсиите), разбира се и с финансовата помощ на Европейският съюз, ще има тежки народни брожения и много българи ще напуснат страната с непредвидими последствия за България. Какъв е смисълът да нямаме практически външен дълг (и да се хвалим неуместно с това), а народът да се гърчи в недоимък, а гърците да имат повече от 500 милиарда евро външен дълг и 5 пъти по-големи доходи и пенсии от нас ?
19
2
 
26
 
! Отговори
аз преди 5 години
демографските проблеми са свързани изцяло с нивото на доходите в България. Оправете заплатите и ще се реши проблемът. Минимална заплата под 600 евро е геноцид.
18
5
 
5
 
! Отговори
хаха преди 5 години
Какво ОМО бе македонско хомо?Тука за йебане говорим
17
0
 
16
 
! Отговори
мераклия преди 5 години
извинете, къде става записването за масовото йебане пред НДКто?
16
10
 
6
 
! Отговори
обединител преди 5 години
До ИДЕАЛИСТмене пък ме е гнус от ***.
15
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нас македонците от пиринска македония ке не поканите ле на крглата маса ?
14
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ке регистрирате ОМО ИЛИНДЕН ???
13
6
 
3
 
! Отговори
Makedon преди 5 години
Ajdeeeeeeee sega .......na Bologarite mu smeta i BAN... abe prosti ste ... vie ne sakate UCEN covek ....site ste traktoristi ajde SIKTER tamo na niva so motika
12
1
 
18
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
Аз зная как да се реши демографския проблем - хората с деца да бъдат освобождавани от повече данъци с всяко следващо дете, независимо от доходите. Искаме тези, които искарват пари да правят и деца - пълноценни граждани на обществото. А не като сега - взимат пари от тези, които работят и ги дават за разплод на тези, които не само че не работят ами и възпитават аутсайдери и недоносчета.
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственото решение според мен да се организира масово йебане пред ндк или парламента. Друг изход не виждам
10
6
 
15
 
! Отговори
хахах преди 5 години
"Според него именно заради това трябва партиите да седнат на една маса, за да се реши демографският въпрос...."хАХАХАХАХ :))))) представям си как ще го решат.....тия дъртаци.Демографският проблем не се решава от дърти пръчове на маса.Решава се от млади двойки във спалнята. Е може и на маса.....но това е друг въпрос.Щом младите не искат деца, нищо не може да се направи по въпроса. Този проблем го има на много места по света и реално не зависи от богатството.
9
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какъв академик е този бе ,кой го знае кой го познава не зная нещо да е направил за да е известен и да го познаваме
8
13
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Коммуняку - на гилляку!Слава Украiни!
7
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Знаеш ли от колко места цоца всеки един академик, докато е жив?Затова се бориха с нокти и зъби да се запази БАН, а не защото ги е грижа за науката, дето пък точно в БАН хич я няма.Да не говорим какви роднински групировки висят на гроздове, впити в бюджетното виме, наречено БАН.
6
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе кой беше този ? Има няма и току виж изплува някое л...но