Фалшиви новини: Военни самолети с мигранти, заселват ги в Странджа!?

Каракачанов иска службите да му отговорят: Кой организира тази кампания?
Обновена: 18 юли 2018 17:08 | 18 юли 2018 16:00,
135
Фалшиви новини: Военни самолети с мигранти, заселват ги в Странджа!?
Деца на мигранти от центъра в Харманли. Снимка: архив, Булфото

На българските военни летища кацат само самолети на нашите ВВС и на съюзни държави. Самолетите изпълняват военни задачи, а не се използват за нелегално вкарване на имигранти, както пише в редица сайтове, каза на заседанието на кабинета Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната.

Още по темата

"Това е абсолютно невъзможно и без мое разрешение не може да се случи", посочи вицепремиерът, цитиран от БТА.

"Срещу България се води кампания с фалшиви новини", подчерта той.

"Последната "сглобка" е че овцете и козите в Странджа се избиват, за да може там да се настаняват нелегалните имигранти. Необходимо е правителството да разпореди на компетентните органи да разберат кой организира подобна кампания, защото с нея се всява смут и се създава напрежение в обществото, а това не може да остане ненаказано", посочи Каракачанов.

Капацитетът на лагерите за имигранти е изпълнен на 11%, а нови хора не са постъпвали, за разлика от 2016 година, когато капацитетът на лагерите беше изпълнен на 103 процента, каза още Каракачанов.

"Не искам да коментирам фалшивите новини, защото след това моите думи се ретранслират по толкова начини, че излизат чудовищни новини и действително си играят със страховете на хората", каза премиерът Борисов.

"България не е поемала ангажимент за приемане на нелегални емигранти "нито за пари, нито без пари", допълни той.

"Гранична полиция хвана каналджии, които превозваха с два джипа 26 души. Граничарите денонощно дебнеха каналджиите десет дена. При преследването един от джиповете се обърна, но сериозно пострадали няма", каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
27
 
10
 
! Отговори
1234 преди 5 години
И междувпрочем, както се вижда, само руснаците са мераклии да се заселват в България.Откъдето и да го погледнеш, на Русия и трябва територията, а не населението.
37
10
 
32
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Добре ,разбрахме ама поне кажете колко мигранти докараха "съюзническите" самолети.Една новина е фалшива ,но в края на краищата се оказва истина.Тогава кого ще разстрелваме
36
26
 
15
 
! Отговори
1234 преди 5 години
До Анонимен34Троловете, които пишат тука, пишат от Петербург.Нашата прокуратура може да си бара ушите.Това е то руската хибридна война.Евтино, ефективно и не губиш нищо.
35
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ходил съм в Странджа. Бургас - Малко Търново - Кости - Царево.Който успее да засели хора там (ама не само бежанци, а каквито и да е) - шапка му свалям.
34
8
 
39
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Досега си мислих, че това със заселването на араби и афганци в България е "несериозно" , но след едно такова "опровержение" , започвам да се питам - дали? Факт е , че Зеехофер и Мурксулската ханъма са под напрежение - трябва да се оттърват от колкото се може повече навлеци.Плана е - връщането им в първите държави от ЕС през които са плъзнали.Ако е вярно, че близо 60 хил. са нашите "гости" - само логично е - самолетите вече да сноват..
33
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не са само сайтове. От тукашните *** вчера някой пишеше че обезлюдявали зайона за да заселвт бежанци.Жалко, че няма прокоратура да ги подведат под отговорност, щото е много лесно да се разберат кои са.
32
5
 
35
 
! Отговори
будала ахмаков преди 5 години
"Самолетите изпълняват военни задачи, а не се използват за нелегално вкарване на имигранти" - значи докараните *** са военни ислямисти "България не е поемала ангажимент за приемане на нелегални емигранти "нито за пари, нито без пари" - сякаш ГОСПОДАРИТЕ ТИ ще ти искат мнението!!!!
31
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно. Впрегнали са цялата пропагандна машина на да убеждават неграмотните в лъжите си. Знаят че повечето папагали не са излизали от наше село. Камо ли да имат приятели в тези райони. Хващат 5 драскача да пишат измислици и да настройват неграмотните. И за всичко е виновно ЕС. Нищо не говорят руските фирми как точат милиарди от България. То това е и целта. Отнемане на вниманието от реалните неща
30
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Гърция съм ходил няколко пъти. В Атина изкарах над една седмица, в Солун съм бил 3-4 пъти. Ако някой смята, че имаме бежанци, просто да отиде там да види за какво иде реч. Нашето е нищо, ама наистина нищо. Там хем са много, хем всякакви.
29
40
 
6
 
! Отговори
Бежанец преди 5 години
Голямо важно че ще дойдат бежанци. Ние си напуснахме държавата, а сега ревем че други ще дойдат. Да идват, хора са и те. Тук идват хора, ние ходим по света. Така е било и така ще бъде. Няма да я занесем тази земя на другия свят.
28
5
 
40
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
От няколко дни се говори за бившите казарми в триъгълника Елхово, Грудово и Средец и никоя телевизия не отиде да направи репортаж за новините от там а за дребни неща отиват за час!?
27
3
 
36
 
! Отговори
tsccccc преди 5 години
"България не е поемала ангажимент за приемане на нелегални емигранти", че кой говори за тях бе Слънце, кажи кой пита за тях. Ние те питаме за регистрираните при нас имигранти които по дъблин трябва да ни върнат дори и да избягат от БГ, питаме за "икономическите мигранти" - наш'те си ц'игани дет ни връщат на тумби и кой ти вярва бе, лъжеш и с г'ъза си, та някой ще ти слуша дебелите лъжи.
26
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каналджийството май си е държавна политика. За Странджа можете да сте спокойни - даже ТошУ не успя да засели хора там. Мигрантите са тръгнали на Запад, Странджа грам не им е на дневен ред.
25
45
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой в онзи район не е виждал бежанец. Никой нищо не връща. Просто няколко сайта си заработват рублите с глупости
24
3
 
35
 
! Отговори
Митко преди 5 години
Няма ли някои от там да качи снимки на "Изоставените казарми" нали няма никои защо ги пазят!?
23
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен , фалшива е цялата ни политическа класа , а не новините .Като има съмнения , те се опровергават с доказателства , а не с голи приказки.
22
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямате против нищо бежанците? Това какво значи, Тогава Странджа загива...нещо се крои , но нищо покрито не остава...Имало ч.ума ? -глупости, освен някой да пуснал микробчето...
21
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Умните хора са казали : "Една лъжа става истина, в момента в който започнеш да я опровергаваш". А Елена Йончева почна да им души в далаверите и ще я сготвят, като кметицата на младост. А в бившите казарми от т.нар триъгълник на смъртта, е нещо страшно. Но независимите медии мълчат.
20
2
 
14
 
! Отговори
Аман преди 5 години
ДО 12 - Проблема е, че ще трябва да се трепем взаимно, защото сме продажно племе..
19
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи кацат все пак! И какви военни задачи изпълняват тези самолети в мирно време?! Ако беше казал учебни задачи, разбирам, ама военни..