Борисов за хората с увреждания: Става въпрос за много пари!

Желанието му било и трите закона да влязат едновременно, увери той
28 юли 2018 17:20,
118
Борисов за хората с увреждания: Става въпрос за много пари!
Снимка: Facebook

Срещам се и говоря всеки ден. Ще се срещнем и с тях. Това са една част от хората. Други пък имат други изисквания и желания. Това каза премиерът Бойко Борисов в Нови пазар, където министър-председателят присъства на церемония по откриване на обновените административни сгради на полицейския участък и пожарната, предаде "Фокус". 

"Накрая, който каквото и да приказва, става въпрос за много пари. Днес кметът цяла сутрин ме обикаля и ми мрънка за 3 млн. лв. за реката в Нови пазар, защото лятно време миришело. Върви и ми обяснява, че вашата спортна зала също се нуждаела от ремонт. В края на краищата, един бюджет затова се прави в парламента по наше предложение и трябва да обхване цялата част, всяко едно нещо от държавата. Ще се видя с тях, ще преценим. Желанието ми е трите закона, ако могат да влязат заедно, за да видим за колко пари става въпрос", заяви Борисов. 

По думите му става ясно, че наведнъж не могат да се дават. 

"Да направим някакъв план в следващите години. Ако всяко правителство досега си е вършело работата, нямаше да се налага да правим по три сгради наведнъж", посочи той.

Премиерът отбеляза, че за последните години над 20 милиона са влезли в Нови пазар, включително полицията, пожарната, общинска сграда - нещо, което не е било пипано с десетилетия. 

"Сега знам, че се работи по 3-4 проекта. Сега се строи още един гръцки завод, винарната промишленост се развива много добре. До една-две години доста неща още ще се направят. Ако искаме да вдигаме БВП, да върнем хората в България, трябва максимално бързо да развиваме инфраструктурата - това, което правим. В тези пожарни, полицейски управления, общини и блокове живеят и работят българи, когато им създаваш нормални условия за работа - те си идват", подчерта Борисов и продължи: "Кажете ми един град и започвам веднага да ви кажа какво е направено в него - няма значение чий кмет е".

Той уточни, че от Ябланица надолу толкова са напреднали и толкова се строи, че след 3-4 години смята, че ще вържат автомагистрала "Хемус" с Варна. По думите му първата копка може да се очаква в средата на месец август. 

"В средата на август някъде ще я натиснем здраво, защото всичко е готово и тук до Търговище е сравнително по-лесно. Ще напреднат бързо", увери Бойко Борисов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чий пари раздаваш ти бе плондер бащини или дедови, освен да "усвоявате" държавни мангизи чрез ваши фирми и да рекетирате вие друго не умеете.Халал да са ви.
30
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
5 лева почивка на чиновници по почивните станции пари за полиция и т н щото те видиш ли не можеха да чакат .. а за бедните няма .. думи нямам и аз !и глас нямам повече да давам !
29
1
 
22
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
До Анонимен.А не така.Аз ви дадох пример с мойта пенсия която бе увеличена с близо 15 лева а сметките и разходите ми нараснаха с20(сега вече със сигурност мога да го докажа)А като мене са милион и полови и ще затегнат колана.Ами другите до 3-те милиона работоспособни,М? И не ми обяснявайте трагедията ни с другите Правителства преди сегашното,защото те пак бяха съставени от г-н Борисов и са си на ГЕРБ, да не отварям дума пък за чиновника-синекур.(техен избирател,)които се увеличиха с една трета.
28
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво искате да кажете, че мобилната среда по местоживеене зависи от Борисов???Е той ли трябва да отиде във всяка община и да направи средата достъпна за трудно подвижени хора! А кмета специално в моята община, "усвоява" едни средства от застрояването с хотели по цялата крайбрежна алея!!
27
3
 
