Протестът: Горяща вълна, литри мляко и животновъди на щурм към МС

Хората поиска оставката на земеделския министър Порожанов
Обновена: 18 юли 2018 14:42 | 18 юли 2018 14:30,
315

 

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Виж други галерии »

Запалени чували с вълна и излети литри мляко белязаха днешния протест на животновъдите пред Министерски съвет. Хората недоволстваха срещу избиването на хиляди животни в Странджа и ниските обезщетения за това.

В ранния следобед протестът ескалира и животновъдите опитаха да нахлуят в сградата на правителството. Те блокираха и движението по булевард "Дондуков".

Още по темата

Хората недоволстваха докато течеше правителственото заседание. На него премиерът Борисов обясни, че заразата трябва да бъде спряна и предприетите мерки са единствените възможни. Борисов призова министрите си да проявят съчувствие и да вземат спешни мерки, за да помогнат на хората.

Разгневените животновъди скандираха за оставка на министъра на земеделието Румен Порожанов и неговия заместник д-р Цветан Димитров. Според демонстрантите министрите не се грижат за сектора и това довело до всички проблеми, съобщи Bulgaria ON AIR.

По данни на протестиращите фермери преди началото на Прехода в България е имало около 11 милиона дребни преживни животни, а днес те са под 1 милион.

В знак на крайно недоволство протестиращите запалиха чували с вълна пред Министерския съвет и изляха литри мляко.

Така те показаха, че не могат да се издържат с това, което произвеждат, тъй като се оценява много евтино, а се компенсират от държавата прекалено слабо.

Преди началото на заседанието премиерът призова министрите да информират хората какво точно се случва със стадата им и защо се налага животните им да бъдат умъртвени.

Порожанов пък обясни, че едно от исканията на овцевъдите не може да бъде постигнато, защото ще струва около 25 милиона лева на бюджета.

Премиерът припомни, че по време на комунизма армията е влизала в населените места, за да избива животните. Той бе категоричен, че мерките са адекватни, но не са обяснени достатъчно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОСТАВКА!
252
5
 
9
 
! Отговори
До 187 преди 5 години
"Мисля, че положението върви към гражданска война до няколко месеца". Болни мозъци, само смърт и войни са ви в главите. Ха-ха-ха! Хората си заминават на почивка, на море и в чужбина и никой няма да се върже да ходи на червени, зле режисирани протести. Всички са доволни от управлението на ГЕРБ, а някаква шепа червени мрънкала няма да повлияят на никой. Както видяхте и чухте, всички фермери в България се разграничиха от цирка, който направи баба ви Корни. А тя защо не е под карантина???
251
6
 
13
 
! Отговори
Глас народен преди 5 години
Когато властта се изправи пред народа дните са и преброени! Нужна е народна власт а не парламент от продажници! Имаме си президент не ни трябва премиерът!
250
2
 
7
 
! Отговори
До 248 преди 5 години
"...Долу горе толкова гласуват за ГЕРБ...."Ха-ха-ха! Печелят 3 мандата един след друг и ще има и четвърти. А колко гласуват за БКП/БСП, че вече не печелят избори, както и вече никога няма да спечелят. Освен ако не направят обща партия с ДПС. Те и без това винаги си гласуват заедно, че и в коалиция бяха. 10 години на власт стигат за червенушките!
249
3
 
6
 
! Отговори
До 261 преди 5 години
"...След като заразата е дошла от съседна страна..."Щуротии! Ти не разбра ли, че животните са внесени нелегално от Турция?Не разбра ли още, че вчера са хванали българи, изнасящи нелегално животни в багажниците си от зоната под карантина? Схващаш ли, че печалбарите (които сега протестират), са тотално безотговорни и за сметка на личната изгода са готови да заразят цяла България?
248
0
 
0
 
! Отговори
До 261 преди 5 години
След като заразата е дошла от съседна страна
247
7
 
11
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
И защо никои в територията ни не повдига един *** въпрос:След като заразата е дошла от съседна страна, това означава, че агенция митници и служителите им не са си свършили работата. Затова вместо да се плаща от държавата, редното е всички животни да се платят на пазарна цена от фонд работна заплата на агенция митница в него регион! Така хем няма да плащат всички, хем виновните ще си понесат последстията от несвършата си работа или заради подкупите които са взели!
246
6
 
10
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До 255При положение, че всички политици и полицай са на работа и взимат заплати от данъците на тези хора, то земеделците имат пълното право всеки ден да са там. Ако искат и с фекали да целят министерствата, те имат пълното право след като с данъците си са платили за всичко - и за прехвалените ви павета, и заплатите ви и министерствата ви! Вие сте тези които нямате право да си отваряте устата! Вие защото сте един *** на гърбът на цяла България!
245
6
 
