От майките за депутатите на изпроводяк: "За вас море, за децата ни мор!"

Майките на деца с увреждания на протест с пояси и топки
25

Снимка: БТА

"За вас море, за децата ни мор". "Ето ги нашите бали, а вие си почивате на остров Бали!!!". "Приятно ваканцуване". Тези надписи на надуваеми пояси и плажни топки посрещнаха днес депутатите, които заседаваха за последно преди дългата им почивка. Народните избраници всяка година са във ваканция през целия август, а майките на деца с увреждания решиха да им напомнят по този начин, че техните проблеми още не са решени.
Още по темата
Недоволните родители успяха да наредят част от поясите, топките и играчки за плаж пред служебния вход на парламента, но после кордон от полицаи ги обгради и не ги допускаше до влизащите народни представители.

"На депутатите пожелаваме приятно ваканцуване, а ние оставаме тук на палатков лагер с бали сено, защото нали ние винаги сме в нищото", обяви Вера Иванова, една от протестиращите майки.

Протестът от самото начало е под надслов "Системата ни убива", а от седмици пред парламента майките опънаха палатков лагер, за да напомнят на депутатите всеки ден, че децата с увреждания страдат без държавата да се грижи за тях. 

Исканията им все още не са разписани в законодателни промени, за каквито пое ангажимент социалния министър Бисер Петков.

Така че в понеделник в София ще дойдат родители на деца с увреждания от цялата страна и от парламента всички ще отидат на протест пред Министерския съвет.


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
АМАН от БОрисов преди 5 месеца
НАглите престъпници ограбващи народа през бюджета за д а издържат огромнат а продажна ненужна и вредна администрация правят Фискален балоон внушават ч е ще ограбват следващите години поне 300 000 000 000 живи лева от народ а и подстрекават доказаните престъпници подставени на власт смело д а проектират и харчат. ЗА над 5 600 000 БЪлгари ПАРИ НЯМА ..БЪлгария се обезлюдява НЯМА раждания на БЪлгари .Момите не са ни задомени ..Нямат пари за деца..
18
0
 
1
 
! Отговори
АМАНот Борисов преди 5 месеца
Убиици на власт в София внушават ежегодно ,че могат да ограбват поне по 23 000 000 000 живи лева от народа и подстрекават БОрисов д а ги дава на подставени компаниики за Препиране ..Изградените обекти НЕ НОСЯТ НИКАКВИ ДОХОДИ НА продажната администрация и на БЪлгарскиа народ,Обратно носят огромни лихви з а погасяване..
реално могат д а ограбват от народа не повече от 4 000 000 000 пева другите са стъкмистика.
17
0
 
1
 
! Отговори
Увреди децата тежко преди 5 месеца
НАглите КОРумпирани престъпшници ползват министерства и ведомства з а прокарване на различни ликвидационни програми срещу Българския народ.Вместо да дадат на майките 1000 000 000 за раждане и отглеждане на деца Борисов смело ги ограбва от народа и ги дава на престъпници за ДИГИТАЛНО ТЕРОРИСТИЧНА Холограмна техника за монтаж срещу децата в училищата..Яка корупционна норма.
16
0
 
0
 
! Отговори
АМАН от Борисов преди 5 месеца
Прокараха ограбване на над 6 000 000 000 за вили,палати,дворци с яхти,джипове,автобуси,кемпери и други закупувани за избранници по списъци /вижте ги в Министерство за земеделието.
Питайте Борисов смело как се пестят от БЪлгария 6 000 000 000 лева с лихви от по 760 000 000 годишно похарчени за частни обекти неносещи доходи на народа./програма развитие на селските региони/КОлко крави и кози трябва д аубият слугите на Борисов за д аплащат лихвите на тези наглеци получили подаръци за милиони
15
0
 
