Повече права за хората с увреждания, по-висок стандарт

Има ли решение за исканията на протестиращите?
25 юли 2018 21:31,
15

Свидетели сме на ескалиране и ултимативност на исканията на хората с увреждания, граничещи с анархизъм, заяви пред депутатите социалният министър Бисер Петков. А национално представителните организации на хората с увреждания също се установиха пред парламента, само че в палатков лагер срещу този на майките на деца с увреждания.

Хари Хараламбов от Съюза на слепите в България е на мнение, че министърът не е имал предвид всички хора с увреждания. По думите му е мит, че хората с увреждания трябва да са единни.

"В момента е важно, че виждаме различни решения на проблемите. Протестите повече се отразяват от медиите. Те (бел. ред. - протестиращите майки на деца с увреждания) да си решат дали искат да бъдат още малко под светлината на прожекторите или да дойдат и да допринесат с нещо", каза Хараламбов.

Веска Събева от Асоциацията на родителите на деца с епилепсия очаква да бъдат урегулирани "политиките и подкрепи, които трябва да се дадат на семействата и на самите хора с увреждания, за да настъпи спокойствие".

"Действията за излизането навън са крайна мярка, когато не си постигнал никакъв резултат при диалога. Това е последната стъпка, че нещо в системата куца наистина", посочи тя в предаването "Денят ON AIR".

Събева подчерта, че в момента се работи по най-важния закон, който урежда правата на хората с увреждания. А Хари Хараламбов настоя, че е нужно повишаване на жизнения стандарт на хората с увреждания.

Двамата се обявиха срещу законопроекта за личната помощ. Този законопроект раздува администрацията и разделя хората с увреждания, смятат те.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
100% предаване на генетични увреждания няма.Но и 90% са много.Много семейства се разпадат , когато детето се увреди нещо.
9
4
 
7
 
! Отговори
Преди доста време преди 5 години
в радиопредаване разказаха за млада висшистка, която не може да живее, ако периодично не претърпява хемодиализа. Нейното заболяване се предавало по женска линия.Родила момиче, после решила да роди още едно - и то се оказало момиче /нали сега видеозонът показва пола на детето, но тя не абортирала увреденото дете, а си го родила/.После казаха колко струва хемодиализата.Държавата ще плаща и за трите, а след време тези две дъщерички сигурно също ще си раждат колкото искат деца,по примера на майка им
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 8Онзи човек беше дал пример със семейство, което има три психично болни деца, а в момента чакали четвърто.
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7Няма 100%-ово предаване на генетично заболяване. Винаги има шанс децата да са зрави, при много генетични заболявание- доста голям шанс.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно беше поставен един въпрос в предишната статия по същия проблем, който беше публикувана тук днес. Защото не са предвидени законови мерки, когато родители с доказани генетични проблеми създават многодетно семейство, макар и да се вижда, че всичките им деца са с увреждания?
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хари от платените ли е?
4
3
 
11
 
! Отговори
Друг важен проблем преди 5 години
Какво се прави, за да се предотврати създаването на хора с увреждания?Един, член на висшия орган на неговата общност, заяви в ТV-предаване: "Предпочитам сват да ми е брат ми, а моят племенник да ми е зет! Да не се разпиляват парите на фамилията!" И веднага контрира опита на репортерката да каже каквото и да било: "Еврейският народ досега не се е затрил, значи кръвосмешението не е вредно!"И всякакви НПО-та защитават правото на племето на този "да живее според традициите си"!!! А ние да плащаме!
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И пак статията за инвалидите е в късните часове.А цял ден ни занимавате с катастрофи, ало измамници и диети за отслабване.А сега ме изтрийте!
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо Хари смята, че инвалидите не трябва да са единни?Или е отишъл там, за да внася разкол сред хората с увреждания, за да не се обединят и да не се борят заедно за подобряване на жизнения си стандарт?
1
4
 
16
 
! Отговори
Един преди 5 години
Проблема е че инвалидите станаха повече от работещите.