Пенсионер в BG: 260 на месец и обири - животът на баба Стойка...

Хора се обединиха с кауза да помагат на възрастни в нужда
Обновена: 17 юли 2018 07:55 | 17 юли 2018 07:55, Петя Славова
101

Граждани се обединиха около каузата да помогнат на възрастни хора в нужда. За целта те събират продукти от първа необходимост.

Продуктите от благотворителната инициатива ще бъдат в помощ на хора като 73- годишната баба Стойка от стражишкото село Кесарево, съобщава Bulgaria ON AIR.

Жената живее с пенсия от 260 лева, които едва ѝ стигат да покрие сметките и лекарствата си. На фона на немотията се оказва, че домът на възрастната жена е и непрестанно обиран.

След 32 години стаж и работата като кондуктор по влакове и автобуси Стойка Станева получава пенсия от 260 лева. С тях всеки месец купува животоподдържащи си лекарства и плаща сметките си.

Парите свършват още в началото на месеца, а хляб и продукти купува от селския магазин на вересия. Въпреки годините си, баба Стойка не спира да работи в градината си, защото се изхранва основно с произведеното там.

За да свързва двата края, от няколко години баба Стойка бие камбаната в местната църква и срещу двайсет лева подготвя мъртъвците за последния им път.

Всяка стая в къщата на 73-годишната жена е заключена с катинар, защото неколкократно е обирана и нападана. Казва, че животът ѝ до момента я е принудил да се оправя сама и никога не е вярвала, че я чакат по-добри дни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак да целува ръка на Тодор Живков, че се е пенсионирала на 55 години, защото сега при масажиста на ушите му хората въобще не стигат до пенсия.
48
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами вместо да стои там и да я обират, нека да даде нивите които има на арендатори и да отиде да живее при децата си в София.Така хем ще получава пари и продукция, хем ще си се разхожда в Борисовата градина по цял ден.
47
6
 
13
 
! Отговори
До 46 преди 5 години
Жената е на 73 години, значи се е пенсионирала на 55, каквато беше възрастта за пенсиониране преди 18 години. 55 минус 32 години стаж прави 23 години и разбира се не всички започват работа на 18. Аз съм започнал на 25 години след учене и казарма. Тя може да е запчонала и на 18, но да няма документи за това, както често се случва - познавам такива хора.
46
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът е че хората не се задоволяват с малко и затовя никой не отива на село- даже и земеделецът , идва да изоре , да напръска и да ожъне- през другото време си живее във Варна , еми така не се развиват селата. Аз затова преди 20 години продадох къщатя на село и купих 10 дка ниви- пуснал съм ги на арендатора и не ги мисля кога ще влязат да тършуват из старите дрехи на баба ми.
45
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
32 години стаж и от тях сигурно 20 е осигурявана на минимална заплата.Има хора, работили по 44 години и пак вземат 240 лв пенсия.Тая освен това си има и градина и кози. Не купува зеленчуци и мляко.Повечето български пенсионери са доста по-зле от нея.Особено тези в градовете, а най-вече тези в София, където е двойно и тройно по скъпо от провинцията.
44
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БГ е град държава София е добре другото е мракобесие всички на палатки пред НС там няма да ги обират и по парковете да садят картофи.
43
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
32 години стаж не е чак толкова много, От 18 до 61 са 43 године трудов живот, .....
42
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веднъж да се напише нещо за тези хора, ясно е че за умрелите от глад, че и от студ зимата (защото има такива случаи) нищо не се пише... Четем някакви статии за хороскопи и всякакви такива простотии, а за реалните неща от живота не се пише. После журналистите се обиждат като ги наричат платени кукли на правителството....
41
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При ГЕРБ е така - по селата електората на ГЕРБ безнаказано краде и убива.
40
0
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Пардонн,обърках...статията с предния си коментар,ама то с тези...важни новини,човек...перкулясва.
39
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама ако Бойко Борисов дойде в селото й, първа ще тича да му целува ръка.Хич не ми е жал за такива.
38
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някои претендират за човешки права.Човек ли онзи, който е млад и здрав, но не работи, а по цял ден обикаля да оглежда чуждите домове, парцели и дворове, за да прецени къде да иде да краде през нощта, с ясното съзнание, че ограбва стари и немощни хора, от чийто труд се е възползвал цял живот, получавайки социални помощи?
37
1
 
29
 
! Отговори
бр преди 5 години
6 месеца европредседателство и почти всеки ден се виждаха наредени полицаи от двете страни на платното от летището до НДК, а това е много народ, но защо не ги изпратят по селата да пазят. След като половин година няколкостотин човека можеха да пазят пътното платно означава, че няма недостиг на сила, а защо на 3 села има един???
36
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 30Ще продължава така, докато не скочим и не ги изритаме от държавата си. Търтеи не ни трябват!Ако някой много си ги обича като електорат, да заминава след тях!
35
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите сами са си виновни за съдбата си на най-бедни, най-пропаднали и с най-ниски доходи.Именно те гласуваха за Спасителя Борисов и ГЕРБ.Никой отвън не им ги е избрал.Отвън само се възползват от тъ-по-тията на управнниците ни, но това е постфактум.
34
4
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Не съм любител на баскетбола,а и не виждам какво чак толкоз Тити е допринесъл за...развитието му,но да е жив и здрав човека и...всички като него,родени на този ден.
33
2
 
28
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
За жалост баба Стойка е една от многото в България...и с мизерна пенсия и обирана...Така е когато няма или адекватни закони или има подкупна Съдебна система.Да се разреши огнестрелно оръжие за самоотбрана...
32
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали гласуваха за ГЕРБ и Патриоти , сега ги обират .......хаха ..............Симеонов лично ги праща да крадът и после ги ПРОВЕРЯВА лично .......................хаха
31
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Деца има ли жената? С какво се занимават? Защо са я изоставили на произвола на съдбата?
30
2
 
25
 
! Отговори
123 преди 5 години
Честит ви ден на победата. Честит ви интернационализъм и неолиберализъм. Абе да ви е честито, че сте прости и лесни за манипулиране. Нека ви е.