Полицаи от Чехия, Полша, Румъния пазят Слънчев бряг

Обмисля се подкрепление от Великобритания и Русия
23 юли 2018 15:39, Анисия Иванова
23
Полицаи от Чехия, Полша, Румъния пазят Слънчев бряг
Архив: Булфото

И тази година полицаи от чужди държави патрулират по улиците на к.к. "Слънчев бряг".  Това лято в курорта освен полицаи от Румъния и България патрулират и техни колеги от Полша и Чехия. Командированите чужди служители на реда ще останат у нас до края на месец август.

Всяка сутрин чуждите полицаи участват в оперативка заедно с българските си колеги. Необходимостта от допълнителни екипи полицаи на север от Бургас станала ясна още през миналото лято. Затова първите командировани в к.к. "Слънчев бряг" вече са на пост.

"През миналата година имаше завишен брой на чешки туристи и казуси с техни проблеми, което наложи да поискаме помощ от тяхното министерство на вътрешните работи", заяви Живко Даскалов, началник на районното полицейско управление в Несебър.

"Опитваме се да помагаме, когато хората си губят документите или стават обект на кражби в автобус. Има случаи, които не могат да бъдат разрешени от българските колеги, заради това, че не знаят езика. Тогава работим и като преводачи", каза Дмитрий Белотскии, полицай от Чехия.

Част от командированите полицаи за пръв път са в България. Румънският екип е с опит у нас, а някои от тях дори говорят български. Освен по-лесно снемане на показания на пострадалите, работата на чуждестранните полицаи по Черноморието има и друг ефект.

"Когато видят представител на тяхната родна полиция, това им дава спокойствие и по-голямо доверие, както към нас, така и към тях. Така много бързо се решават казусите им", добави Живко Даскалов, началник на районното полицейско управление в Несебър, цитиран от Нова тв.

Към момента полицията в Несебър има нужда от подкрепление от свои колеги от Великобритания и Русия, тъй като това са двете държави, от които у нас има най-много туристи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От три държави полиция пазели Слънчев бряг - е наистина много се демократизирахме вече - нашата полиция тогава " кво ща прай". По врмето на Живков как нашата милиция се спряваше и с кражбите и с всякакъв род престъпници, затворници и пр. и българите и чужденците бяхме спокойни.
16
2
 
5
 
! Отговори
Плаж преди 5 години
На плажа в Маями няма едно ченге пък вдичко е под контрол. Интересно как става? ХахаБГ блатото го пазят с чужди полицай хахахах това е вече новото дъно.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво България става богата страна . Може да си наема хора от вън за всичко. Само напред . Тукашните мързеливи граждани не заслужават друго. Освен да св оплакват друго не виждам.
14
0
 
2
 
! Отговори
anon преди 5 години
и това ми било място за отдих- само като видя как детето си е запушило ушите... и ми е ясна атмосферата. не се научиха местните селяни, че така добър бизнес и платежоспособни туристи не се привличат...
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със знаци ли се разбират на оперативката, че те наште владеят само български...
12
1
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Това е добре - та и чуждите полицаи да се порадват на нашето море и пак да дойдат като туристи със семействата си...
11
0
 
2
 
! Отговори
JAS преди 5 години
До н.1.: преди да коментираш добре прочети, за какъв *** им са на чешките и полски туристи полицаи от Молдова и Украйна, плащат им техните държави, не България, не става ? за внос на полицаи! Освен това в БГ са по покана на бг полицията, но на разноски на собствените им държави. И не само в БГ
10
7
 
4
 
! Отговори
Руснака/българин преди 5 години
Как някой румънец с пагон ще миказва какво да правя ? Полицията вБългари трябва да е само българска!
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак чететете и не разбирате - чуждите полицаи са командировани от собствените си държави и не получават българска заплата
8
11
 
0
 
! Отговори
Левски преди 5 години
След като го обесват, дори попът се противопоставя да бъде погребан в българско гробище! Толкова е бил пропищял българският народ от този крадец, ракетьор, разбойник и детеубиец.Ако от българската история махнем лъжите, останалото ще може да се побере на 4 страници малък формат.
7
0
 
15
 
! Отговори
User преди 5 години
След внос на работници има внос на полицаи. Остава и управляващи да си внесем и да станем истинска част от ЕС като предадем на Брюксел управлението на страната. Иначе недостатъчно умните представители на българското общество ще продължават да си избират оковите и да им се радват. Образованите и мислещи българи са малцинство в България, за жалост....
6
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияПонеже дойчовците не си внасят евтина работна ръка .
5
4
 
10
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До АнонименПич, това е философията но не на бай ***, друг го е измислил преди нас, ние само ползване наученото от гурбета!......................Ти от твоето село по-далеч ходил ли си ?!На мене тук в Германия ми плащат точно толкова колкото плащат и на германците които вършат същата работа ! Дори на работници емигранти извън ЕС се плаща колкото се плаща и на германците които работят същата работа ! Тук законите не позволяват подбиване на цените на труда ! Закона наказва строго !
4
3
 
0
 
! Отговори
са преди 5 години
Ами и те да блажат малко!За 3 месеца цяла годишна заплата и отгоре не се правят лесно даже на запад!!
3
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияПич, това е философията но не на бай ***, друг го е измислил преди нас, ние само ползване наученото от гурбета!
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
подкрепям!
1
6
 
17
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Е направо се излагате ! Защо внасяте полицаи от Чехия и Румъния като можете да ги внасяте от държави извън ЕС ,напр. Украйна и Молдова , така ще ви излязат по-евтини ,ще работят за 500 лв. заплата , нали това искате да експлоатирате евтин човешки труд , нали това е философията на бай *** !