Радев към Руен: Големите дела изискват задружни усилия!

Президентът поздрави жителите по случай рождението на Апостола
18 юли 2018 15:52,
16

Снимка: Прессекретариат на президента

Жителите на Община Руен доказват, че големите дела могат да бъдат постигнати с малки стъпки и задружни усилия, така както преди години Васил Левски учеше нашите предци. Това заяви президентът Румен Радев в словото си по случай откриването на паметник на Апостола на свободата Васил Левски в село Руен. Паметникът е издигнат с финансовата подкрепа и събраните дарения от хората от общината.

По думите на президента до днес са издигнати над 150 паметници на Апостола на свободата, като много от тях са извън пределите на България, разпръснати от Аржентина до Япония.

"Днес, в деня на рождението на Васил Левски, скромната по размер Община Руен, но голяма по дух заема своето място в тази символична география на почитта", посочи Румен Радев.

Държавният глава подчерта, че с родолюбивото си дело жителите на Руен дават пример, че можем да имаме общи ценности и вяра в името на доброто бъдеще на България.

"Днес паметниците на Васил Левски се множат, за да съхраним заветите и идеите на Апостола, да предадем на децата си трудните уроци на историята и да ги научим да отстояват чистата и свята Република, която трябва да бъде място на съгласие, братство и абсолютно равенство между всички народности", посочи Радев.

Президентът изказа благодарност на хората от инициативния комитет, на многобройните дарители, на скулптора на паметника и ръководството на Община Руен за това, че след девет години обединени усилия това родолюбиво дело има своя успешен завършек.

По време на посещението си в село Руен държавният глава проведе среща с кмета Исмаил Осман и неговия екип. Румен Радев посети и новопостроения православен храм "Свети Георги Победоносец".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
6
 
! Отговори
Буен от Руен преди 5 години
Абе Румба и от кози ли започна да разбираш?Има две чумави казват се Корнела иМая,нали бяха в 10километровата зона,да не им поискаш евтаназия Ей,щом с пари не става!
11
6
 
9
 
! Отговори
Валери преди 5 години
Хе-хе, община Руен. Че там живеят само турци, ако не знаете. И със сигурност това е просто смешна пиар акция, а зад гърба на този *** хората там псуват и клатят ножове за българите. (Бил съм там няколко месеца и добре знам за какво иде реч.
10
4
 
10
 
! Отговори
Българофил преди 5 години
радев се оказа надут балон *** селянин позор за България
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига веке заучени фрази.
8
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквата поискал по качествено образование .........Нормално за него ! Под прозореца МУУУУ замириса на изгоряла овча кожа !
7
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко Методиев Борисов е най големият крадец сред комунистите !
6
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди няколко дни гладко и разбрано говореше с американския президент ТРЪМП ! България отсъди мъдро на изборите срещу Собственика на ГЕРП .
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите са много добри в две неща - говоренето и краденето!
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До макеНикога!
3
4
 
12
 
! Отговори
Либералист преди 5 години
колко само е мъдър българския НАРОД .... направи така, че от тоя льотчик нищо да не зависи!
2
17
 
12
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
За момент се опитах да си представя Баце в тая ситуация. Да говори гладко, разбрано, без накъсана мисъл, граматически правилно, и да не прави неуместни паузи, за да търси думи в оскъдния си речник.Да се изказва така, че да не се налага да се обясняват после, какво е искал да каже.Да не чете предварително написани речи, и да се затруднява в произнасянето на някои думи, които може би за пръв път произнася.Да е без охрана, сред народа, без ниския бодигард ...Е, не мога....
1
22
 
1
 
! Отговори
маке преди 5 години
кога ке признаете македонците в балгариа ?и кога ке регистрирате македонската партиа омо илинден ?