Протест и контра: Кой какво иска за децата с увреждания?

Двата лагера пред парламента си размениха обвинения
26 юли 2018 11:38,
15

Няколко дни преди готвения протест на майките с черни тениски, трайно настанили се в близост до Народното събрание, се разраства и контрапротестът на Национално представените организации и сдруженията.

Защо има разделения и ще се решат ли законодателните проблемите на хората с увреждания?

Още по темата

"Контрапротестът е там само когато има медии. Това е поръчка на управляващите. Те нямат лозунги. Нищо от нашите предложения не влиза в планирания закон за октомври", каза протестиращата майка на дете с увреждане Вера Иванова пред Bulgaria ON AIR.

"Откакто започнаха протестите ни всеки казва не сега, не така, не толкова бързо. Никой не казва нищо конкретно. Подигравка е да се чака 15 години за решаването на тези проблеми. Контрапротестиращите се опитаха да саботират нашата палатка, но опитите им не се получиха", поясни още една майка с черна тениска.

От контрапротеста заявиха, че имат разрешително до 5 август, но са готови да удължат демонстрациите си, ако се наложи, предаде Михаела Карабельова.

"Майките на деца с увреждания искат единствено личната помощ да се регулира. Не може да се приеме такъв закон. Те отказаха да обсъдят закона с министъра. Не можем да пишем отделен закон за всяка социална услуга. Законовите промени трябва да са в полза на всички хора с увреждания, а не само на една конкретна група", изтъкна говорител на контрапротестиращите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Мама преди 5 години
Детенцето получава 930 лева, има и пенсийка от 150 лева, получава и интеграционни, аз получавам 540 лева- МАЛКО СА НИ- ИСКАМЕ ОЩЕ!
10
0
 
1
 
! Отговори
терминал 2 преди 5 години
контра , реконтра , валад , България - капо .
9
2
 
6
 
! Отговори
комунист съм! преди 5 години
От всеки според възможностите, на всеки според нуждите му! Да живей комунизма! Аз пък не желая да ми се вдигат данъците. И без друго плащам много и издържам безработни, многодетни и малолетни майки, на повечето от които децата им са с увреждания поради непроследена бременност, алкохолизирани татковци и немарливо гледане на новороденото ***. Някой смятал ли е колко от многодетните майки имат деца с увреждания? И колко бърже ще си направят още?
8
5
 
5
 
! Отговори
Пак герберастките преди 5 години
обичайни глупотевини - има и други с проблеми, затова да не обръщаме внимание на тези. За да намерим пари за тези, трябва да вземем от онези. Алооо, ***, вземете пари от колите на депутатите, от билетите първа класа, от дръвчетата по 200 лева, от копчетата за светофари по 20 000, пари има, спрете да крадете
7
6
 
7
 
! Отговори
Прекаляват преди 5 години
Предлагам да променим плоския данък и да стане 20%. Тогава без проблем ще финансираме желанията на тези клети жени. Междувременно няма да купуваме нова техника за спешна помощ. Нито медикаменти. Ще карат всички на хомеопатия и лечение със слънчева енергия защото приоритет на цялата държава са пълнолетните, болни дечица на горките женици. А ако вашите деца имат нужда от операция, примерно, пари няма да има защото са отишли за даунчетата на маминките от репортажа
6
8
 
7
 
! Отговори
аман от куку-мами преди 5 години
стига вече с тези хахави ***. Добре, имат проблеми, но много хора имат проблеми и не са спретнали палатков лагер. Вижте кои са най-активните *** - на някакъв с Даун, на някакви аутисти. Все едно цялото общество им е длъжно. Абсолютно никой не им е длъжен. Ако има пари в бюджета има и благотворителност. Но това е все едно да ми потропат от някоя фондация на вратата и аз да се чувствам длъжна да им давам пари за аутисти, все едно с нещо съм им виновна
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност някой ще каже ли какво конкретно искат майките - ама наистина конкретно. Не просто промени в закона или приемане на нов закон за личната помощ. Какво точно искат, кои промени или нови неща искат да залегнат. Защото нещата вече отиват на протест "до дупка"
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясна е цялата работа - пак изкараха любимците на ГРОБ, да прокарват интересите на властта.Нали с този номер набутаха на власт и Винету...
3
3
 
16
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Един спонтанно предизвикан протест може да бъде омаловажен ефективно чрез платен контрапротест... стара и изпитана тактика!
2
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те червените твърдят че когато назначиха Пеевски за шеф на ДАНС протестите били платени хахах от Бойко
1
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Контрапротестът беше организаран от Бойко Борисов - след като докара сатисите си, дойдоха да ги снимат всичките телевизии, той си ги прибра.Истинският протест е този на майкате срещу крадливите мафиоти от ГЕРБ.