Стряскаща прогноза: Българите под 5 млн. до 2080 г.

Как да преборим демографската криза?
11 юли 2018 21:16, Красимир Ангелов
40

В дни, в които населението по света расте, а хората постоянно се местят от страна в страна, положението в България приема стряскащ облик. Населението в страната се топи със страшни темпове, като прогнозите сочат, че през следващата година българите ще паднат под 7 милиона. 

Причините за стряскащата статистика не са нови - раждат се по-малко хора, отколкото умират. Свой дял в статистиката имат и миграционните процеси.

Ниската раждаемост от своя страна се дължи на това, че все повече млади жени избират кариерата пред семейството, а от своя страна двойките у нас отказват да имат повече от едно дете заради финансова несигурност.

Как можем да решим проблемите с демографската криза - в предаването "Директно" по Bulgaria On Air коментира Стоянка Черкезова от Българската академия на науките.

Прогноза на Националния статистически институт сочи, че до 2080 г. българите ще паднат под 5 млн. Ще се сбъдне ли стряскащата прогноза?

"Може да се очаква известна достоверност при прогнози до 2040 г. След това нещата придобиват толкова вероятностен характер, че няма смисъл изобщо да се коментират или да се притесняваме. Ако тези тенденции се запазят, до 2040 г. със сигурност ще паднем под 7 милиона души. Няма как при тези условия на ниска раждаемост и висока смъртност това да не бъде така.", коментира в предаването Стоянка Черкезова.

Как можем да преодолеем демогравската криза и да преборим високата смъртност? Вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria On AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мигрантите са живителната сила изпратена от Господ за умираща и застаряваща Европа. Който ги приеме ще се прероди и ще оцелее. Другите ще са само в историята
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А до 2180 колко ще бъдат?
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С внос на ебливи жени .Хаха, жените никога не са били толкова еб-ви колкото са сега.
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2080та !?!?!? Много оптимистично! Като гледам пустеещите села, и терминалите на аерогарата, не повече от още 10 години и сме 5 милиона.
8
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как можем да преодолеем демогравската криза и да преборим високата смъртност?.Както постъпи Германия след десетина години отрицателен прираст. Да внесем мигранти.Миналата година прирастът в Германия е положителен.
7
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С внос на ебливи жени които не са толкова меркантилни сметкаджийки и искат да работят да раждат деца и да имат нормални мъже а не баровци ,мутри и чалгари.В Северна Корея имаше оферти също така и в доста африкански държава.Местните са грозноватички кафяви ама ебливи.Една вечеря и са готови.Освен тва са свикнали на мизерия и бг мизерията ще им се види приказка.Пък бг принцесите да си правят женски кеч за футболисти и богати бизнесмени.Даже могат да спят на изтривалката пред къщите им.
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая държава е отървана 30 год нищо до 2050 ще сме изчезнали.
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Как да преборим демографската криза?"---Мисля, че само чрез е*ане. Е*ането му е майката, ама като тия от махалата. :)
4
3
 
2
 
! Отговори
x преди 5 години
Да запретваме ракавите и да се борим.
3
3
 
17
 
! Отговори
Бай Оня преди 5 години
Не ми пука, тогава отдавна ще съм мъртъв! Загубен народ като българите, просто няма бъдеще! Неуспешен експеримент на историята!
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако герб останат на власт е две години, до 2020 пак бългрите ще станат 5 млн
1
13
 
10
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Какво учидващо ома, то два милиона национални предатели духнаха за чужбина, естествено че ще намалее броя на ражданията