Неочаквано добро на пътя: Непознат плати Пътна помощ на майка с дете

Случката се разиграла преди дни на магистрала "Тракия"
18 юли 2018 07:11,
60
Неочаквано добро на пътя: Непознат плати Пътна помощ на майка с дете
Снимка: архив "Булфото"

Непознат мъж плати Пътна помощ на майка с дете, закъсали с автомобила си на пътя. Неизвестният човек не поискал нищо в замяна, само добрината му да бъде предадена нататък.

Случката се разиграла на магистрала "Тракия" преди Ямбол в края на миналата седмица. За нея разказа жената, получила неочакваната помощ, в профиа си във Facebook с надеждата написаното да бъде разпространено и да стигне до човека, който й помогнал.

В поста си младата жена разказва, че пътувала за Сунгурларе с 5-годишния си син, когато колата й започнала да пуши много.

"Веднага отбих и свалих детето си. Стояхме известно време настрани, след което отидох да проверя какво става пробвах да запаля, но не се получи", пише Теодора Конделова.

След това тя се обадила на Пътна помощ, обяснила им, че е на 272 километър преди Ямбол, а отстреща й отвърнали, че ако й пратят кола, ще й струва 100 лева, ако успее да добута автомобила си 2 километра до бензиностанцията ще й излезе по-евтино.

"Какво да направя, за 2 километра да дам 100 лв., няма да стане, започнах да я бутам сама... и успях", продължава разказа си шофьорката.

Когато стигнала до бензиностанцията помолила млада двойка да наглежда детето докато добута докрая колата си.

"Когато влязох в бензиностанция мъжът ме попита дали искам нещо, а аз отказах. Пристигна Пътна помощ и натовариха колата. Отидох да благодаря на двойката и да взема детето. Заговорихме се от къде съм и те от къде са. Те бяха от София", спомня си жената.

Тя им благодарила и станали от масата. 

"Преди да стана мъжът ми каза: "Весело изкарване и да знаеш, че всичко е платено на човека", спомня си Теодора.

Тя се разтреперила, а мъжът я погледнал и казал: "Сега ли ще трепериш, че ти я бута 2 километра!".

Теодора поискала номера или адреса на непознатия си благодетел, но той отказал. "Каза ми: Някой ден, ако видиш някой в беда, му помогни и се сети за мен".

"Не мога да повярвам, че все още има добри хора... Нека да са живи и здрави, не мога да опиша благодарността си към тях. Споделете поста и ако го прочетат, искам да им кажа едно огромно: "Благодаря", завършва посланието си младата жена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гражданската поема, ама само ако така си я направил (което се доплаща както писаха по-долу).
8
2
 
9
 
! Отговори
ined преди 5 години
Магистралните труженички да се хванат да бутат коли, щом за 2 километра дават по 100 лева
7
1
 
32
 
! Отговори
Обструкция преди 5 години
Страхотна новина за начало на деня! Благодаря и на Dnes.bg, за това че ни направихте сапричастни на доброто сторено от този ЧОВЕК! Успешен ден на всички!
6
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да буташ кола *** бензиностанция, да чакаш някой да плати, при положение, че застраховката на колата поема пътна помощ.... нещо като фалшива новина се очертава! Пълни глупости.
5
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де, нещо не разбрах. Тя не му е искала пари, могла е и сама да си плати пътната помощ, оня за какво се е бутал да плаща? Освен това нали цената е на км, колко по-евтино е станало, след като я е добутала до бензиностанцията? Навярно жената нещо премълчава. Иначе добра постъпка, ако действително е имало нужда.
4
3
 
43
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Евала на пича!
3
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
100 кинта за 2 километра, егати дрането.
2
2
 
28
 
! Отговори
Х преди 5 години
Плащайте си Автоасистанс, за смешни пари е към гражданската, но ти дава спокойствие.
1
2
 
49
 
! Отговори
браво преди 5 години
Все още има истински ХОРА !!