33
 
! Отговори
Див селянин преди 5 години
Другарят Борисов е една пионка. Пълен илитерат с огромно его. Не очаквайте нищо от този клоун, освен да краде за друго не става. Ей библиотекари, сменете този *** с някой, който поне да не краде толкоз и нещата ще започнат да се подреждат макар и бавно, но поне ще има смисъл.
26
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от народния съд Бойко няма да избягаш... вярвай ми и ти и шайката около теб
25
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко ..друга е истината другаааа,, ТРЯБВА ДА СПРЕТЕ ДА КРАДЕТЕ държавни пари и да разпродавате държавата на безценица . Всиски сте мъсн ици там в парламента ,, там е проблема ,,за нови мерцедеси има пари и за къща в Барселона и любовница пак има,, самолет за бистришките тигри пак има ,,,а за народа огризано от политиците кокълче
24
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбрахте ли, че Бойко и шайката му ГЕРБ няма нищо да направи за вас. Само ще ви грабят, а вие ще ставате все по-бедни и нещастни.
23
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова пречи на Борисов да си върши работата .
22
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че става въпрос за много пари, това е ясно. Не е ясно къде отиват тези много пари. И досега се отделяха много пари за инвалидите, но не всички стигаха до тях и техните нужди. Както стана и с парите за ромската интеграция. Появиха се стотици ромски организации и организацийки, НПО и какво ли не, и парите действително се усвоиха от тях. А положението в гетата си е същото.
21
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ореха, ако си беше свършил работата нямаше да натовари Бойко с допълнително проблеми за решаване.
20
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече трети мандат ни управлява партията му любима(10 години)а всичко,от цените на храните та до таксите за всичко,скочиха почти два пъти.А бедността се увеличава и населението намалява.Ето ти и пример.Това е много удобна опорна точка - "трети мандат", но комунистите идваха четири пет пъти (през тези десет години) и ни докараха винаги до национална катастрофа.
19
1
 
31
 
! Отговори
Boko bo преди 5 години
А за къща в Барселона, за опрощаване на дългове към държавата, за саниране, измислени магистрали пари има А? А за народа среден А? Квото си направил за народа за 10г. стократно да ти се връща на теб и поколението ти! Справедливо нали?
18
1
 
33
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
До Анонимен 11.Посмали малко.Вече трети мандат ни управлява партията му любима(10 години)а всичко,от цените на храните та до таксите за всичко,скочиха почти два пъти.А бедността се увеличава и населението намалява.Ето ти и пример.Пенсийката ми от 1-ви юли бе увеличена с близо 15 лева а разходите ми,се увеличиха с19-20 лева.Приходите от ДДС-положително ще скочат още повече а пари все така ще няма.Къде отиват допълнителните приходи в бюджета тогава?Ха ми обясни.Да обвиниш предните си е харакири.
17
35
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами и да ми слагате минуси няма да оправите нещата. А истината е, че че 45 години комунистите криеха инвалидите, после никой не започна устойчива политика насочена към тях и сега всички искат Борисов като с магическа пръчка да даде на всеки инвалид по 2000-3000 ?.Ако един инвалид се интересува държавата отпуска не много, но достатъчно средства. Другото е в правомощията на общините.
16
0
 
5
 
! Отговори
ikak inak преди 5 години
tea debeli darjavni bg tumbaci na bg slugite bez pari ne stavat...samo s palmovo, kokosovo maslo i svinska mas...ts...
15
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАСРАМИ СЕ!!! Ти струваш много наши грешни пари!
14
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Желая здраве и дълъг живот на всички онеправдани българи! А на тези политици, които се гаврят с народа - да ги застигне възмездие за всички злини, които са причинили на обикновените хора.
13
2
 
22
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
Относно хората с увреждания,не всичко е за пари а за възможност хората да се придвижват свободно и да имат работа за да си допълват изтънелия семеен бюджет.Какви са тия предприятия за хора с увреждания в които здравите са 90%.По скоро има нужда от затягане на кранчето и по-добра организация и условия от колкото за пари.Напоследък Мин.Председателя говори само за пари.Днес в многото статии свързани с него приказките му са само за пари.
12
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярно, че преди лечението по лечебни санаториуми беше и по-дълго и по евтино. Но много от тях станаха частни и цените се определят според рентабилността. В този санаториум в който ходя аз за десет дена е 650лв.(със спането),а в Чехия само процедурите са 1000лв.Но децата особено на тези майки които протестират (повечето са с ДЦП) имат право на три-четири клинични пътеки в годината + едно от НОИ +едно от социални грижи!