Нови наказания за джигитите – санитари на ранени в катастрофи!

Предложението е на Пътна полиция, трябва да получи одобрението на МС и НС
22 юли 2018 10:00,
84
Нови наказания за джигитите – санитари на ранени в катастрофи!
Снимка: архив "Булфото"

Пътна полиция предлага нови наказания за нарушителите на пътя. Този път те не са свързани с увеличение на глобите или отнемане на права, а с полагане на общественополезен труд.

Опасните шофьори ще бъдат задължавани да са санитари в болници и рехабилитационни центрове, където се лекуват деца, пострадали от катастрофи.

Още по темата

Това е препоръка в последния доклад на Пътна полиция и е първото подобно предложение от държавна институция, пише "24 часа".

За да може тази идея да стане правило, тя трябва да получи подкрепа от Министерския съвет, а след това депутатите да променят Закона за движение по пътищата и Наказателния кодекс.

Ако предложението получи зелена светлина от всички институции, нарушителите на пътя ще бъдат принудени да се срещат очи в очи със страданинето на хората, пострадали при катастрофи. Идеята за подобни мерки е лансирана за първи път от покойния шеф на ВМА ген. Стоян Тонев.

"Броят на загиналите деца като пътници е 75% от всички. Това показва занижена култура на поведение на водачите, в чиито автомобили пътуват деца, а така също и на водачите като цяло, тъй като не във всички случаи вината за катастрофата е на водача, с когото пътува детето”, аргументират се авторите на доклада.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
8
 
! Отговори
Василев преди 5 години
При соца нямаше катастрофи, имаше 10 000 коли в цялата държава!!!А сега всяко семейство с по две коли, даже и повече, и децата ходят вече на училище с коли!!!А Бати Бойко ви строи магистрали и пътища!Няма страна, където няма катастрофи, но вие сте селяни прости, и съвсем нормално е да си чупите повече простите глави в катастрофи!Селянията влиза в колата и избива агресията и нетолерантността, лошото е че селянина *** нанася вреди и на околните около него!!!Добър ден селяни прости!Нед!ЦРУ!
7
3
 
12
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До 5А защо пък точно по изгаряния? Не може ли да им показват жертви на катастрофи, да си правят извода. Примерно да ги карат да видят манекенката Криситн, дето Дивна и отне бъдещето. Да им показват снимки на разкъсания и крак и колко шева има вече или в моргата, да видят някой тотално размазан. Е тогава ще видиш как ще им се смени гледната точка. А това за санитарите, акъла не ми го побира как ще накараш някой насила да идва да върши това.
6
1
 
17
 
! Отговори
Grom преди 5 години
Онзи ден една жена с 2 деца в колата, така нагло ме засече през непрекъсната линия на кръстовището на Бъкстон, че не можах да повярвам.
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ги затворят за един ден в Отделението по изгаряния в Пирогов.Това им е предостатъчно, за да се научат, че не трябва да бързат за НИКЪДЕ.
4
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джигит има само в държавите, в които КАТ не работи, а се крие зад храстите.
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Досега смислено предложение за промяна в закона от КАТ няма и няма да има.
2
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една много *** от практическа гледан точка идея. Предложена за евтин популизъм и никакъв практически ефект. Онази мутра дето уби дете в забранена улица с джипа си, дето го пускат през няколко дена отпуска от затвора да не би да се е разкаял? Полицая който е дал тази *** идеа да каже - той би ли оставил раненото си в катастрофа дете в ръцете на "джигит" в тези центрове за рехабилитация?
1
5
 
20
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Представям си как някой такъв джигит казва на шефа си във фирмата: "Шефе, днес няма да идвам на работа, щото ще съм санитар" :)))