Пенсионер в BG: 260 на месец и обири - животът на баба Стойка...

Хора се обединиха с кауза да помагат на възрастни в нужда
Обновена: 17 юли 2018 07:55 | 17 юли 2018 07:55, Петя Славова
101

Граждани се обединиха около каузата да помогнат на възрастни хора в нужда. За целта те събират продукти от първа необходимост.

Продуктите от благотворителната инициатива ще бъдат в помощ на хора като 73- годишната баба Стойка от стражишкото село Кесарево, съобщава Bulgaria ON AIR.

Жената живее с пенсия от 260 лева, които едва ѝ стигат да покрие сметките и лекарствата си. На фона на немотията се оказва, че домът на възрастната жена е и непрестанно обиран.

След 32 години стаж и работата като кондуктор по влакове и автобуси Стойка Станева получава пенсия от 260 лева. С тях всеки месец купува животоподдържащи си лекарства и плаща сметките си.

Парите свършват още в началото на месеца, а хляб и продукти купува от селския магазин на вересия. Въпреки годините си, баба Стойка не спира да работи в градината си, защото се изхранва основно с произведеното там.

За да свързва двата края, от няколко години баба Стойка бие камбаната в местната църква и срещу двайсет лева подготвя мъртъвците за последния им път.

Всяка стая в къщата на 73-годишната жена е заключена с катинар, защото неколкократно е обирана и нападана. Казва, че животът ѝ до момента я е принудил да се оправя сама и никога не е вярвала, че я чакат по-добри дни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
taka pishete, vse edno e edinstvenata s takava pensia. Znaete li oste kolko kato neia poluchavat tolkova, che i po-malko
68
2
 
25
 
! Отговори
... преди 5 години
***.... ви да жива и здрава ей! МИЗЕРНИЦИ! И после ми излиза оня "полицая" дето като си усне мустаци и не може сутрин да се познае като се гледа в огледалото и ми разправя как престъпноста била намаляла!!! Не стига това ми тая ТИКВА дето искам да кажа нещо по друго за него ама ше ме цензурират ми казва как разбираш ли бил оправил балканите, че даже ги и обединил! А баба Стойка 20-30пъти и обират къщата! Ай тикво тиквооооо дано да има отвъден свят и там да ти се случва същото щото тука ...
67
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма мизерия е. Ей така живеят половината от българите.В европейска и просперираща България.Е има и такива с вили в Барселона и частни острови в Гърция де.Обаче пък първите продължават да избират вторите.На това му се вика МАЗОХИЗЪМ.
66
1
 
31
 
! Отговори
Вангу преди 5 години
Българина живее в паралелен свят-Политиците си живеят в своята си създадена държава,Богатите и те незнаят какво искат..Обикновеният човечец ни жив ни умрялИдилия наречена ***
65
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом е гласувала за ГЕРБ, да се оплаче лично на Боко Тиквата.Той е човечен, ще дойде с два телевизионин екипа и ще й съживи козите.
64
7
 
11
 
! Отговори
ЦК наБСП преди 5 години
Дааа отговорът е ясен.Да се посрамува още някоя и друга година и да гласува за нас.Обещаваме 1000лв пенсия не една а цяло стадо козички и не по четири а по четирсет буркана със зелен боб
63
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде се покриха Сидер и Шкембето?Искаме да ги чуем, какво ще правят с ромовете, защото откакто те са на власт ромовете стават все по нагли и по охранени!Не се крийте бе мушмороци!
62
20
 
8
 
! Отговори
ох преди 5 години
пригответе ми повече кърпички,че да почна да плача за тоя ***,аман от сълзливи истории,няма вече кой да ви вярва
61
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЦК на ГЕРБЗа когото и да е гласувала ПП ГРОБ е на власт от 10 години. Не знам кой трябва да се,срамува в случая. ......... но знам че няма да се срамува защото е неспособен
60
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде са децата и внуците на баба Стойка?
59
19
 
7
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 5 години
Що не я попитате тази баба за кого е гласувала ?Отговорът е ясен. Така че да се срамува и да си трае.
58
9
 
28
 
! Отговори
Зоран Заев преди 5 години
Бабата е рукси хибриден агент на *** изпратена да клати евроатлантическата стабилност с хибридните си атаки.
57
4
 
24
 
! Отговори
до 51 преди 5 години
От на Боко планетата е само там ,като видят немотията на старците и растурията и униженията и убииствата по селата обвиняват самите старци за положението им и веднага почват да обясняват колко е хубаво тука ....дебелоочие и наглост трябва да си горе---на това се казва,,пробивен,,
56
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така й се пада.Другия път пак да гласува за ГЕРБ.
55
2
 
20
 
! Отговори
До 51 преди 5 години
Ти от коя планета си бе. Чувал си нещо ама не си дочул. Знаеш ли колко земя трябва да дадеш под аренда че да вържеш двата края
54
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе нали гласувахме за Шкембе войвода и Сидер войвода,за да решат тези проблеми?!!А те само мислят заедно с Ревизоро как да правят лобистки закони и да защитават олигарсите!А Сидер директно назначи министрите на ДПС Караниколов и тази на туризма!А бабите по селата ги забравиха!Другия път пак гласувайте за тях.
53
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И хиляди да взема щом я обират все ще е зле на тази територия ако не се вземат мерки ще стане невъзможно за живот, то вече е невъзможно за някои.
52
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баба ми и при соца казваше: Айдушка държава !След повече от един век руско господство тя си остава същата, въпреки, че географски е в Европас толкова русофили ще си остане азиатски протекторат на руския Гулаг !
51
1
 
14
 
! Отговори
фанахте го нежно... преди 5 години
Това може да е държава само за Боко и сие и идругите който са му уж опозиция държава е и за онези дето го пазят и ровят по кошовете да видят хората дали са на маоборо или на махорки---а за другите е нещото което ще ги унищожи...като тази баба и по зле са поне милион и отгоре , а за тези на които стажа им мина през 90-те г. не ми се мисли ---тотална гладна смърт в бантустана помощ няма това не е Европа..
50
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трагедията е че за една открадната тенджера полицията няма да си мръдне пръста. Но за тази възрастна жена тази тенджера значи повече от РолсРойса за някой бизнесмен. Това нашата полиция не може или не иска да разбере. Иска по високи заплати и ранно пенсиониране