Ще бъдат ли озаптени футболните хулигани?

Законът е ок, но готови ли са стадионите?
Обновена: 21 юли 2018 08:28 | 20 юли 2018 22:30, Красимир Ангелов
14
Ще бъдат ли озаптени футболните хулигани?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Чарът на спортните забавления често се осквернява от арогантните прояви на хулиганство по стадиони и зали. В новия проектозакон за спортното(футболното) хулиганство влизат мерки като доживотна забрана за посещаване на мачове, поименни билети и солидни глоби за нарушителите.

Още по темата
"По указание, пропускателният режим по футболните мачове се провежда от отбора-домакин. Полицията само помага. На последните мачове полицията зае по-активна роля. Административната присъда за забрана за посещение не може да бъде изпълнена на нашите стадиони, защото те не са пригодени. Те нямат "фейсконтрол". Стадионите нямат места. Не може да се следи поведението на публиката по време на мач", обясни бившият директор на "Национална полиция" ген. Васил Василев.

Той недвусмислено подчерта, че мерките срещу футболното хулиганство са изключително важни, тъй като този проблем трябва да бъде разрешен.

"Ако законът не се изпълнява стриктно, няма да има никакъв смисъл. Трябва да се знае кой влиза, кой излиза и да им се следят проявите. Стадионите ни са празни, защото отборите ни не могат да задържат публика с играта си. Някои агитки трошат дори собствения си стадион. Видяхме какво стана с Франция след финала на Световното. Цивилизована, европейска държава, обърната с краката нагоре. И там има хулиганство", напомни гостът в "Денят ON AIR".

Пред Bulgaria ON AIR ген. Васил Василев заяви, че ако законът се приеме в понеделник, то трябва във вторник да започне да се прилага, а не след година или две.

Какво още каза той вижте в следващото видео на телелвизия Bulgaria ON AIR


 


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
... преди 7 месеца
Дебелия генерал с пурите, който си преправя костюмите.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Чудя се, колко ли са българите, които гледат на живо мачовете? С тези мизерни доходи не могат да отидат на море, камо ли до Русия.
А гледам там стадионите претъпкани, само американските фенове били над 100000 (според Ройтерс).
И КАКЪВ РЕД ЦАРИ ПО СТАДИОНИТЕ, НЯМА ГИ АГРЕСИВНИТЕ МУНЧОВЦИ С ДИМКИТЕ.
5
0
 
0
 
! Отговори
Бъркаш преди 7 месеца
До Ан-6
Нали не бъркаме футболен мач с балетна пяостановка, освен ако не говорим за 22-мата на терена, а не за ултрасите. Има разлика между хулиганствата, поне в честотата и начина на проявление. Никой не размята бомбички и не чупи спирки, недай боже, глави, ако има концерт на филхармонията.
Някога поне се срещаха на Царевец и беше някак "по-възпитано".
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Накратко казано: Върнете ни парите!
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това е пример за излишно пропиляно време. Футболното хулиганство е като всяко друго и не трябва да се прави отделен закон за него. Вместо това се дават права на полиция, жандармерия и охранители от всякакъв калибър да правят арести и да противодействат със сила, моментално, на всяка проява на агресия. И тези права се упражняват, докато *** не схванат какви точно рискове поемат с противообществена проява. Бой до дупка за всички - скинове, ***, хулигани и всякаква ***, докато се укротят.
2
0
 
10
 
! Отговори
Бъркаш преди 7 месеца
Заради такива като, теб и най- вече слабата игра хората спряха да ходят на мачове. Не стига да си обръснеш главата да си татуираш любим бг, англ, или немски напр. отбор, иска се сърце и душа на терена, извън него, докато ти воюваш за тях, те си вземат душ, масаж и топла вана на свещи с някоя ....
Струва ли си неговите хиляди, срещу твойта счупена глава...поне да ви пкащаха болничните разходи.
Сега можеш да ругаеш!
1
0
 
4
 
! Отговори
Румен преди 7 месеца
Никой не печели от нормалните хора на трибуните.
Няма един клуб в България,да печели от феновете си.
Затова не смятам,че нещо ще се промени.