Шофьори без книжки, пияни, с неплатени глоби... КАТ бди! Е и?

Никъде в закона не пише, че не може да се премине на червено, настоя шофьор
Обновена: 23 юли 2018 11:24 | 23 юли 2018 11:18,
45


Двама мъже блъснаха общо 16 коли в София през миналата седмица. Таксиметров шофьор беше задържан, след като помете 9 коли на бул. "Ломско шосе". Проверка установила, че има неплатени глоби за около 6000 лв, а освен това шофира без книжка.

Ден по-късно 29-годишен шофьор блъсна 7 паркирани коли в столичния квартал "Надежда". Употреба на алкохол, липса на свидетелство за управление на автомобил и бягство от полицията - това са връзките между двата случая, които шокираха обществото за по-малко от денонощие.

Още по темата

Автомобилният състезател Румен Дунев и Христо Радков от Българското обединение на шофьорите посочиха пред Bulgaria ON AIR, че като наказание остава само паричната глоба, тъй като и двамата са били с отнети книжки.

Според Румен Дунев е необмислено решение да се бяга от полицията, каквото действие е предприел един от задържаните. Той препоръча на КАТ да се създаде звено, което да търси по-пряк път шофьорите с голям брой нарушения на пътя да станат отново редовни водачи на МПС.

"Никъде в закона не пише, че не може да се преминава на червено", подчерта Христо Радков в студиото на "България сутрин".

По думите му, ако тръгнем от Лондон или Мадрид за София, първото място, на което ще ни спре полицай, е след Калотина.

"Нещо, което не води до никакъв ефект, има силно неефективен контрол. Явно милиционерските методи от 80-те години си стоят", отбеляза той и препоръча да вземем пример от добрите европейски практики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека съберем средства за да си купи книжка. В Калъчкария нали може.
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Досега не бях обърнал внимание, че в Закона за движение по пътищата не пише какво означават зелена, червена и жълтата светлина на светофарите. Проверих и наистина няма нищо, т.е. Радков е съвсем прав. Правилникът за прилагане на закона е нещо друго и не е закон.
38
2
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Не мога да ги разбера - толкова ли е трудно да сложат по една книжка "Винету" в колата и когато катаджията им я поиска - да му я дават?!
37
2
 
0
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Доходите гонят хората, но този тотален колапс на държавността, комбиниран с корупция и упорит отказ на държавните институции да си вършат работата за която им плащаме, гони повече хора! Всички искаме една уредена, нормално работеща държава която да гарантира сигурност до колкото е възможно, а то през ден пияници правят катастрофи. Е преди месец и нещо имаше една психоложка от Пловдив, преди това някаква си студентка, е колко още трябва да станат преди да се реагира адекватно?
36
2
 
3
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
От цялата история излиза, че всеки гражданин може спокойно да не си плаща глобите! Защо съвестните плащат и ги тормозят, а хора с по 6000 лева задължение никои не го е спрял, проверил или изискал от него да плати? Ние останалите чак толкова глупави ли сме? То ако е така да почнем всички да не плащаме и да се премахнат тия глоби въобще! Освен това, докато за каране в нетрезво състояние не започне да се разглежда от съда като опит за предумишлено убийство няма да спрат да карат пияни!
35
2
 
1
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Докато КАТ неискат или нямат право да си вършат работата(вече и аз незнам кое от двете е)ще е така.След като има толкова глоби защо не са го издирили и не са го прибрали на топло?То излиза, че актовете и фишовете са безполезни-ако ги плати защото е будала,ОК.Ако не ги плати да си кара както знае.И защо пак чакаме да се насерем,че да тръгнем да търсим тоалетната?Нали КАТ имат личните данни на тия хора, да отидат да ги издирят на адрес и да ги прибират,а не да ги оставят да правят каквото си искат
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва в Закона за движение по пътищата да напишат какво означават зелена, жълта и червена светлина на пътните светофари. Основното е закона, а Правилникът за прилагането му е допълнение, но не е закон, а значението на светлините е много основно нещо и трябва да е в закона, а не е. Интересното в случая е, дали може да бъдеш осъден за нарушаване на Правилник за прилагане, а не на Закон?
33
2
 
