Полицай с пистолет срещу питбул: Да му пусна един в главата?

Униформеният заплашил и собственика, защото животното е без намордник
17 юли 2018 11:00,
710
Полицай с пистолет срещу питбул: Да му пусна един в главата?
Снимка: "Монитор"

Полицай заплаши питбул с патрон в главата, а стопанина му - със саморазправа като наказателна мярка за това, че животното било изведено без намордник на разходка. Служителят на реда бил цивилен, а случката се разиграла в петък по обяд в Пловдив.

Димитър Йорданов и приятелката му Ваня Алексиева извели 6-месечния Арон от дома си на разходка.

"Пуснахме Арон да се изпишка в храстите отсреща и затова му свалихме каишката и тогава към нас се приближи един мъж", разказва стопанинът пред "Монитор".

Питбулът се насочил към него, за да го подуши и тогава непознатият извадил пистолет и го заредил. Това привлякло вниманието на кучето и то се насочило към него, за да го подуши.

"Беше вече на около 10 метра и той извади пистолета. Изчака да отиде при него, то го души, защото е малко куче – на 6 месеца. И му опря пистолета в главата, а аз изтръпнах. Каза ми: "Искаш ли да му пусна един патрон в главата, бе келеш, а след това и на тебе?", разказа Димитър.

Той работи във фирма за охрана, завършил е колеж със специалност "Лична охрана и вътрешна сигурност". Непознатият пък бил по дънки и тениска и по нищо не личало, че е полицай.

Димитър и Ваня отминали, той влязъл в един магазин, но скандалът не свършил тук.

"Когато излязох от магазина, видях същият господин с още двама как е заградил Ваня. Попитах ги какво се случва, а той ме напсува и ми завря в лицето полицейската си карта. След това ме бутна с глава по носа, започна да ме удря с белезниците в ребрата, да ме натиска. После другият полицай ме хвана отзад, за да ме закопчее, но аз оказах съпротива, защото не съм нарушил правилата и не съм направил нищо", разказа още собственикът на кучето.

Цивилният полицай не спирал да вика, че питбулът е без намордник и казал, че ще напише на Димитър акт. Младият мъж пък отвърнал, че няма да го оспорва, но ще пусне жалба в районното срещу насилието.

Дошли още двама полицаи, показали и те служебните си карти.

"Почнаха да ми ги завират в лицето. В това време приятелката ми се обади на 112 и от районното управление изпратиха патрул. Вече, след като дойде патрулът, който ние повикахме, смекчиха тона", обясни младежът.

В същото време му написали акт, в който нямало уточнена сумата на глобата. Цивилният полицай заплашил Димитър, че ако подаде жалба, Пловдив ще му отеснее.

"И вече като си тръгвахме, господинът ми прошепна на ухото: "Пуснеш ли жалба, Пловдив ще ти се стори тесен, мойто момче. Трай си", а това ме ядоса най-много. Знам процедурите, сотаджия съм. Такова поведение никога не съм виждал. Потресен съм. Съдействали сме много пъти на полицаите", каза още Димитър.

Той си извадил медицинско, в което пише, че има отоци по ръцете, травма в гръдния кош и болки при дишането. Приятелката му е в шок, плаче нощем и не смее да отиде сама до магазина.

Младият мъж се зарече да наеме адвокат, за да си потърси правата по съдебен ред.

Директорът на ОД на МВР ст. ком. Атанас Илков се е самосезирал и е назначил вътрешна проверка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


710
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
578
0
 
11
 
! Отговори
Bacho kiko преди 5 години
Ми казвайте ги тия неща, бе. Ваня е имала връзка с полицая, но скоро му казала край, кучкаря още не е разбрал, кучето е невинен свидетел на сериала.
577
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сори,ама да го беше гръмнал. Човек не може да се разходи спокойно без около него да има кучета,да не говорим, че зоофилите са изтрещялници. 50 кг куче в апартамент ще ми гледат. Целите в косми,смърдят,на масата с тях ядат и мразят хората.
576
6
 
26
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
А какъв е проблема Арон да *** с каишка не разбрах ? Мразя големи кучета да се разхождат без каишки и да ми се обяснява, че не хапели.
575
8
 
19
 
! Отговори
трън преди 5 години
Трябвало е да го гръмне. Аман от кучкарите интъпите им песове.
574
21
 
