Полицай с пистолет срещу питбул: Да му пусна един в главата?

Униформеният заплашил и собственика, защото животното е без намордник
17 юли 2018 11:00,
710
Полицай с пистолет срещу питбул: Да му пусна един в главата?
Снимка: "Монитор"

Полицай заплаши питбул с патрон в главата, а стопанина му - със саморазправа като наказателна мярка за това, че животното било изведено без намордник на разходка. Служителят на реда бил цивилен, а случката се разиграла в петък по обяд в Пловдив.

Димитър Йорданов и приятелката му Ваня Алексиева извели 6-месечния Арон от дома си на разходка.

"Пуснахме Арон да се изпишка в храстите отсреща и затова му свалихме каишката и тогава към нас се приближи един мъж", разказва стопанинът пред "Монитор".

Питбулът се насочил към него, за да го подуши и тогава непознатият извадил пистолет и го заредил. Това привлякло вниманието на кучето и то се насочило към него, за да го подуши.

"Беше вече на около 10 метра и той извади пистолета. Изчака да отиде при него, то го души, защото е малко куче – на 6 месеца. И му опря пистолета в главата, а аз изтръпнах. Каза ми: "Искаш ли да му пусна един патрон в главата, бе келеш, а след това и на тебе?", разказа Димитър.

Той работи във фирма за охрана, завършил е колеж със специалност "Лична охрана и вътрешна сигурност". Непознатият пък бил по дънки и тениска и по нищо не личало, че е полицай.

Димитър и Ваня отминали, той влязъл в един магазин, но скандалът не свършил тук.

"Когато излязох от магазина, видях същият господин с още двама как е заградил Ваня. Попитах ги какво се случва, а той ме напсува и ми завря в лицето полицейската си карта. След това ме бутна с глава по носа, започна да ме удря с белезниците в ребрата, да ме натиска. После другият полицай ме хвана отзад, за да ме закопчее, но аз оказах съпротива, защото не съм нарушил правилата и не съм направил нищо", разказа още собственикът на кучето.

Цивилният полицай не спирал да вика, че питбулът е без намордник и казал, че ще напише на Димитър акт. Младият мъж пък отвърнал, че няма да го оспорва, но ще пусне жалба в районното срещу насилието.

Дошли още двама полицаи, показали и те служебните си карти.

"Почнаха да ми ги завират в лицето. В това време приятелката ми се обади на 112 и от районното управление изпратиха патрул. Вече, след като дойде патрулът, който ние повикахме, смекчиха тона", обясни младежът.

В същото време му написали акт, в който нямало уточнена сумата на глобата. Цивилният полицай заплашил Димитър, че ако подаде жалба, Пловдив ще му отеснее.

"И вече като си тръгвахме, господинът ми прошепна на ухото: "Пуснеш ли жалба, Пловдив ще ти се стори тесен, мойто момче. Трай си", а това ме ядоса най-много. Знам процедурите, сотаджия съм. Такова поведение никога не съм виждал. Потресен съм. Съдействали сме много пъти на полицаите", каза още Димитър.

Той си извадил медицинско, в което пише, че има отоци по ръцете, травма в гръдния кош и болки при дишането. Приятелката му е в шок, плаче нощем и не смее да отиде сама до магазина.

Младият мъж се зарече да наеме адвокат, за да си потърси правата по съдебен ред.

Директорът на ОД на МВР ст. ком. Атанас Илков се е самосезирал и е назначил вътрешна проверка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


710
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
518
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Момчето с питбула е право, защо полицаят ще го заплашва!
517
5
 
1
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Така, ако вземете да попрочетете малко по други места новините, ще научите следното: Според Димитър пазителите на реда го заплашили, че ако подаде жалба - "Пловдив ще му се стори тесен".Въпреки заплахите младият мъж е подал жалба срещу полицаите от Пазарджик в прокуратурата и Шесто районно.А той самият е санкциониран за това,че питбулът му е бил без повод и
516
0
 
16
 
! Отговори
Ма Мунио преди 5 години
А бе питбулите не трябва ли да са с намордници ,че хапят лапета и млади булки по дупетата?
515
1
 
19
 
! Отговори
Rrrr преди 5 години
До Анонимен 535Ти по рождение ли си толкова вдлъбнат? Само индивид като теб, при когото кучето му го превъзхожда по интелект може да разсъждава така. Не съм убеден, че схващаш какво ти казвам? "В този случай мъжа с кучето си е прав и това е" В КОЙ СЛУЧАЙ Е ПРАВ БЕ ЛЬОЛЬО ??? Нима тъпата ти глава не може да разбере, че разхождането на кучето без намордник и каишка е противозаконно ??? Няма право да го пуска и за една секунда това е. Какво още трябва да се направи, че да го разбереш???
514
1
 
