С дъх на фолклор: Хиляди ще мерят сили във "Фолклорен извор"

Организаторите обещават четири дни, изпълнени с традиции
24 юли 2018 20:15,
2

Дни с дъх на фолклор ще се проведат в село Царевец, община Свищов, където ще се проведе осмото издание на Националния фолклорен фестивал "Фолклорен извор".

Четирите конкурсни дни ще обединят повече от 5000 участници и над 400 формации. Любителите на българските песни и танци ще бъдат представени в 12 категории, разделени в 3 възрастови групи.

Къде и кога ще могат да бъдат видяни стотиците самодейни и професионални състави?

"Това е един от малкото фестивали, на които могат да се явят всички, всеки, който носи фолклора в себе си. Няма селекционни комисии, предварителни, няма заплащане", каза Юлия Цанкова, председателят на журито, в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Росен Маринов от община "Свищов" обясни, че фестивалът "Фолклорен извор" в село Царевец е един от най-успешните в България.

"През годините сме имали участници и от други държави. В предстоящото издание имаме участници от Коста Рика, Русия, Грузия. Те ще имат специални концерти в три от фестивалните дни", допълни още Маринов пред Bulgaria ON AIR.

По време на "Фолклорен извор" ще се представят още солисти от "Мистерия на българските гласове", ансамбъл "Пирин" и фолклорната певица Нелина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
x преди 5 години
До Гошо...*** две съседни села в свещов може би знаят,къде се намира другото село
1
3
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Зареждам кемпера и отивам в село Царевец,за да се потопя във фолклорния...извор.Не го знам къде е селото,но така е по...интересно,сигурно в Свищов го...знаят и ще ме опътят.