Още съкращения на миньори в "Бобовдол"

На трудовата борса сега отиват 400 души
17 юли 2018 13:07,
7
Още съкращения на миньори в "Бобовдол"
Снимка: Bulgaria On Air

Продължават съкращенията в "Бобовдол". Така 400 миньори ще останат без работа и ще бъдат пратени на трудовата борса, съобщават от телевизия Bulgaria ON AIR.

14 от предвидените за съкращение миньори ще заминат за София за заседанието на парламента в сряда или четвъртък, когато депутатите ще разгледат внесеното от инициативна група и от омбудсмана Мая Манолова предложение за промени в закона така, че 82 от миньорите, които имат необходимия стаж и възраст, да могат да се пенсионират.

Съкратените работници се надяват все пак да получат своите обезщетения в предвидения в закона срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Почнаха сами да затварят мините и топлоцентралите. Чакайте, още е рано. АЕЦ Белене не е построен, има още хляб за вас и пушек за гражданите.
6
3
 
1
 
! Отговори
УЖ ИМА ДИРЕКТИВИ ? преди 5 години
а кога ще закрият американските централи, дето замърсяват чак до бургас?
5
3
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ПРЕДИ ПОЧТИ ЕДИН ВЕК СМИРНЕНСКИ НАПИСА : " НОДОЛУ ,НАДОЛУ ,НАДОЛУ В СТУДЕНИТЕ БЕЗДНИ СЛЕЗНИ ...КЪДЕТО ТЕЛА ПОЛУГОЛИ СЕ ... И Т. Н. !!! ПОДЗЕМНИЯ ДОБИВ ТРАБВА ДА БЪДЕ ПРЕКРАТЕН ! ОБАЧЕ , ЗА ЗЛАТОДОБИВА И НЯКОИ ДРУГИ "ЦЕННИ РУДИ " ИМА " ГЮВЕЧ "РЕШЕНИЕ НА КАП. ПРАВИТЕЛСТВОТО И ТО В ПОЛЗА НА СЪВСЕМ ЧУЖДИ ФИРМИ !!! БГ Е ПОД АРЕНДА ЗА СПОНСОРИТЕ НА СИМЕОНЧО И НЯКОЙ ДРУГ ПРОДАЖНИК !!!
4
2
 
2
 
! Отговори
Иван Пешев преди 5 години
Това *** Ковачки дето получи толкова подаръци от политиците за тъпите си мини и ТЕЦ-ове сега изритва хора в предпенсионна възраст и гоо вардят с полиция мръсното *** и играе с всики политици.
3
3
 
6
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Кой не скача е червен ! Нека пак да скачат !
2
1
 
14
 
! Отговори
:) преди 5 години
Не е политкоректно да пишете за съкращения! Навсякъде публикуват данни, че безработицата е преборена, нивата и са най- ниските от години насам и изобщо безработица няма в Бг.
1
1
 
15
 
! Отговори
Карай да върви преди 5 години
На кой му дреме. Преди десетина години като ни изритаха на улицата, 14 000 работници от Кремиковци, да не би на някой да му дремеше.