Рано или късно: Европа ще узрее, че трябва да си създаде армия!

Два въпроса напрягат Европа – Русия и мигрантите, смята Андрей Райчев
11 юли 2018 11:30,
113
Рано или късно: Европа ще узрее, че трябва да си създаде армия!
Снимка: архив Reuters

Европейците много добре разбираме, че рано или късно трябва да си направим армия. Дори най-простото е да направим 10 000 граничари и добре да си затворим границите. Това не се прави, защото никой не иска да дава пари, заяви Андрей Райчев.

По думите му, има два въпроса, които напрягат Европа.

Още по темата

"Най-големият е мигрантският и проблемът е, че реагираме по различен начин. Вторият въпрос е Русия – има истерично отношение към Русия”.

Тръмп може да се превърне в трети фактор, който напряга Европа. Не е толкова важно как ще реагираме, колкото това да реагираме заедно, каза Райчев.

Шенген ни пази от мигрантите, каза още Андрей Райчев пред bTV.

"Еврозоната е много по-важният въпрос за нас, решаващият. Това ще е окончателното влизане в Европа. Хората се страхуват от това, навсякъде, където се въвежда това, се случва едно леко повишение на цените", посочи .

Според Райчев си струва да платим цената на членството в еврозоната заради положителните последици - ще спаднат лихвите, ще станем елемент от най-успешното икономическо пространство в света или на второ място, никак не е малко.

"Ако някой се мисли, че веднага ще му се вдигне стандарта, си прави илюзии, но като цяло в дългосрочен план е много важно”, подчерта все пак социологът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
0
 
! Отговори
DwightLoort преди 3 години
Mvihdidcjsfdbvjwi ihdwsifjwsofjeifniehfh Iighdiefjwsfeeivediifiedj iwsdjwsfjwofevbdjnfjowjfow Mvidhfvisojfshfvidhgidshgisdgfsug fejfgiufgieusgfuighweui Ifsjsbdjshfkh jhwfksdxajdhisfhw jhhfg hofgagwfhbvkdnvjsgeh Ufjdbfjadja isjfbvayfgikncxjkvbshf uhiofhuisufeshfbiufi Ofiffjwhihwfuwhugfoeghiufe wjifsojfbihdbguvnjdkfhwu hoifhwiohfw Pndibshfbh bhfbfuidwifwfwuih uiwguhsfwo hushdi ojiwrh iwohrfwoih Jjjhdfvhjfvhgfhdvbsh gfisgfhsegfuisgdhs gifgif geuifgsdvbs Thjsfbjabfjsh jjsdbvkjsdbgsjk bjksgjkdsbvgjksdgjksgkj https://jfsdhiajfihsfuhfe.fugdaudsvgfdfhushdsgf/fywygduhduwgfywuwhugw
94
1
 
32
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До Русофоб, ром, гей. Какво ти става бе човек ?
93
1
 
32
 
! Отговори
OldSmuggler преди 5 години
Turcite si potrivat racete za voenni deistvia nasever ot Kraiat na WW1. Koi gi spira v momenta? Haide kažete sega???
92
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Андрей пил ли си си хапчетата.
91
1
 
36
 
! Отговори
Никога... преди 5 години
...повече армии в Европа!!! Никога повече последователи на НИЩОЖЕСТВОТО хитлер не трябва да се допускат на власт. За тези които не знаят, купете си един учебник по история и вижте какви ги е творил този ***.
90
0
 
40
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Не разбрах експерта Андрей Райчев в коя област е експерт... :-/
89
6
 
33
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Европа трябва да инвестира в Украинската армия, в Полската армия, в Румънската армия, в Българската армия.
88
6
 
34
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Единна европейска армия може да има само един враг - Фашиска ***.
87
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Планът полека лека си се намества. Приложиха ни любимата си схема Проблем-Реакция-Решение. Атакуваха ни с бежанците, европейците за малко да се изтрепем, сега ще ни пробутат и решенията за обща армия, чипчета в ръчичките, намаляване на държавния суверенитет и прочее благини, които ни улесняват живота.
86
0
 
38
 
! Отговори
42 преди 5 години
Интересно защо, като пишете слагате все знак за равенство между ЕС и Европа като континент. ЕС далеч не включва всички държави на континента и островите.
85
3
 
44
 
! Отговори
Иванов преди 5 години
Много нещо изчетох, и едно не ми е ясно. Националните армии ги обединява и вдъхновява националната идея и т. н. Европейската около какво ще се обедини. Може би "европейски " роден край, роден дом или какво, или интересите на транснационалните монополи. Обяснете ми, половин час мислено се опитвам да се поставя на мястото на обединения европейски войник и нищо не се получи?
84
2
 
36
 
! Отговори
герб преди 5 години
Европа да създаде единна армия с Русия , под тяхно командване. Само така ще дадем отпор на американския агресор.
83
4
 
34
 
! Отговори
акуд преди 5 години
ЕС има много голяма армия, трябва само да я обедини
82
4
 
36
 
! Отговори
Reptile преди 5 години
Дзъ и Макиавели са писали за наемане на чужда армия. Русия изглежда логичен и евтин вариант, но и носещ много негативи. За това по-добре да инвестират в нашата и още няколко армии и границата е БЕТОН за никакви пари ! Той и Бойко навежда Меркел в тая посока, га му се отдаде възможност!
81
4
 
38
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
Който търси сигурност или плаща за нея или сам си я създава.Друг начин няма към момента.До като не се разбере, кой ще пази реда в Света и срещу какво,след пролетите,трябва да се стегне една прилична европейска армия. Това е лично мое мнение и не ангажира с нищо и никого, да се съгласи със мен.
80
9
 
45
 
! Отговори
158 преди 5 години
Русия е в Европа като за начало.. И тя е най-малкия проблем , освен в *** тикви.
79
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дивите аборигени взеха Афганистан и го направиха на още по-диво място. Афганистан щеше да е цивилизована държава, каквато е била преди намесата на аборигените и техните ислямски и ислямистки съюзници.
78
3
 
42
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
Много хора питат : " От къде пари за армия" Отговора е елементарно ***.От офшорните зони и от банковите депозити,под формата на акции и от борсите , разбира се.
77
12
 
38
 
! Отговори
Либералист преди 5 години
то с тези диви аборигени живеещи в РФ така трябва! Те тия друго не знаят! Застинали са н...... някога си!
76
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европейската армия означава германска армия 500 000 и хиляди германски танкове, а сега имат едва стотици. САЩ ще обърнат плочата и ще започнат да се оплакват от голямата европейска армия. Може да ги изгонят от европейските бази и полигони.