Борисов нареди: След наводненията – асфалт, още днес!

В Мизия, Борован и Хайредин хората не могат да стигнат домовете си
Обновена: 11 юли 2018 11:18 | 11 юли 2018 11:17, Веселина Йорданова
49
Борисов нареди: След наводненията – асфалт, още днес!
Снимка: Bulfoto, архив

Веднага да започнат възстановителните дейности в засегнатите от дъждовете общини, нареди премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание.

В резултат на обилните валежи в три общини във Врачанско беше обявено бедствено положение – Мизия, Борован и Хайредин. Улици са разбити и потънали в кал, оплакват се местните хора.

Още по темата

"Кметовете днес още да започнат да асфалтират. Хората още днес, утре, да могат да си се приберат по къщите", заяви Борисов и заръча на министрите на вътрешните работи и на регионалното развитие да посетят засегнатите райони.

"Намерете начина, по който кметът, защото е община, да възложи, а вие веднага да го реализирате", каза премиерът. По думите му работата трябва да започне веднага, а не първо местната власт да кандидатства за подпомагане и да мине много време.

След това разходите ще бъдат възстановени чрез ресорната междуведомствена комисия. "Улиците, където живеят хората, в тези градове и села, където мина наводнението и отнесе, и ги показват по телевизията, че са отнесени улиците, веднага кметовете да възложат, да ги оправят и от фонда за подпомагане след това ще им оправите парите", нареди Борисов.

Регионалният министър Николай Нанков информира, че е създадена организация и над 20 машини - леки и тежки, ще почистват калта по улиците в Мизия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
4
 
! Отговори
ШМАТКА преди 5 години
До 31 Доктрина е учение или философска теория, която се ръководи от система от научни, политически и икономически възгледи и принципи и определя държавната политика външна и вътрешна на дадена държава,серсемино! Като не четеш книги поне отвори нета ,защото на вас всичкото инфо ви е ограничено и е от там.Не си ровите мозъците да попрочетете, да сравните и да си направите изводи.За справка-виж какви са били доктрините на Труман, на Картър, на Рейгън ,на де Гол те на всички големи държави
38
3
 
7
 
! Отговори
Румен преди 5 години
Чета и се чудя ...сигурно ви е много хубаво и приятно без улици,канализация ..в кал и мръсотия...Така ли да оставят пострадалите ?Или,понеже не сте вие пострадали -другите кучетата ги яли?
37
2
 
11
 
! Отговори
Мдаа преди 5 години
Ако тези разрушени улици не се направят както трябва сега,с подходящо водоотвеждане,следващия дъжд просто отново ще отнесе всичко
36
3
 
4
 
! Отговори
чакъл преди 5 години
Какъв асфалт....? Ами такъв, какъвто си го произведем в БГ.Тогава.... да вкарваме и този материал от Русия, Германия, Италия.....Аман от мрънкалници.Още малко Цун Мин от С. Корея ще извикате....ориз да ви свари.....да ви нахрани, да дъвчи, заради вас..Очаквам да се разсърдите и на ЕС, че бълг. отбор по футбол не се класирал...
35
1
 
8
 
! Отговори
Тоя преди 5 години
като малък явно е другарувал с Хари Потър и е живял в Хогуортс. Иначе не мога да си обясня разпорежданията му. Но в измислена държава с измислен премиер-толкова. Някой преди мен обясняваше, че трябва да се рине, проектира и т.н, ама няма да стане така. Видимият резултат ще е нахвърлян някакъв асфалт, който ще се завирява през няколко метра при всеки паднал дъжд.И ще са "опапани" едни пари!
34
1
 
9
 
! Отговори
Друг преди 5 години
Бб не става без..Ч-акъл.!! Направо се оливате повече от дъжда.Я кажи колко ще струва посещението на Ц Ц на конференцията на мозъчните тръстове?? Той ли е най големият мозък или там ще му правят мозъчно- преливане??? Какво ще загуби БГ ако пък не иде??Нещо мълчите и покрай великият охранител Султанка?? Та си взел пак популизъм..оправете асфалта веднага..докато още вали
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте информация за детето, което се нуждае от инвалидна количка.Нека съберем пари, кой колкото може, пак е нещо.
32
1
 
