Борисов нареди: След наводненията – асфалт, още днес!

В Мизия, Борован и Хайредин хората не могат да стигнат домовете си
Обновена: 11 юли 2018 11:18 | 11 юли 2018 11:17, Веселина Йорданова
49
Борисов нареди: След наводненията – асфалт, още днес!
Снимка: Bulfoto, архив

Веднага да започнат възстановителните дейности в засегнатите от дъждовете общини, нареди премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание.

В резултат на обилните валежи в три общини във Врачанско беше обявено бедствено положение – Мизия, Борован и Хайредин. Улици са разбити и потънали в кал, оплакват се местните хора.

Още по темата

"Кметовете днес още да започнат да асфалтират. Хората още днес, утре, да могат да си се приберат по къщите", заяви Борисов и заръча на министрите на вътрешните работи и на регионалното развитие да посетят засегнатите райони.

"Намерете начина, по който кметът, защото е община, да възложи, а вие веднага да го реализирате", каза премиерът. По думите му работата трябва да започне веднага, а не първо местната власт да кандидатства за подпомагане и да мине много време.

След това разходите ще бъдат възстановени чрез ресорната междуведомствена комисия. "Улиците, където живеят хората, в тези градове и села, където мина наводнението и отнесе, и ги показват по телевизията, че са отнесени улиците, веднага кметовете да възложат, да ги оправят и от фонда за подпомагане след това ще им оправите парите", нареди Борисов.

Регионалният министър Николай Нанков информира, че е създадена организация и над 20 машини - леки и тежки, ще почистват калта по улиците в Мизия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес ако не хване асфалта, утре пак ще го асфалтира бацето. Нали е негова фирмата. То бива бива крадене ама чак пък толкова.
18
19
 
4
 
! Отговори
гьон преди 5 години
Значи ...Борисов наредил да се оправят тези щети, но болшевиките си коментират, умуват и плюят...На това му се вика ....
17
1
 
24
 
! Отговори
Виж ти преди 5 години
Плаващ асфалт! Върху вода! Градски ферибот ще е това....
16
1
 
26
 
! Отговори
ШМАТКА преди 5 години
Това е!България е държава без доктрина за това какво ще става тук и занапред.Обаче си има цар тиква ,която решава проблемите на парче и нищо не върви на никъде!Младите бягат, старите умират от глад и недоимък ,държавните големци крадат като за световно сякаш ще живеят 10 живота !Всеки си влачи ковчега и носи в джоба си смъртния акт безотказно!
15
0
 
25
 
! Отговори
Робинзон преди 5 години
"Мис Бикини е страшна мадама.Бойко определено има вкус!"А мис Бикини и мис Синоптик определено имат нюх. Бързо надушват къде са парите
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Д-р Михаилов: Борисов е политически А Н Е К Д О Т !
13
0
 
15
 
! Отговори
Той има вкус преди 5 години
А тя знае какво да ползва " касичката" си !
12
19
 
2
 
! Отговори
Един от друго място преди 5 години
До Един от Северозапада Трябва някой да нарежда.Докато БСП и коалиционния им партньор ДПС управляваха нямаше кой да нарежда и не се правеше нищо.За Гинка питай Моника Станишева, за КТБ питай руските другари.А Мис Бикини е страшна мадама.Бойко определено има вкус!
11
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АСФАЛТИРАНА ТИКВА , НАРЕДИ !
10
2
 
17
 
! Отговори
От 7 преди 5 години
До Един от СеверозападаТъй, тъй, прав си. А за по-сигурно- ремонт на ремонта през зимата - преди местните избори така ;)
9
3
 
12
 
! Отговори
Айман преди 5 години
Абе Боко ще е!И внимавайте какви ги драскаше,знае ни по азбучен ред до един.
8
3
 
28
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Анонимен7Така се прави, направо върху тинята и локвите! Нали догодина фирмите на Герб трябва да спечелят проектите за ремонта на ремонта?Ако народът търпи още Герб на власт, де, или Баце не е вдигнал кръвно и не е хвърлил оставка пак.
7
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да! Асфалт още днес и веднага, директно връз тинята и локвите!
6
21
 
4
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Абе напоследък другарете май са прояли асфалт, щото спряха да припяват: "Ний асфалт не ядем" :))) Ами щом спряха, значи са прояли :)))))))))))
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЙ каза! С това темата е затворена.
4
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак PR акция!Цар Боко пак заповяда!Ами да си уволнява министерствата за бездействие и да си управлява едно лично!
3
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ще пада яко крадене от правилните хора, а после хоп торбите в Банкя. При предишното наводнение бяха стигнали до там, че един полицай товареше стекове с дарена минерална вода в патрулката, за да може да я провава в магазина си, който пък се водел на името на баща му, по обясними причини.
2
2
 
34
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Вместо да се премахне причината за постоянните наводнения, ще сложат асфалт. Проста работа. Догодина след наводненията като бъде отново отнесен асфалта, пак ли ще асфалтирате? И така до кога? Ако бъде отнет човешки живот /да не дава Господ/? Тогава какво? Гробове ли ще копаете? Стига с това усвояване на пари без никаква съществена полза.
1
3
 
35
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Аз пък помислих, че е наредил да спре да вали.Нали всичко в тая държава той нарежда да стане? Абе, в тоя дух, какво стана с Гинка, какво стана с КТБ? ЗАЩО НЕ ПИШЕТЕ ЗА ТОВА?Или пък за Мис Бикини нещо да напишете?