От майките за депутатите на изпроводяк: "За вас море, за децата ни мор!"

Майките на деца с увреждания на протест с пояси и топки
25

Снимка: БТА

"За вас море, за децата ни мор". "Ето ги нашите бали, а вие си почивате на остров Бали!!!". "Приятно ваканцуване". Тези надписи на надуваеми пояси и плажни топки посрещнаха днес депутатите, които заседаваха за последно преди дългата им почивка. Народните избраници всяка година са във ваканция през целия август, а майките на деца с увреждания решиха да им напомнят по този начин, че техните проблеми още не са решени.
Още по темата
Недоволните родители успяха да наредят част от поясите, топките и играчки за плаж пред служебния вход на парламента, но после кордон от полицаи ги обгради и не ги допускаше до влизащите народни представители.

"На депутатите пожелаваме приятно ваканцуване, а ние оставаме тук на палатков лагер с бали сено, защото нали ние винаги сме в нищото", обяви Вера Иванова, една от протестиращите майки.

Протестът от самото начало е под надслов "Системата ни убива", а от седмици пред парламента майките опънаха палатков лагер, за да напомнят на депутатите всеки ден, че децата с увреждания страдат без държавата да се грижи за тях. 

Исканията им все още не са разписани в законодателни промени, за каквито пое ангажимент социалния министър Бисер Петков.

Така че в понеделник в София ще дойдат родители на деца с увреждания от цялата страна и от парламента всички ще отидат на протест пред Министерския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
АМАН от БОрисов преди 5 години
НАглите престъпници ограбващи народа през бюджета за д а издържат огромнат а продажна ненужна и вредна администрация правят Фискален балоон внушават ч е ще ограбват следващите години поне 300 000 000 000 живи лева от народ а и подстрекават доказаните престъпници подставени на власт смело д а проектират и харчат. ЗА над 5 600 000 БЪлгари ПАРИ НЯМА ..БЪлгария се обезлюдява НЯМА раждания на БЪлгари .Момите не са ни задомени ..Нямат пари за деца..
16
0
 
1
 
! Отговори
АМАНот Борисов преди 5 години
Убиици на власт в София внушават ежегодно ,че могат да ограбват поне по 23 000 000 000 живи лева от народа и подстрекават БОрисов д а ги дава на подставени компаниики за Препиране ..Изградените обекти НЕ НОСЯТ НИКАКВИ ДОХОДИ НА продажната администрация и на БЪлгарскиа народ,Обратно носят огромни лихви з а погасяване..реално могат д а ограбват от народа не повече от 4 000 000 000 пева другите са стъкмистика.
15
0
 
1
 
! Отговори
Увреди децата тежко преди 5 години
НАглите КОРумпирани престъпшници ползват министерства и ведомства з а прокарване на различни ликвидационни програми срещу Българския народ.Вместо да дадат на майките 1000 000 000 за раждане и отглеждане на деца Борисов смело ги ограбва от народа и ги дава на престъпници за ДИГИТАЛНО ТЕРОРИСТИЧНА Холограмна техника за монтаж срещу децата в училищата..Яка корупционна норма.
14
0
 
0
 
! Отговори
АМАН от Борисов преди 5 години
Прокараха ограбване на над 6 000 000 000 за вили,палати,дворци с яхти,джипове,автобуси,кемпери и други закупувани за избранници по списъци /вижте ги в Министерство за земеделието.Питайте Борисов смело как се пестят от БЪлгария 6 000 000 000 лева с лихви от по 760 000 000 годишно похарчени за частни обекти неносещи доходи на народа./програма развитие на селските региони/КОлко крави и кози трябва д аубият слугите на Борисов за д аплащат лихвите на тези наглеци получили подаръци за милиони
13
0
 
0
 
! Отговори
Да плащат щетите преди 5 години
Бойко БОрисов досега не е заработил за България и един лев.Обратно със всяко решения за ДАВАНЕ НА милиарди за различни цели набутва страната жестоко.Преди години прокараха Еко проектчета за 6 000 000 000 лева ограбени от народа с банкови кредити.Лихвата по тези нагло престъпни корупционни вредни обекти е за над 760 000 000 годипно пак ограбени от народа.Проверяваме водни цикли заради сигнали з аотровна вода УЖАС.Канцерогенни тръби хиляди метри във всеки. Пречиствателните станции високо рискови
12
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде стига! Става прекалено, а нищо прекалено не е хубаво. Проблемът не е само ваш, а на всички хора в България. Всеки иска, но никой не пита откъде ще дойде. И други хора имат права, тях ли да ощетят за да дадат повече на вас? Не е честно. Просто разбирам проблемите ви, но не може да се разсъждава така.
11
12
 
5
 
! Отговори
до ГЕОРГИ ЛАМБУРОВ преди 5 години
Най-сетне един се сети за тях!Здравите деца в училищата трябва да търпят болни, психопати, *** и т.н. деца със специални образователни потребности, и вместо да учат, трябва да се грижат за тях.
10
6
 
15
 
! Отговори
Иво преди 5 години
Къде са мъжете на тези изстрадали жени. Къде се крият. Срамота.Вместо да бъдат до жените си тях ги няма.
9
4
 
29
 
! Отговори
Aha преди 5 години
Мъжете им са сигурно по 15 часа на ден на работа за изкарват за децата и жените си. Мнго тежка е съдбата за всички по веригата, а тези гадове се разпуснаха по отпуски без да направят нищо за тези хора толкова месеци. Срам и позор- родоотстъпници!
8
1
 
18
 
! Отговори
До бай Тъпчо преди 5 години
В България мъже няма те умряха на фронта
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наивници, на кой му пука за бъдещето на държавата и гражданите. Търбухът пълен ли е - пълен е ...
6
2
 
7
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
До "бай Тъпчо" Все логични въпроси! Струва си да се даде от някой отговор.
5
12
 
16
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 5 години
А бе на тия деца дека са им бащите бе? То гаче ли тях щъркели са ги донесли...Майките, та майките и пак-майките...къде са си скрили мъжете, та един са не показа като мъж да каже и той нещо да каже? Та барем един читав ли няма между тях бе или тия *** мъж не могат да свъртат до себе си? Еееее ни лошо им мисля, ни лошо им приказвам ама да каже някой къде са тез хора бе?
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С еднопосочен билет
3
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голямо умуване, голямо протакане на този закон. Надяват се майките да се откажат.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Gorkite maiki i deza milionetite pomoreta v bg i 4ujbina bg demokrazia e 30 g ve4e koi ot tia jivejat s 200 lv na m no bog vijda vsi4ko
1
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е бежанците да са обгрижени и нищо да не им липсва.