1
 
! Отговори
възмутен преди 5 години
Много разбирач и много оплаквач и. Тези 6000 не са му дадени на един път, а сигурно са десетина-петнадесет глоби. И като е бос и няма царвули! да почнат да му взимат малкото, а не да стане голямо и да каже... беден и *** и некадърник съм и нищо си няаам, ама да крадна ,да убия може,че трябва да се грижи ш*и*баната държава за мен. Т.е. ние .
32
5
 
2
 
! Отговори
80%+ преди 5 години
Много народ тука не е разбрал, че на босия цървулите не можеш да вземеш. Цяло едно малцинство го е разбрало, но тези, които уж трябва да са по-умни от въпросното малцинство, не са.
31
4
 
6
 
! Отговори
тъпотия преди 5 години
Преминаването забранено не означава ли, че не може да се преминава по тълкованието на български "специалисти". Санкциите съгласно ЕС от 2 000 евро, който не плати да 24 часа остава в "пандиза" докато ги изработи.
30
2
 
3
 
! Отговори
Чета внимателно преди 5 години
До АнонименППЗДвП е правилник за прилагане на закона, а не самия закон...
29
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами то и да се удариш с чук по главата не е забранено със закон, но не виждам да го практикувате ! Ясно е, че какъвто и закон да се напише у нас - единственото, което може да накара българина да го спази е зверски контрол и зверски глоби, които да се събират от ЧСИ. Няма как да приложим европейската практика преди да се изгради европейско самосъзнание ? Ясно е, че милиционерщината е ужасно разпространена, но и байганьовщината сред шофьорите е още по-широко разпространена.
28
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радков е прав - никъде в Закона за движение по пътищата не пише какво означават зелена, жълта и червена светлина на пътните светофари и че е забранено да се преминава на червено. Единственият текст по въпроса е за десен завой при червен светофар. Правилникът за прилагане не е закон.
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Анархията е майка на реда" и "По-добре да загине човечеството, отколкото системата" - тези мисли, изказани от Прудон преди почти два века, не ви ли се струват актуални за държавата ни днес?
26
2
 
13
 
! Отговори
?! преди 5 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
25
2
 
12
 
! Отговори
до 20 преди 5 години
Докато престъпника стане министър-председател ли или и след това?
24
7
 
6
 
! Отговори
ХІХ конгрес преди 5 години
То *** да си за стотна се вижда милиционерското мислене на част от пишештите ,само за налагане на ред на закон ,твърдос ,1глоби затвори конц лагери и прочее...това не е диктатура няма начин да те спрат и да те застрелят като при КИМ ,тука има съд ...аиде да ви питам ,колко акта по три метра в тъмното в колата може да напише един катаджия за 8 часа и колко *** ще минат покрай него с 200 и тои нищо какво да прави ,мислете защо става така вие мислите ,че ще уплашите младите и те ще карат с 30. .
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
POLIZAI BEZ SREDNO POLIZEYSKO OBRAZOVANIE I BEZ DA VLADEE DVA ZAPADNI EZIKA ZA MEN NE E POLIZAI.POLIZAI,KOITO NE E PPREMINAL PREGLED ZA ALKOHOL PREDI ZAPOCVANE NA RABOTA NE E POLIZAI.ZA SPRAVKA AVTOBUSNITE SHOFIORI.POLIZAI,KOITO SE KRIE PO HRASTITE NE E POLIZAI.ZA SPRAVKA NORMALNITE DARGAVI.
22
4
 
10
 
! Отговори
boor преди 5 години
Само в ВГ може да не се плащат дългове към държавата а в същото време почти всички имат един или друг имот или са в очакване на някакво наследство.
21
4
 
1
 
! Отговори
Виновни са КАТ преди 5 години
За такива катастрофи се ползва техниката обсебване. В Момента обсебват водачи предимно през нагло престъпни холограмни оръжия продавани с полицейски рекет въпреки забраната на ЗАКОНА.Обсебените водачи се манипулират зверски вкл с цел нарушаване на закона ,високи скорости и СНИМАНЕ Пред НЕЗАКОННИ ПОЛИЦЕЙСКИ КАМЕРИ.При тестове на оплакали се водачи се доказа позлването на точна терористична техника з аобсебване и пси блокажи.Всичките имаха трайни увреждания от зомби хологрмаи в лични карти ..