14
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До Къде са младите?1. Младите почти всички се изнесоха от територията ни. 2. Еми когато почти няма селскостопанска дейност няма и как да са милиони хора заети в този сектор.3. Масово хората от провинцията нямат финансовата възможност да си платят хляба, камо ли за билет до Шопия! Да не говорим за факта, че тези хора не са като хората от Шопия, те не са в офис и ако ги няма и 1 ден всички ще усетят липсата им, а не като Шопия като се изнесе за 2 седмици никои да не забележи!
244
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 237Знаеш ли колко ми пука за ДАНС и НСО след като съм безработен и ме измамиха cirаните с ремонт на покрива. Направо откачам не ме е страх от никои вече ТЕ да се страхуват от мене защото само ако знаят какво им мисля и на АНС и на НСО и на МВР ще им настръхнат и побелеят косите. Да ме оберат посред бял ден а аз съм без работа и болен мислех да скачам от балкона ама на кого му пука по добре да им света маслото .
243
15
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Вие нормални ли сте, кой дребен козар, дето едва си брои стотинките, ще се дигне от Странджа да протестира в София? Това са 99% платени от падъци и доброволни русофили, които изпитват удоволствие да тероризират и съсипват България.
242
17
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Кой разрешава на някакви платени у рунгели да усмърдяват града, бре! Полицията не може ли да бие? Ама почвайте от корвата Корни.
241
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това в тази държава вече е лудост. Не съм за Буци, но не може всеки да се истипоса на жълтите павета и да се бие с полицията за пари. Вече стана ясно, че сега всички животновъди напипаха момента и ще ореват орталъка за пари, привилегии и за какво ли още не. Не стига, че данъкоплатците им плащат чумавите животни, ами сега искат разни безумни привилегии.Ако заразата плъзне из държавата и измрат животни на всички, тогава трябва само за тях да работим, за да им платим.
240
8
 
9
 
! Отговори
???? преди 5 години
До ПротестътА колко да са?! Това са предимно пряко засегнати дребни производители и техни роднини! Даже реално са по-малко от 700-1000 човека пряко засегнатите, защото по-възрастните ще им е трудно да пътуват! 100% е имало и партийни протестиращи.Да, трябва да са много повече, но хората от столицата явно са доволни от положението в страната. В провинцията не е така, тук няма метро, кръстовища на две, три нива, повечето малки населени места приличат на "жунгла" :).
239
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека всеки гледа Communism By the Backdoor!
238
3
 
19
 
! Отговори
До 249 преди 5 години
Мафиотите, мутрите и чалгата се пръкнаха от БКП/БСП след 1990. То не бяха рекети и убийства при тяхното управление. Разграбиха държавата с червените куфарчета, разбиха и ограбиха предприятията, разграбиха здравната каса и пенсионния фонд, изнесоха парите в офшорки и т.н. Сега са милионери с хотели по морето и из цялата страна, станаха рентиери и работодатели.Комунистите научиха народа да не работи и да краде. При нас е най-дългото комунистическо робство, начело с червените, саботиращи България
237
20
 
14
 
! Отговори
Протестът преди 5 години
Току що дадоха протестът по TV, заснет от високо. Ами една шепа хора - най-много 700 - 1000 души. Мижава работа, спрямо мащабната организация започнала вчера. Лошото е, че и баба Корни пак беше там, а вече трябваше да е затворена под карантина, тъй като вчера се снима, гушнала една чу.мава коза, за да си прави реклама. Не вярвам да са я дезинфекцирали, а тя щъка наляво-надясно и разнася заразата. Няма жал и срам към хората тази ком.унистка.Вече трябва да се преименува от др.Лъжа, на др.Чу.***.
236
10
 
11
 
! Отговори
Къде са младите? преди 5 години
Къде са младите? Защо има толкова малко млади на протеста? Къде са футболните биячи, чалгари и дилъри? Ако беше Левски - ЦСКА да са потрошили града, става ли дума за това - пас. Най-страшното от цялата работа е, че след време няма кой да ви пази. Това е и целта.
235
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СДС начело с Филип Димитров погребаха селското стопанство,като унищожиха ТКЗСтата в БГ.Земеделе и животновъдство бяха ликвидирани,а техниката комбайни ,трактори ,камиони и др.бяха разграбени .Да живее СДС.Двата пръста нагоре.
234
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По данни на протестиращите фермери преди началото на Прехода в България е имало около 11 милиона дребни преживни животни, а днес те са под 1 милион.---------------------------------Долу горе толкова гласуват за ГЕРБ.