Заради copy-paste: Майките обявиха бойкот на властта!

Родителите подготвят и голям протест на 1 октомври
8
Заради copy-paste: Майките обявиха бойкот на властта!
Снимка: архив "Булфото"

Майките на деца с увреждания обявиха бойкот на днешното заседание на работната група, която работи по новия закон за хората с увреждания.

Родителите са възмутени, че в бъдещите разпоредби са копирани текстове от сегашните, срещу които те протестират.

Още в петък организаторите на палатковия лагер в София обявиха, че заради "copy-paste" политиката на институциите отказват да присъстват на оставащите до края на месеца работни срещи по законопроекта, припомни "Дарик".

Още по темата

Родителите декларираха и че започват подготовка на голям протест, който да се състои на 1-ви октомври. Това е последният срок, който те поставиха за внасянето на трите важни законопроекта, свързани с хората с увреждания.

Майките поискаха от управляващите да им отговорят какво от техните предложения е било включено в новия закон. Те припомниха, че са настоявали оценяването на уврежданията и на нуждите на даден човек да се извади от Агенцията за социално подпомагане, а в новия закон е заложено това положение да остане същото.

Сред примерите, че исканията им не намират място в новия проект те посочиха и предвиденото участие на национално представителните организации на хората с увреждания в управлението на политиките, заложени в законопроекта.

Преди седмици протестът на майките настоя премиерът Бойко Борисов да спре субсидирането на тези организации и да отмени националното им представителство. Родителите поискаха и организациите да представят отчет за изразходваните до момента пари за хората с увреждания от бюджетите на всички държавни институции.

В днешното заседание на работната група към социалното министерство ще участва омбудсманът Мая Манолова.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Увредиха децата преди 7 месеца
След поразяване на всички градини ,училища и ясли с тежко вредни СПИН Активни камери всички деца са вече трайно нелечимо увредени.
Нагло корумпирани на власт са за затвора тъй като са нарушили Основния закон чл.32 Забранява снимането,филмирането .Нарушени са и чл.28 и чл. 29 от Конституцията.
Милиони деца и учители в БЪлгария са ежеминутно увреждани вкл от педофили от зад океана чрез незаконна терористична видео техника.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
като начало може да се започне с центрове за социална интеграция на лица в неравностойно положение . на запад ги има с хиляди . там работят доброволци и общината и/или държавата осигуряват материалната база за занимания. рисуване , музика , готварство , изучаване на чужди езици и т.н. но всичко това трябва да се отдели както по-долу е казано от агенцията за соц.подпомагане .
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Баламосват ги и ги лъжат, а си правят каквото са намислили.
5
3
 
6
 
! Отговори
цц преди 7 месеца
Не им се мисли и работи на чиновниците. Гледат си кефа в канцеларийките под климатика вместо сериозно и с умисъл да правят закони. Ех да имах базука!
4
3
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 месеца
Тази дивотия, почва да става и противна.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дайте парите и се прибираме по домовете - идея за нов лозунг.
2
13
 
5
 
! Отговори
хх преди 7 месеца
Тия многострадални женици са си намерили лош съветник, костинбродската превратаджийка мая и учиндолския чалга далавераджия.
Ще ги използват колкото могат и ще ги захвърлят употребени и със съсипана репутация.
И тогава ще трябва пак да се навеждат,този път в друга посока.
1
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тия па много нагли - искат някой да започне да върши някаква работа. Особено пък през летиня сезон...обаче пък зимата е студено...