Един "кадифен протест": В БНР има страх, тишината крещи...

Протестиращите заявяват, че бюджетът не се разходва прозрачно
7

2096 гледания   |  Още видео
Нов протест започнаха в БНР журналисти, музикални състави и технически специалисти.

Това е поредното недоволство в националното радио, след като през април имаше поредица от протести на творците от музикалните състави. Те настояваха за увеличение на бюджета на обществената медия, така че да могат да се повишат трудовите им възнаграждения.

Редактор на радио "България" заяви пред камерата на Bulgaria ON AIR, че това е един "кадифен протест", чиято цел е да се насочи вниманието към грижата за работещите в националната медия.

"Протестирахме, за да оцелеем. Преборихме се за оцеляването си, благодарение на президента и парламента, но обещанията не бяха изпълнени. Поради липса на хора сме принудени да публикуваме новини и в събота, и неделя. В БНР има страх, тишината крещи", каза редакторка от екипа на радио "България".

"Искаме да има ясни правила, да знаем какво се случва с бюджета на БНР, как се разпределят парите", допълни я нейна колежка.

Тя също потвърди, че има голям страх сред хората. По думите ѝ, средната заплата сред протестиращите граничи с минималната работна заплата - звукови режисьори, музиканти, техници, журналисти получават мизерно заплащане.

"Търсим решение, някой трябва да вземе отношение. По този начин сме принудени да напускаме и да си търсим друга работа. Голяма част от хората обаче остават, защото обичат тази медия. Имаме среща с генералния директор в петък, 13-ти юли, това беше неговата първа реакция - да обяви среща със синдикатите. Това е поредният протест на музикантите, към който се присъединяваме и ние - журналистите, както и хората от техниката", каза още тя.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Голяма част от хората остават ..." - защото няма къде да отидат. И така се отсяват по-кадърните от по- ... . И така БНР ще снижи нивото. И така работи навсякъде системата за заплащането. Не само в БНР. Дори и във "фирмата" България.
4
0
 
2
 
! Отговори
Тракториста преди 7 месеца
За кого се мисли в тая кочина България освем ГРОБАРИТЕ да крадат от народа и еврофондовете за техните фирмички за мафиотите които им перат крадените пари от приватизацията те за друго не ги интересува на народа
3
1
 
11
 
! Отговори
Jo6 преди 7 месеца
Който не хвали падишаха няма ефир, няма пари - тишита.....
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Щом не хвалите вожда няма пари за вас.
1
11
 
2
 
! Отговори
БНР=кр.етени преди 7 месеца
цялото БНР е поръчков ла.йн.арник. Там един нормален журналист няма. Имаше една коза от там, която наскоро изпука от рак. Да пожелаем и на всички останали бок.лу.ци в тази пародия на медия скоропостижно да я последват