14
 
! Отговори
Гост преди 5 години
А на мен ми писна от изтерично крещяти деца по градинките. Все едно някой ги дере живи. Бе тези деца психично болни ли са? Това не е нормално. И от "майки" които вместо да си контролират и възпитават децата пушат и то не само цигари и пият бири по градинките. Защото това е масова гледка в днешно време. Защото лично аз познавам една "майка" която си води детенцето по срещи с дилъри. От такива "майки" каквито са в днешно време по-добре да няма деца.
573
9
 
27
 
! Отговори
Варна преди 5 години
Писнало ми е да треперят от кучета без каишки и наморници. Пита те ли как се чувства ме ние родителите с малки дечица? Какво сте тръгнали да отглеждате кучета? Я изгледайте по едно дете.
572
1
 
4
 
! Отговори
Ке? преди 5 години
Питбул териер ли е било кучето?
571
10
 
12
 
! Отговори
Harri преди 5 години
Ама тук още ли коментирате татуирания сополанко? Да го прибират за месец да събира кофите за смет или да *** камъни.Също и крокодила до него - онова от което ми спада...
570
12
 
20
 
! Отговори
Шибамвсякакви мъстии преди 5 години
Ако съм аз гръмвам скапания пес,а оня татуирания да върви да ми прави вятър поп пъпа, както и неговите защитници.
569
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забрана на питбулите. А за стопаните им нямам думи. Или мутри , или мечтаещи да са мутри.
568
4
 
18
 
! Отговори
Фран преди 5 години
Ако кучето се е поозъбило, може би да е самозащита, ухапване от болно животно си носи рискове за здравето, никой, дори и стопанина не може да е сигурен, че точно в такъв момент животното е на 100% здраво. Ако се стигне до съд ще е много интересно, чия е грешката довела до ситуацията.
567
18
 
16
 
! Отговори
Питбула преди 5 години
Той полицая е цивилен...но размахва зареден пистолет...!? Това е грубо нарушение,независимо на работа ли или не! Дори да е на служба в този момент,може да вади оръжие само в крайна необходимост!
566
8
 
21
 
! Отговори
Мада фака Донке ле преди 5 години
Някой тук беше писал, че повечето тук сте клавиатурни мишоци. Напълно подкрепям мнението му. Всичките сте едни кой от кой по-голем бияч ама в реалността едно нищо. Всичките биете полицаи, мутри, ММЦ-ци и какви ли не, а като ги видите и се насирате смешници. За това ли си носите разни кучета с вас да не ядете шамари? А като ви оритат тук и там тичате първи при тези, които ужким биете. Такива *** сте, че не си струвате писането. Ай лягайте вече, че и в писането не ви бива мишки такива.
565
2
 
20
 
! Отговори
Питбула преди 5 години
Такива кучета без намордник и каишка НЕ трябва да се разхождат по улиците! А начина по който е подходил полицая...думи нямам!! За съжаление не само в полицията,но и в цялото ни общество е пълно с прости и злобни хора!
564
10
 
9
 
! Отговори
Ха ха ха ха преди 5 години
Поредното ченге което е прекалило с екшъните с Чък Норис от 80-те
563
3
 
2
 
! Отговори
Бг.реалност преди 5 години
До Непонасям ком-сариХа ха ха ха ха ха....ама да ти имам абсурдистанския сарказъм аз на теб.Ти ми напиши името щом си толкова любопитен,пък знаеш ли,може и да отида да се постреляме малко.Чувам,че ,,колегата" си падал каубой ;)
562
6
 
10
 
! Отговори
Мада фака Донке ле преди 5 години
о 588Дано да те наръфа едно такова 6 месечно куче като това да видим тогава, какви ще ги говориш смелчаго.
561
1
 
3
 
! Отговори
Илиян Илиев Язо преди 5 години
Пич напикаваш ли се през ноща
560
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
видя ли човек да разхожда бойна порода куче,го съжалявам защото знам,че на 99% му хлопа дъската откъм самочувствие,но и го обикалям защото смятам,че с псето са горе-долу на един акъл и не зная кой от двамата ще ме захапе
559
3
 
20
 
! Отговори
Туфата преди 5 години
Пълни глупости разказа е окрасен и преувеличен ! Защо татуирания наркоман не разкаже как буташе в гърдите полицая и се правеше на голямата работа пред приятелйата си дето я било страх да иде до магазина хахаха познаваме я колко я е страх !!!