9
 
! Отговори
Мдаа преди 5 години
Какъв асфалт,бе...?Най-малко една седмица работа/ако не вали пак/ за изриване на калта и парчетата бетон и асфалт и то яка работа,след това задължително проектиране,може да е набързо,но вертикалната планировка се проектира,после издънване с багерите на засегнатите улици/чат-пат някоя ВиК авария/,насип,уплътняване,елементи за водоотвеждане...и прочее...
31
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ШМАТКАСамо като прочета дума като доктрина и веднага разбирам, че става въпрос за коментар от болшевик, който е русогнил и в червата.Хайде *** най-накрая бе!
30
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 23Как така в тази държава нищо добро не се случва,...Не се случва според такива като теб и медиите, за които добрите новини не са новини.Катастрофи само у нас ли има бе баламурник?Хайде щом питаш за катастрофите ще ти кажа.До 1989г средния брой жертви на ПТП във великата НРБ е бил 1500.2017г тази бройка беше 682.Ето ти една добра новина.
29
2
 
15
 
! Отговори
Крадлив гербераст преди 5 години
Еха, нова повод за крадене на милиони.И при следващия дъжд пак.И пак, и пак.Еха, колко хубав е живота при управлението на другаря Борисов.
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 26Социалните отказаха инвалидна количка на дете, а бронираната лимузина на Бойко струва 1,240 млн. лв.Ами дайте да купим количка на детето!Кое е това дете, дай информация.Относно цената на колата на Бойко - пълна лъжа!
27
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Социалните отказаха инвалидна количка на дете, а бронираната лимузина на Бойко струва 1,240 млн. лв.Защото ни управляват престъпници, които използват властта само за лично забогатяване, а социалната пенсия за старост е 135 лева. Защото за охраната на Борисов и Цветанов държавата плаща по 2 милиона и 400 хиляди на година само за охрана, а за децата с увреждания пари няма. Защото има милиарди за Белене, а пари за онкоболните няма. Толкова ли са ценни тези двамата и толкова ли не ни пука за децата ни.
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Социалните отказаха инвалидна количка на дете, а бронираната лимузина на Бойко струва 1,240 млн. лв.
25
5
 
7
 
! Отговори
емиграция преди 5 години
Да. Всеки ден дъждове. Наводнения. Държавата затъва. Абе....вие не гледате ли телевизии от Европа?В Испания на север наводнения , а на юг пожари. Но никой не плюе против правителството на социалистите.Ами идвайте на влас и управлявайте времето и дъжда....В Европа също се краде....., но няма такива , като ....Цацаров...По- малко са де...
24
3
 
19
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Как веднага,бе др.Борисов ??? Кално е...
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки ден чувам едно и също катастрофи, корупционни скандали, жертви по пътищата, протести, убийства, бедствия.И се питам, къде отиде доброто? От кога българите не са имали повод за радост.От 94-та ли? Или от амнистията на кравата Пенка? Как така в тази държава нищо добро не се случва, а политиците ни убеждават, че страната се развива и българите живеят все по-добре? Как така милиони българи напуснаха родината си, след като е толкова хубаво? Как така дори бежанците не искат да останат тук и бягат от България, след като имаме икономически растеж и малък бюджетен дефицит? Как така хе
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във Фейсбук, веднага след извънрендното предаване Евродикоф по телевизия Евроком за къщата на любовницата на Бойко Борисов в Барселона, бяха пуснати серия от документи.С тези документи проследяваме произхода на парите, прехвърлени във фирмите на Мис Бикини 2006, Борислава Георгиева Йовчева в Барселона. В двете фирми, регистрирани на адреса на придобитата къща на ул. Францеск Ривалта 8, има активи за близо 5 млн. евро. И двете фирми нямат реална дейност. Кой е богатия чичко спонсор ?
21
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко бе, кратуно празна, само с асфалт не става.Трябва и акъл.
20
1
 
19
 
! Отговори
Ремонт III качество преди 5 години
Ей, не се накраде тая алчна пасмина. Толкова пари потрошиха, а България става все по зле. След всеки обикновен дъжд - наводнения.Ввсеизвестно е, че най-много се краде от спестена канализация. Парите се усвояват, а канализацията се спестявав.Защотно навремето дъждове хич не валяха нали.