Рано или късно: Европа ще узрее, че трябва да си създаде армия!

Два въпроса напрягат Европа – Русия и мигрантите, смята Андрей Райчев
11 юли 2018 11:30,
113
Рано или късно: Европа ще узрее, че трябва да си създаде армия!
Снимка: архив Reuters

Европейците много добре разбираме, че рано или късно трябва да си направим армия. Дори най-простото е да направим 10 000 граничари и добре да си затворим границите. Това не се прави, защото никой не иска да дава пари, заяви Андрей Райчев.

По думите му, има два въпроса, които напрягат Европа.

Още по темата

"Най-големият е мигрантският и проблемът е, че реагираме по различен начин. Вторият въпрос е Русия – има истерично отношение към Русия”.

Тръмп може да се превърне в трети фактор, който напряга Европа. Не е толкова важно как ще реагираме, колкото това да реагираме заедно, каза Райчев.

Шенген ни пази от мигрантите, каза още Андрей Райчев пред bTV.

"Еврозоната е много по-важният въпрос за нас, решаващият. Това ще е окончателното влизане в Европа. Хората се страхуват от това, навсякъде, където се въвежда това, се случва едно леко повишение на цените", посочи .

Според Райчев си струва да платим цената на членството в еврозоната заради положителните последици - ще спаднат лихвите, ще станем елемент от най-успешното икономическо пространство в света или на второ място, никак не е малко.

"Ако някой се мисли, че веднага ще му се вдигне стандарта, си прави илюзии, но като цяло в дългосрочен план е много важно”, подчерта все пак социологът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп все повече ме кефи. Не му пука от никой и управлява държавата като корпорация....Ако не ми излиза Ексела и съм на загуба от теб си чао! Още не се е доказал в сериозен конфликт, но според мен скоро ще му се отдаде шанс :)Как само се бъзика с еврогейовете...безценно!
34
9
 
37
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Само дето Андрей Райчев не е нккакъв европеец, а руски агент на влияние.
33
1
 
37
 
! Отговори
Хипотеза 1 преди 5 години
Да се въоражат новодошлите "европейци" от Африка и прочие с каменни копия, прашки с камъни и каменни ножове и да се пращат по фронтовете за да защитават Европата.По тоя начин - с един куршум няколко заека!
32
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БарселонаБезумие е да имаш съюзници, на които не им дреме, че са поели ангажимент, че са длъжни да допринасят за общата сигурност и да ги питаш, когато решиш да действащ. САЩ нямат нужда от Европа, обратно Европа има нужда от САЩ. Да сравняваш военния потенциал на САЩ, дори с обединените сили на страните от ЕС е меко казано смешно, като изключим Франция и Великобратия която напуска потъващия кораб, другите страни практически нямат армии и нямат желание да имат.
31
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като искаш да си световен жандарм трябва да плащаш най много.Да не би Европа да нападна Либия,Ирак...малък голям Чардак...Не...Но сега точно Европа бере плодовете на Американската глупост.Не всеки народ става за Демокрация...особенно арабските...
30
3
 
45
 
! Отговори
Оруел преди 5 години
Хахаха ква армия кви пет лева, руснаците ако искат утре пак са забили знамето на райхстага!
29
1
 
43
 
! Отговори
До 23 преди 5 години
До края на ВСВ, в Европа сумарно е съсредоточена най-голямата военна сила, ето защо и европейските сили диктуват световния ред и пряко са подчинили половината планета. След това обаче идва либералната хипи идеалогия и като резултат днес имаме една беззъба гей Европа, която ако духне вятър е паднала при първия полъх. Но нали доктрината е да сме добри и да помагаме, дори когато ни грабят, бият и убиват, така че практически за Европа и европееца проблем няма.
28
2
 
39
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
До 19...съгласен съм с казаното от теб,но САЩ дават най много но и имат последната дума а някой път действат дори без да се допитат до съюзниците.Е щом ти искаш да командваш парада редно е ти да плащаш най много а не да мрънкаш...За много от намесите на САЩ Европа дори не би си помислила да го направи,но нали трябва да сме толерантни...
27
0
 
33
 
! Отговори
до 23 преди 5 години
Само ако си стои в Европа.
26
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бизнеса си е бизнес. а този с армията и оръжието е най-доходоносния.а европа отдавна не е влизала серозно във война, време е бизнеса и тук да захлеби
25
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е, понеже държавите-членки постепенно бяха лишени от суверенитета си. И затова не запазиха армиите си -те са заплаха за "обединена /и подчинена/ Европа". Затова е по-добре ЕС да има една армия. На една, само, лесно ще й дърпат зад Океана конците, по-лесно се управлява.
24
0
 
35
 
! Отговори
до 16 от "Пич&q преди 5 години
Аз като необвързан, страничен наблюдател, съм на мнение, че огромен брой хора от политици та дори и протестиращи в РБ се занимават със създаването и поддържането на "Алтернативна реалност".
23
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както винаги Европа ще успее да се защити от всички мърльовци решили да доказват величието си, да имаме нужда от съюзници, но както се знае от време оно, помага се на нуждаещ се, този който е добре всеки ще иска да го приравни със себе си
22
2
 
41
 
! Отговори
Ха,ха , ха ... преди 5 години
и срещу кого ще е тази т.н. " европейска армия " , срещу Русия или САЩ - смях в залата !!!!
21
1
 
47
 
! Отговори
Иванов преди 5 години
Хубава идея. Само че тая сборна команда когато се опре в конкретен враг как ще реагира никой не знае. Например европейски чернокож войник отразява нападение от към Африка. Българин изпратен на източния фронт - знаете срещу кого. Или гримиран войник отразява атаката на първа линия на *** пушки. Същевременно се говори на 20-тина езика. Голямо объркване ще настане. Ами мотивацията забравяме.
20
0
 
36
 
! Отговори
До 8 преди 5 години
Даже Гризман е с немски произход :D
19
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БарселонаЕвропа е увиснала на врата на САЩ буквално и ако Тръмп дръпне шалтера, от НАТО практически не остава нищо. Европа от края на ВСВ не инвестира в отбрана, защото знае че САЩ й е гарант, а си харчи данъците за социални помощи. Ето защо Тръмп е бесен на Европа и не желае да се занимава с нея вече.
18
1
 
47
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
Еврика...големите глави откриха Америка...28 държави да не могат да си имат боеспособна армия и ще чакат да видят какъв е кефа на клоуна Тръмп дали ще ни защитава...Не че не могат но просто десетилетия е било така и сега е трудно да се възприеме нещо ново,което хлопа на вратата.Нека Европа да решава съдбините на Европа а не САЩ да решава.Егати и системата...
17
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
LELE MALE KAKVI UBAVI KAKI DA GI E.......CH LI DAGI UBIVACH LI
16
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В новата Европейска армия,нашата ще бъде зачислена в КЕЧ-Кралски Елитни Части!