0
 
! Отговори
Да плащат щетите преди 5 месеца
Бойко БОрисов досега не е заработил за България и един лев.Обратно със всяко решения за ДАВАНЕ НА милиарди за различни цели набутва страната жестоко.Преди години прокараха Еко проектчета за 6 000 000 000 лева ограбени от народа с банкови кредити.Лихвата по тези нагло престъпни корупционни вредни обекти е за над 760 000 000 годипно пак ограбени от народа.Проверяваме водни цикли заради сигнали з аотровна вода УЖАС.Канцерогенни тръби хиляди метри във всеки. Пречиствателните станции високо рискови
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Айде стига! Става прекалено, а нищо прекалено не е хубаво. Проблемът не е само ваш, а на всички хора в България. Всеки иска, но никой не пита откъде ще дойде. И други хора имат права, тях ли да ощетят за да дадат повече на вас? Не е честно. Просто разбирам проблемите ви, но не може да се разсъждава така.
13
12
 
5
 
! Отговори
до ГЕОРГИ ЛАМБУРОВ преди 5 месеца
Най-сетне един се сети за тях!
Здравите деца в училищата трябва да търпят болни, психопати, *** и т.н. деца със специални образователни потребности, и вместо да учат, трябва да се грижат за тях.
12
12
 
7
 
! Отговори
Георги Ламбуров преди 5 месеца
СТОП НА ГЕНОЦИДА НАД ЗДРАВИТЕ ДЕЦА И ХОРА В БЪЛХАРИЯ !

ДЕТСКИТЕ НА ТЕЗИ МАЙКИ ВЕЧЕ СА СРЕДНО НАД 500 лв. МЕСЕЧНО

А СЕГА ИСКАТ И 2 МИН. ЗАПЛАТИ > ОЩЕ 1 000 лв. МЕСЕЧНО

А ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВИ СА ДЕТСКИТЕ НА "ЗДРАВИТЕ" ДЕЦА > 0.00 лв. ГОДИШНО

ТЕЗИ ПАРАЗИТКИ ТАМ ПРОСТО ТРЯБВА ДА СЕ ПРИБЕРАТ В ТРУДОВИ ЛАГЕРИ

ЗА ДА ВИДЯТ КАК СЕ ИЗКАРВАТ ПАРИ С КЪРВАВ ТРУД
11
6
 
15
 
! Отговори
Иво преди 5 месеца
Къде са мъжете на тези изстрадали жени. Къде се крият. Срамота.Вместо да бъдат до жените си тях ги няма.
10
4
 
29
 
! Отговори
Aha преди 5 месеца
Мъжете им са сигурно по 15 часа на ден на работа за изкарват за децата и жените си. Мнго тежка е съдбата за всички по веригата, а тези гадове се разпуснаха по отпуски без да направят нищо за тези хора толкова месеци. Срам и позор- родоотстъпници!
9
1
 
18
 
! Отговори
До бай Тъпчо преди 5 месеца
В България мъже няма те умряха на фронта
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Наивници, на кой му пука за бъдещето на държавата и гражданите. Търбухът пълен ли е - пълен е ...
7
2
 
7
 
! Отговори
Сократис преди 5 месеца
До "бай Тъпчо"
Все логични въпроси! Струва си да се даде от някой отговор.
6
12
 
16
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 5 месеца
А бе на тия деца дека са им бащите бе? То гаче ли тях щъркели са ги донесли...Майките, та майките и пак-майките...къде са си скрили мъжете, та един са не показа като мъж да каже и той нещо да каже? Та барем един читав ли няма между тях бе или тия мами мъж не могат да свъртат до себе си? Еееее ни лошо им мисля, ни лошо им приказвам ама да каже някой къде са тез хора бе?
5
2
 
30
 
! Отговори
Дано има Господ преди 5 месеца
Господ да ги..."поживи"! Заморили са се горките,от гешефти и безчинства!Редно е час по-скоро да почиват.....в мир!
Окрадиха и продадоха държавицата ни за 30години,докарвайки ни до просеш ка тояга!
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
С еднопосочен билет
3
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Голямо умуване, голямо протакане на този закон. Надяват се майките да се откажат.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Gorkite maiki i deza milionetite pomoreta v bg i 4ujbina bg demokrazia e 30 g ve4e koi ot tia jivejat s 200 lv na m no bog vijda vsi4ko
1
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Важното е бежанците да са обгрижени и нищо да не им липсва.