9
 
! Отговори
Някой си преди 5 години
.... и го заклах, после тия двамата хубавци се втурнаха към мен, аз ножа го хвърлих сред дърветата колкото се поже по далеч и ме набиха, а хора отстрани бол ама само гледат. После дадоха показания сълзливи как са се разхождали спокойно и аз съм ги провокирал и съм извадил нож и тяхното куче ме нападнало да ги предпази и аз съм го убил а те самозащита.... осъдиха ме, глобихаме 5000 лева и ми взеха кучето защото съм никой,а те двама Сега си живея в държава където бездомни кучета и кучкари няма.
513
1
 
18
 
! Отговори
Стоян преди 5 години
Питбул, свободно обикалящ, без наморник... от какво се оплаква този гУспУдин?! Отделно, към собствениците на питбули имам едно на ум - видимо имат някакви социални дефицити и дефекти...Браво на полицая!!
512
0
 
9
 
! Отговори
Някой си преди 5 години
Ок бащи ми беше дресьор на полицейски кучета и съм отрасъл сред кучета,от куче не ме е страх но гадното чувство и звъннта в ушите които получаваш когато видиш куче да се засилва към теб.... незаменими.Заради това аз си разхождам кучето с каишка и наморник,обаче ето ти действителна случка:в парк съм преди 10-15г и от изневиделица питбул ми напада ротвайлера който е с наморник и каишка и почва да го души а аз немога да го предпазя,а от страни двама стоят гледат и се смеят, та извадих си ножчето...
511
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора не чакайте полицията, а купувайте антифриз и малко месо.. решава проблема бързо
510
3
 
28
 
! Отговори
факт! преди 5 години
Ми полицая е напълно прав!
509
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той си е пуснал кучето за две минути, а полицая го заплашва с пистолет. Кучето не е тръгнало да го напада, така че нищо не е станало. Тия полицаи така са се взели за велики, че си мислят, че могат да правят каквото си искат, защото "закона ги защитавал". В този случай мъжа с кучето си е прав и това е. А и не е редно полицай да заплашва цивилен, че "градът ще му отеснее", да му налита на бой заедно с още полицаи и да му нанася травми.
508
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато не ги забранят тия породи, ще ги трепем! На село един питбул нахапа дъщеря ми, на другия ден го нахраних с олово
507
0
 
28
 
! Отговори
Питам онзи с питбула преди 5 години
Значи, ако си вървя по улицата и едно тлъсто куче с остри зъби се насочи към мен,да го оставям да ме души,мирише? А после, ако имам късмет ще ме залае, а ако е гладно да чакам да ме захапе ли? А ако бързам за работа, ще види и ще ме гони да метрото ли? Какво е пречело да е намордник? Преди години си беше така закона. Друг е въпросът, че собственикът е длъжен, като се изходи животното по голяма нужда, трябва да почисти.Полицаят не е бил кучето, заплашил е в случай, че го захапе какво ще направи
506
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като кучето застрашава живота и здравето на полицая - а наличието на питбул без намордник е достатъчно доказателство за това, той има право да извади законния си пистолет. Толкоз. Никаква легитимация не е нужна. Цялата отговорност е на кучкаря без мозък.
505
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веднъж минавах нещо през една градинка в Надежда и един такъв ***.с ме нападна да не хапе. Не знам как успях да го изритам, ама др отказа. Точно в това време излезе някаква батка и почна да крещи, че ще ме разбие и т.н. , кучето пак се агресира, а аз се бях въоражил с една пръчка и някакъв камък. В крайна сметка дойде някакъв човек отнякъде и работата деескалира, обаче мисълта ми е, че трябва да си държите кучетата на каишка.
504
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В нормалните държави само като те видят,че притежаваш такава природа ти слагат белезниците и влизаш в затвора... камо ли, ако няма и каишка..
503
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пуснали го да се изпишка ??!! Кучкари безмозъчни. Веднага полицая да бъде награден за следене на обществения ред, собственикът да бъде глобен и това куче, чиято порода отдавна трябваше да е забранена в България да бъде конфискувано.
502
0
 
36
 
! Отговори
STELT преди 5 години
Да го беше отстрелял. Тези породи кучета трябва да ги забранят за отглеждане в БГ. В половината европейски държави е ограничено отглеждането им със закон. А у нас точно от тези породи / при това домашни любимци, а не улични!/ изпохапаха сума ти хора!!! Освен това като го видиш собственика на песа как изглежда - картината е ясна.
501
22
 
5
 
! Отговори
Стъпиха на криво.. преди 5 години
Всичко което може да направи кучето е предполагаемо всичко което е направил полицая ако се докаже от свидетели естествено ще се види в съда ,момчето тбърди че има свидетели дали те ще свидетелсват ,дали момчето няма да отегли жалбата не се знае...ко момчето и свидетелите ,,остискат,, полицая ще бере ядове .
500
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да се превърне длъжностното лице в такова, то трябва първо да се легитимира. В случая легитимация не е имало нито от "полицая" нито от "колегите" му. Въпросните полицаи са действали като стандартни мутри-рекетьори.
499
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До RrrrИма праово да извади пистолет да го зареди и насочи срещу момчето и момичето точно никога ! А може ,ако се провежда спец операция и те са с картечница... извинявай прав си .