Линейка качи баба, изостави внучето й само на улицата

Случайна минувачка завела детето при майка му
61
Линейка качи баба, изостави внучето й само на улицата
Снимка: Булфото, архив

Екип на Спешна помощ остави 8-годишното дете само в центъра на Русе, след като баба му си чупи крака и линейка дошла, за да я откара в болница.

Медиците отказали да вземат и детето с мотива, че нямали право да го качат в специализирания автомобил.

На Спешна помощ се обадили минувачи, след като бабата паднала. Жената и детето не са имали в себе си телефони. Бабата на момчето е настоявала детето да я придружи, но никой не се е съобразил с нея.

Йордан Иванов, баща на детето, разказа пред bTV, че момчето е останало само без ключове, без пари, без телефон, седнало е на тротоара и се е разплакало. Случайна жена го е разпитала, научила е от него къде работи майка му и го е завела там. 

Афектирана от това майката веднага е подала сигнал на тел. 112.

От Спешна помощ в Русе имат друга версия – оставили детето на позната на бабата, която поела ангажимент да се погрижи за него.

"Ако детето беше придружено от познат, съпругата ми нямаше веднага да се обади на тел. 112", контрира бащата на детето. Той настоява някой да поеме отговорност за този случай.

"Подадохме сигнал в няколко институции – Министерството на здравеопазването, Агенцията за закрила на децата, до районната прокуратура и до районната здравна каса", той.

Единствено от здравната каса са се свързали с родителите, за да кажат къде са пренасочили сигнала, уточни Иванов.

Заради случая предстои прокурорска проверка, съобщи за БТА районният прокурор на Русе Яна Илиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
спомени преди 5 години
Бях на 5 години и ходех на детска градина.Родителите ми тръгваха на работа в 5 часа сутринта.Навиваха часовника за 7 ,аз ставах вземах си приготвеното в една малка чантичка и вървях около 20 минути пеша до детската градина.В областен град при това.На 8 познавах града защото през ваканцията баща ми ме возеше в ЗИЛ-а който караше!Винаги ще съм благодарен затова на родителите си защото така станах самостоятелен.
43
1
 
0
 
! Отговори
ами сега преди 5 години
Оказва се,че позната на бабата предложила да заведе детето при майката която работела в банков офис наблизо.И го е завела.При това бабата се е съгласила.Познатата на бабата се казва *** Костадинова.Какво ще кажат сега БТВ и другите медии?Добре избягаха хиляди лекари от България,но ние защо търпим още не знам.Спешна помощ спасява живота на стотици хиляди хора годишно!И затова няма нито един положителен репортаж!Явно някой цели да ни изгони и нас останалите все още лекари в България!
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами ако бабата започне да умира в линейката- на 2 кв.м. място детето каква психотравма ще понесе? То може и реши да скочи в движение от страх.Може да пречи на лекаря да спаси бабана.РазбирачиЗастраховки!А детската психика?В центъра на града едно дете плакало, че не се вози в линейка. Как се е прибрало все пак?Явно тази позната се е обадила и проблемът е бил решен, но не е бил " по гайдата" на татенцето
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво пречи на бабата да викне такси за внучето, та да го откара при баща му, загрижения.Просто са чакали линейката да ги развозва
40
2
 
0
 
! Отговори
Кон преди 5 години
Трябва да уволнят лекаря, но нямат замяна. Принципът не е важен, и ще бъде както при удобния за всички "комунизъм" - нищо няма да се случи, няма наказани, всички са доволни.
39
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безсрамници
38
2
 
5
 
! Отговори
Неверник преди 5 години
Нещо не е наред.Ключът да е останал при бабата? Иначе е ясно че след този случай МЗ ще плаща повече за застраховки.Извиха им ръцете с медийна подкрепа.
37
0
 
14
 
! Отговори
Вихър преди 5 години
Чудя се къде изчезнаха мислещите и отговорни хора в тази държава!? Всеки ден чета за малоумщини!!!
36
7
 
10
 
! Отговори
Aнонимен преди 5 години
Абсолютно безотговорно отношение, както от страна на бабата, така и от страна на лекаря и шофьора на линейката, оставяйки детето на произвола на съдбата.
35
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ви кажа,аз мисля,че и бабата и лекарите са виновни.Ако бях на мястото на бабата,щях да откажа линейката,но нямаше да си оставя внучето само,но и лекарите трябва да "разчупят стереотипите" и да вземат детето.Ами,че то можеше да попадне на някой педофил,или друг човек,с престъпни намерения и сега да го търсят с полиция.Добре,че се е намерила добра жена да го заведе при майка му.Да е жива и здрава!
34
4
 
9
 
! Отговори
Питам преди 5 години
До опитен 16 А за функция човещина чувал ли си ?
33
2
 
0
 
! Отговори
До 33 преди 5 години
Е за това и на това дередже - всичко под един знаменател!
32
2
 
8
 
! Отговори
Защо преди 5 години
Поднасяте тази дву-три-дневна новина?!! Що за сайт и то електронен!
31
4
 
9
 
! Отговори
До спешен-31 преди 5 години
Те и без това не са достатъчно в Бърза помощ и като ги уволнят ще се спасяваш с пълзене до най близкото такси.Не знаем каква е точно истината, разбрали-недоразбрали но съдим като народния съд.
30
16
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
На 8 год. сополанкото трябва да е достатъчно оправен да се прибере в къщи. Що правите драми от простотии
29
12
 
16
 
! Отговори
Спешен преди 5 години
Веднага да се уволнят хората от спешна помощ, които са извършили това. Да им се вземат правата и да не докосват повече пациент. Утре и бебе на самотна майка могат да оставят на улицата, защото количката не може да се качи в линейката. Що за ***.оти..де.б.или и ненор.малници работят това. Има полиция, социални да бяха викнали някой. Добре , че детето е добре. Ами ако беше пострадало и то при пресичане на улицата например. Бесен съм. Що за олигоф.рен може да го направи това. Е тея ще са от калинки
28
11
 
7
 
! Отговори
ТЕ СА ДЛЪЖНИ ВИНАГИ! преди 5 години
Трябвало е и едно сладоледче на отидат да купят на детенцето.ДЛЪЖНИ СА!!!
27
6
 
20
 
! Отговори
До 25 преди 5 години
Ти счупи крак, пък го сравни като болка после с пръднята ти. Иначе една от големите простотии на Спешна помощ е че по техните стандарти наистина счупен крак не бил спешен случай и за транспорт от тях. Обездвижен сам човек следва да се придвижва с такси. Огромна глупост. За сметка на това препил и паднал човек на улицата се обслужва като спешен случай.
26
8
 
11
 
! Отговори
Велики Славяни преди 5 години
Чух по БТВ че турска фирма възпрепятства и то за 3 път купуването на 400 линейки и България може да изгуби парите за закупуването! Откъде накъде турска фирма ще се меси в работи на ЕС! Ако България изгуби парите за нови 400 линейки, Бойко феса го чака погром
25
17
 
5
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
Счупеният крак не е спешен, щом не е открита рана. Ама нашего брата и свикнал, кат пръдне малко накриво, и да вика лекар.