Протестът: Горяща вълна, литри мляко и животновъди на щурм към МС

Хората поиска оставката на земеделския министър Порожанов
Обновена: 18 юли 2018 14:42 | 18 юли 2018 14:30,
315

 

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Запалени чували с вълна и излети литри мляко белязаха днешния протест на животновъдите пред Министерски съвет. Хората недоволстваха срещу избиването на хиляди животни в Странджа и ниските обезщетения за това.

В ранния следобед протестът ескалира и животновъдите опитаха да нахлуят в сградата на правителството. Те блокираха и движението по булевард "Дондуков".

Още по темата

Хората недоволстваха докато течеше правителственото заседание. На него премиерът Борисов обясни, че заразата трябва да бъде спряна и предприетите мерки са единствените възможни. Борисов призова министрите си да проявят съчувствие и да вземат спешни мерки, за да помогнат на хората.

Разгневените животновъди скандираха за оставка на министъра на земеделието Румен Порожанов и неговия заместник д-р Цветан Димитров. Според демонстрантите министрите не се грижат за сектора и това довело до всички проблеми, съобщи Bulgaria ON AIR.

По данни на протестиращите фермери преди началото на Прехода в България е имало около 11 милиона дребни преживни животни, а днес те са под 1 милион.

В знак на крайно недоволство протестиращите запалиха чували с вълна пред Министерския съвет и изляха литри мляко.

Така те показаха, че не могат да се издържат с това, което произвеждат, тъй като се оценява много евтино, а се компенсират от държавата прекалено слабо.

Преди началото на заседанието премиерът призова министрите да информират хората какво точно се случва със стадата им и защо се налага животните им да бъдат умъртвени.

Порожанов пък обясни, че едно от исканията на овцевъдите не може да бъде постигнато, защото ще струва около 25 милиона лева на бюджета.

Премиерът припомни, че по време на комунизма армията е влизала в населените места, за да избива животните. Той бе категоричен, че мерките са адекватни, но не са обяснени достатъчно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
8
 
6
 
! Отговори
До 202 преди 5 години
Не бе то няма лошо, в крайна сметка хора това са им дали, това развяват, аз също го разбрах посланието, но пък не е лошо на фермерския протест, ей така и един фермер да дойде, иначе снимките са станали добре, доволен съм, добър пърформанс.
192
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки фермер може да научи този език стига да искаБаба Дора вобора вика на козичките си плахи, конграчулейшън! И отправя тя заплахи,че себе си ще погуби,ели животинките загуби. Манипулатор опасен, прави на животновъдите, Живота тъй ужасен.
191
4
 
10
 
! Отговори
брех преди 5 години
да пищяхте толкова и за майките на децата с увреждания щеше да е хубаво. сега сте само *** :)
190
3
 
11
 
! Отговори
До 198 от 191 преди 5 години
И аз това казвам, защо хората да не напишат и на английски лозунги, като има и на английски от Европа може да дадат пари и за обещетение.Всеки може да научи английски, ако иска.Коментарът ми е до анонимен 179. За него плакатите са платени и ги е писал някой друг, защото фермерите не знаели.Всичко това било цитирам,, ШОУ" според 179 и затова писах да го оборя.
189
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре бе, тези с тениските "Системата убива", не бяха ли от един друг протест или какво пък в крайна сметка, като имат толкова натоварена цирковата програма, те хората вече нямат време и да се преоблекат.
188
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 198В протестите участват много хора и от тях има знаещи езици, но има и незнаещи езици.Тези които знаят могат да измислят лозунг на чужд език.
187
10
 
6
 
! Отговори
До 197 преди 5 години
Така е, напълно съм съгласен, че това е поминака на другарката Корни, НПО-тата и протестърите. Което си е така, така си е - да спорим няма смисъл.
186
12
 
6
 
! Отговори
До 198 преди 5 години
Така де, аз какво съм написал? Баба Тодорка знае освен английски, немски, френски и суахили писменно и говоримо, а зулу само говоримо. Така е бг фермерите са полиглот нагоре - това си е автентичен фермерски протест, аз нямам никакво съмнение.
185
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябваше да доведат и кравата Пенка, сигурен съм, че тя щеше да се изкаже най-качествено по темата от събралите се протестъри. Да живее глупостта, чумата не е страшна.
184
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 191И защо един фермер да не може да говори и да пише на английски. Всеки фермер може да научи този език стига да иска.
183
5
 
18
 
! Отговори
До 179 преди 5 години
Как може да кажеш, че това е ШОУ? Това е поминъкът на хората, с това се прехранват. Лъжат с ги мизерни обезщетения, коита няма и да им платят от ГЕРБ.Не живеят от наеми.Не е нужно да гледаш животни, за да го разбереш.
182
5
 
10
 
! Отговори
чукча преди 5 години
Браво на голяма част от ямболските полицаи които отказаха да вземат участие в това престъпление като охраняват касапницата по селата!
181
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
рЯволюция, нас ни не требе тази конституция! Пушкалата фанетеи от жалкия животни вий спасете. Борисов е либерал опасен, а Юнкер наквасен.рЯволюция стига са ни плющялив тази пpocтитyция.Но да си кажем честно, да ни oнoждaт е готинои лесно!
180
7
 
4
 
! Отговори
До 191 преди 5 години
Така де прав си, повече лозунги на ангийски трябва, така спонсорите ще знаят за какво плащат, в крайна сметка това си НПО бизнеса. Иначе от край време фермерите в България само на английски говорят и пишат, така че нормални са тези неща, лъха на автентичност целия протест.
179
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Платени протестъри платени от БСП, а баба Дора участва в протеста като плакат
178
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много зле режисиран протест - животновъди, къде са, аз не видях и един? Единствено комунисти, хипита, вегани, платени статисти и платени медии. Ако някой е забелязал фермер да подаде сигнал на Позитано, за да се отстрани.
177
5
 
5
 
! Отговори
До 179 преди 5 години
Що да не пишат и на английски хората лозунги? Надяват се и ЕС да види какво става в България, ако искат от Европа биха могли да пратят пари за обещетение на фермерите.
176
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП са дяволите които пречат на Б-я да се измъкне от казана на ада
175
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 185Направо Борисов да подава оставка и да отива да води комеди шоу.Говори често много простоии без да се осъзнава.
174
3
 
26
 
! Отговори
Инж. Славков преди 5 години
Обърнете внимание на шкембетата на охраняващите полицаи. Гротескно олицетворение на властта в момента! Отвратителна гледка!