Радев към Руен: Големите дела изискват задружни усилия!

Президентът поздрави жителите по случай рождението на Апостола
16

Снимка: Прессекретариат на президента

Жителите на Община Руен доказват, че големите дела могат да бъдат постигнати с малки стъпки и задружни усилия, така както преди години Васил Левски учеше нашите предци. Това заяви президентът Румен Радев в словото си по случай откриването на паметник на Апостола на свободата Васил Левски в село Руен. Паметникът е издигнат с финансовата подкрепа и събраните дарения от хората от общината.

По думите на президента до днес са издигнати над 150 паметници на Апостола на свободата, като много от тях са извън пределите на България, разпръснати от Аржентина до Япония.

"Днес, в деня на рождението на Васил Левски, скромната по размер Община Руен, но голяма по дух заема своето място в тази символична география на почитта", посочи Румен Радев.

Държавният глава подчерта, че с родолюбивото си дело жителите на Руен дават пример, че можем да имаме общи ценности и вяра в името на доброто бъдеще на България.

"Днес паметниците на Васил Левски се множат, за да съхраним заветите и идеите на Апостола, да предадем на децата си трудните уроци на историята и да ги научим да отстояват чистата и свята Република, която трябва да бъде място на съгласие, братство и абсолютно равенство между всички народности", посочи Радев.

Президентът изказа благодарност на хората от инициативния комитет, на многобройните дарители, на скулптора на паметника и ръководството на Община Руен за това, че след девет години обединени усилия това родолюбиво дело има своя успешен завършек.

По време на посещението си в село Руен държавният глава проведе среща с кмета Исмаил Осман и неговия екип. Румен Радев посети и новопостроения православен храм "Свети Георги Победоносец".


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
6
 
! Отговори
Буен от Руен преди 6 месеца
Абе Румба и от кози ли започна да разбираш?Има две чумави казват се Корнела иМая,нали бяха в 10километровата зона,да не им поискаш евтаназия Ей,щом с пари не става!
11
6
 
9
 
! Отговори
Валери преди 6 месеца
Хе-хе, община Руен. Че там живеят само турци, ако не знаете. И със сигурност това е просто смешна пиар акция, а зад гърба на този фатмак хората там псуват и клатят ножове за българите. (Бил съм там няколко месеца и добре знам за какво иде реч.
10
4
 
10
 
! Отговори
Българофил преди 6 месеца
радев се оказа надут балон прост селянин позор за България
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Стига веке заучени фрази.
8
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тиквата поискал по качествено образование .........Нормално за него ! Под прозореца МУУУУ замириса на изгоряла овча кожа !
7
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бойко Методиев Борисов е най големият крадец сред комунистите !
6
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Преди няколко дни гладко и разбрано говореше с американския президент ТРЪМП ! България отсъди мъдро на изборите срещу Собственика на ГЕРП .
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Комунистите са много добри в две неща - говоренето и краденето!
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До маке

Никога!
3
4
 
12
 
! Отговори
Либералист преди 6 месеца
колко само е мъдър българския НАРОД .... направи така, че от тоя льотчик нищо да не зависи!
2
17
 
12
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 месеца
За момент се опитах да си представя Баце в тая ситуация. Да говори гладко, разбрано, без накъсана мисъл, граматически правилно, и да не прави неуместни паузи, за да търси думи в оскъдния си речник.Да се изказва така, че да не се налага да се обясняват после, какво е искал да каже.Да не чете предварително написани речи, и да се затруднява в произнасянето на някои думи, които може би за пръв път произнася.Да е без охрана, сред народа, без ниския бодигард ...Е, не мога....
1
22
 
1
 
! Отговори
маке преди 6 месеца
кога ке признаете македонците в балгариа ?

и кога ке регистрирате македонската партиа омо илинден ?