Български проект ще бори двойния стандарт в ЕС

Емил Радев разказва за дългата и тежка битка в студиото на "Денят ON AIR
23 юли 2018 22:44,
15

Европейската комисия одобри българския пилотен проект за справяне с двойния стандарт в храните и напитките в страните от Източна и Западна Европа.

Програмата е на стойност 1,3 млн. евро и ще подпомага всички потребителски организации, които да се борят с двойните стандарти. Вносители на идеята са евродепутатът Емил Радев и колегата му Андрей Новаков.

"Битката с двойния стандарт в ЕС е доста дълга и тежка. Още преди 10 години се повдигна този въпрос, но чак сега ЕК призна за разлика между качеството на храните и напитките, които се продават в Западна и Източна Европа. Освен това тук тези продукти се продават на по-скъпи цени", уточни евродепутатът Емил Радев в студиото на "Денят ON AIR".

Той се надява повече български организации да кандидатстват за финансиране по тази програма, защото така родните потребители ще са по запознати с това какво ядат и пият.

"Българинът трябва да отстоява правата си. В момента е трудно национален контролен орган да осъществява контрол на световни компании и марки.

Тук трябва да се намеси ЕС и да бъде създадена европейска организация, която да се бори с двойния стандарт. Има голяма вероятност централата на този орган да е в България", отбеляза евродепутатът.

Според него проблемът вече е установен, сега вече трябва да се направят реални стъпки по неговото решаване.

"Европа не трябва да върви на две скорости. Двойният стандарт не е само при храните и напитките, такъв има и при горивата, препаратите и козметичните продукти.

Надяваме се с помощта на този проект двойният стандарт да изчезне", категоричен е Емил Радев пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът е че вече няма български продукти. В селското ни стопанство единствено се произвежда зърно. Колбасите са с вносно месо, млечни продукти са от сухо мляко, плодове и зеленчуци са внос от Гърция, Турция, че и Македония. Даже ракията от магазина не е от грозде а от вносен спирт и есенция. Всичко е ликвидирано. Единственият шанс за качествени Бг продукти е от двора на някои пенсионери.
12
1
 
6
 
! Отговори
Резултата... преди 5 години
...двойно по-скъпи стоки, разбира се със същото лошо качество, а може и по-лошо - инфлация е все пак! А по проекта пак някой осеоил едни пари, все пак какво са един милион евра за депутат?
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А иначе западналите няци дрънкат за солидарност, искат подкрепа за "бежанците", искат да си спираме всички инфраструктурни проекти, искат и Козлодуй да затворим.Но само най-заблудените еврооблъчени индивиди са си мислели, че ще е друго.
10
4
 
6
 
! Отговори
Георги преди 5 години
Аз отдавна купувам само български продукти
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Братя и сестри, купувайте български стоки. И по-специално за храните. И без това чуждите храни няма какво повече да предложат от родните. Да им го набием по другия начин.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно. Дадоха им да гушнат 1.3 млн. евро чрез измислено проектче и да си траят.
7
1
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
винаги ще сме второ качество хора за тях не го ли разбрахте
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продуктите на фирмите с двоен стандарт да се забранят за внос в България. Решението е едновременно лесно и ефективно.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 3Родните чорбаджии и политици верно са второ качество, па излизат по-скъпи.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Олеле!
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европа а адекватна и ще коригира и този проблем. Какво правим обаче с родните чорбаджии, които са все производни на партията майка и за тях няма правила? Какво правим и с горивата, които са с безобразно качество?
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ке има да ручаме Фафли с палмово масло още дълго време, каза Боко.
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Марш бре Ганъо с твоя проект.