В офиса: На час седене - скок, клякане, 15 мин. ходене

Как да подобрим здравето си - разговор пред Bulgaria ON AIR
11 юли 2018 14:49, Анисия Иванова
17

Може ли ходенето пеша да подобри нашето здраве? Учените все още спорят колко и какви упражнения са нужни на едно дете, за да живее то пълноценно, но са категорични - за да са здрави малчуганите трябва да спортуват поне един час на ден.

Ултрамаратонецът Красимир Георгиев е категоричен - дори в офисите хората трябва да се движат постоянно, а не да се заседяват на стола. Той препоръча за раздвижване да се направят няколко клякания, подскоци, да се опънат ръцете нагоре.

"На всеки час, поне 15 минути трябва да се движим. Така капацитетът ни на ефективност ще се вдигне с цели 30%. В офиса малко хора въобще стават от стола. Това трябва да се промени", уточни в "България сутрин" Георгиев.

По думите му спортът в България все повече добива популярност, но на работното място движението е малко.

Според физиотерапевта Димитрина Сивкова статистиката сочи доста тревожни резултати, последиците от които ще станат видими след 5 години.

"Ластиците са един доста добър инструмент за раздвижване в офиса. Могат да се носят, където искаме. Използват се за упражнения с ръце, крака и тяло. И спокойно - няма опасност от предозиране", отбеляза Сивкова пред Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
боклуци преди 5 години
Работя от 5 сутринта 8 часа е състезание някой пък имаш чувството че ше колабираш от напрежение да си направиш нормата ядеш за секунди гълташ целизалаци няма време за тоалетна ав 13 часа си пред припадане от недоспиване и умора едвам стигаш до дома В почивния ден се будиш в 4 сутринта пак и така в продължение на 3 дни докато преминеш към 2 смяна режима И всичко това за 500 лева заплата чисто За 8 години такъв режим имам увреждане на хранопровод астигматизъм и тежка депресия те седнали тук да мир
14
2
 
0
 
! Отговори
фитнес хм преди 5 години
страстите ви в правилна писока скок подскок от цру на кгб и глупавите ви подръжници ами *** е балканите кенефска ,,история,, морала си подобрете червени ***
13
2
 
0
 
! Отговори
комплексари преди 5 години
ами да използвайте си злата енергия да скачате и подскачате не да търсите отдушник на злата ви енергия един два подскока като сте енергизирани за да се успокоите и не горите от злоба
12
3
 
0
 
! Отговори
интересчии преди 5 години
добре че не сме затлъстели като американците американци те си знаят дали са добре или не добре
11
1
 
1
 
! Отговори
сори преди 5 години
пишете умственото здраве и нагласи как да си подобрят някои от мс и нс хората не са добре от някои партии изкукуригали бсп и сие за другите те си знаят сори хм
10
1
 
1
 
! Отговори
не лъжете преди 5 години
не е увиснал скача
9
2
 
0
 
! Отговори
жаби хм преди 5 години
работят хората и краставите жаби използват и смелите зайки хахахаотворят си устата и жаби излизат ами миите си устата
8
1
 
0
 
! Отговори
червени боклуци преди 5 години
и да правят деца скок клякане правят си физкултурните упражнения някои та някои моделки с по шест деца не е бездетна
7
2
 
0
 
! Отговори
всеки си отговаря преди 5 години
отишли са работа не на аеробика или на разходка в нс и мс да отскочат на фризьор козметик фитнеса и работното време им свърши демокрация за какво се водят на работа си говорят по телефона
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
айде решете това сутрешен блок сериозен ли е, или с Гала на кафе.....
5
4
 
7
 
! Отговори
Истина преди 5 години
след още 10 години ще разберем че комунизма не е толкова чевен колкото го описваха някой хора които се накрадаха през демокрацията!Вместо найлонови торбички и пластмасови бутилки и кутий използвахме хартиени кесии и стъкло което 100% може да се преработи и използва пак. Имаше тренировки и в училище и на работа които спомагаха за здраво тяло здрав дух! сега всеки се гърчи от работа и дори не се замисля колко много енергия губи на вятъра!
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е полезно цял ден да си седнал и цял ден да си прав. Важното е работещите седнали да седят през почивките прави а работещите прави да сядат през почивките.
3
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще им остане ли време да работят?Като искат фигура, да слязат от колата и да тръгнат пеш или с колело.Някои се изгърбват от работа по 12-14 часа, а други ще си уплътняват раб. време с физзарядка.
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И така една четвърт от работният ден минава в размотаване! Частникът само това си мисли!
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да открият топлата вода. Преди години работниците, които работеха седнали, правеха гимнастика преди почивките за кафе. Много неща , които отрекохме заедно с комунизма се оказват полезни.