Сидеров: Часът за край на музиката не е подходящ, туризмът губи!

Министърът на туризма Николина Ангелкова не подкрепя това твърдение
Обновена: 29 юли 2018 07:40 | 28 юли 2018 17:55,
286
Сидеров: Часът за край на музиката не е подходящ, туризмът губи!
Снимка: Facebook

Туристическият бранш губи приходи от непрекъснатите проверки за шума. Това заяви лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров след среща с представители на бизнеса във Варна, предаде БНТ.

От бранша са казали още, че проверките се извършват от много институции едновременно, което плаши клиентите. Според Сидеров някои от засегнатите дори се страхуват да застанат пред медии, за да не им пратят проверки и да ги затворят.

"Часът за прекратяване на музиката също според тях не е подходящ. И аз мисля, че 23 ч. е прекалено рано за нощни заведения, говорим специално за музикални, където отиваш да се веселиш. То в 10 ч. се стъмва през лятото. 23 ч. тъкмо започва животът. Или да се изтегли за по-късен час, или да се мисли за вариант зони - парти зони, по-тих туризъм. Не всичко да е под един знаменател", казва лидерът на "Атака".

Сидеров влезе в остро противоречие с вицепремиера Валери Симеонов, който е основният идеолог на закона за шума. Макар че проектът е в Народното събрание, досега движение по него няма. Лидерът на "Атака" дори започна контрапроверки по повод на проверките на заведенията, които Валери Симеонов организира.

По-рано днес темата с "шумните" спорове на вицепремиера Валери Симеонов коментира и министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя не подкрепя твърдението, че сезонът става жертва на тази полемика. 

"Когато има закони, които имат нужда от допълнително обсъждане, те трябва да бъдат допълнително обсъдени", заяви Ангелкова, цитирана от Нюз.бг, предаде в. "Сега".

"Имаме различия по някои теми, но затова решаваме всичко в диалог", подчерта още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
0
 
22
 
! Отговори
Истината преди 5 години
До Сидеров. И в Гърция след 23 е забранен шумът. Най важното е че всички спазват закона. Решението е в специализирани обезшумени сгради. Временните да се съборят веднага.
200
0
 
11
 
! Отговори
Бг.реалност преди 5 години
28-ем год.доказваме,че освен умственипръ*ни и тотална неспособност да се управляваме сами,всичко друго е извън пределите на нашите възможности.За какво има атакаджията да философства освен хонорара който ще му бъде заплатен ?!Като не знаеш нещо как се прави,ами погледни към тия които знаят,могат и имат опит.Италия,Франция и Испания.Как са си решили те този проблем? Ама не.Бългърчето винаги трябва да преоткрие аерозолния дезодорант и отново да докаже,че вселената е произлязла точно от тук.
199
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
У нас са бабаити, на запад ***!
198
0
 
14
 
! Отговори
мъдреца преди 5 години
До Анонимен 207: Абе на този Волен-Недоволен това ли е върховното постижение на гениалния му мозък? Туризма и музиката в заведенията ли са неговата компетенция?Това ли е големия му принос за добруването на Родината? Очаквахме повече от него, ама откак се прегърна с Бойко *** и захапа тлъстия кокал май смени посоката на мисленето. Жалко, жалко, колко жалко! А ние очаквахме от него големи подвизи...
197
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само от този ли трябва да се отървем? Цяла шайка разбойници е за изхвърляне. Как няма един поне да мисли с главата си за тая държава? Има нещо много сбъркано в цялата история.
196
0
 
22
 
! Отговори
47625 преди 5 години
Проблема с четирите мутренски дискотеки, които са построени на открито на южната пясъчна ивица в Слънчев Бряг върху държавна земя се решава много просто. Мутрите си купуват парцел на свободния пазар в Слънчев Бряг, построяват си закрита дискотека или клуб, обезшумяват го и вече могат да роботят денонощно и да бичат музика със 120 децибела. Така няма да пречат на околните сгради в които има туристи.
195
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Златке,златке платена руска подлого дано вриш в казана предател!
194
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те и в коалицията не го искат ама от няма и къде го сложиха тоя клоун там
193
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ае няма ли как да се отървем от тоя *** някак си е ...То след като му набиха канчето последния път ,вече не смее да ходи да прави золуми ..сега го играе safe и се кара и бие с партньорите Това дето го правиш в БГ ,ако го правиш в Америка ще отнесеш големи глоби или jail time Първо за пиене на обществено място ,второ за това че си пиян ,трето за нивата на шума
192
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този е по-*** и от комунистите.
191
2
 
19
 
! Отговори
Куба преди 5 години
Имаме богата история, прекрасни планини, имаХме страхотно Черноморие, въздух - в момента сме евтина алкохолна дестинация.Може да сме народ с достойнство, като искаш силна музика и алкохол ходи в САЩ и Ибиса, но е обидно Балканите, люлката на цивилизацията в ЕС да се превръщат в хазартна и нар/команска дестинация.В читавите д-ви, алкохол, ***. нарко. и хазарт са забранени!
190
0
 
28
 
! Отговори
Хм преди 5 години
До колкото знам в западните държави няма такива шумни истории. Всичко затваря до 22-23 часа. Имало и дискотеки до по-късно, но са изнесени извън големите градове, в нежилищни части, където не пречат на никой. Но и те май били най-късно до към 4. Така че тази свинщина май я има само тук. Половин Варна не може да спи от шума по алеята. Защо варненци да се тормозят цяло лято? Заради туристически, дето ще дойде за една седмица? Много лошо мислене...
189
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов повикал Владислав Горанов- Трябва да построим нов затвор - му казал.- Няма пари!- Ще намериш. ТРЯБВА ДА МИСЛИМ ЗА БЪДЕЩЕТО СИ.
188
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С КАКВИ ДРЕБНИ И ПНЕСЪЩГЕСТВЕНИ ВЪПРОСИ НИ ЗАНИМАВА ТОЗИ БЕЗПОЛЕЗНИК.ПО-ДОБре е да отговори защо патриотарите излъгаха преди изборите, че ще вдигат минималната пенсия на 300 лева, а минималната заплата на 700.специално този екземпляр обеща дори 500 лева пенсия.А СЕКА ГЛОЖДЯТ ТЛЪСТИЯ КОКАЛ И СЕ КАРАТ ПРИ ДЕЛБАТА НА ПЛЯЧКАТА.
187
1
 
12
 
! Отговори
Кюстендилец преди 5 години
По комунистическо време в центъра на града имаше ресторант-тераса. В него музиката свиреше до 23,00 ч...Забележете: В центъра на града при ,,лошия,,Тодор Живков ! С какво тия са по-добри от него ?!
186
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарят Сидеров е ясно чии интереси защитава...
185
3
 
0
 
! Отговори
198 до Истината преди 5 години
Хич не ти схванах логиката - но звучиш убедително - и това е по-важното...
184
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не само шума трябва да бъде ограничен.има много обекти, най-вече разни открити беседки, навеси, подиуми, дискотеки, бараки, които са незаконни - т.е. нямат одобрен инвестиционен проект, което ги прави технически, архитектурно и най-вече конструктивно опасни!така, че тук специално винкела е прав. до колко има други мотиви за тези проверки - това е без значение, ако чисто административно е прав
183
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Луд умора нема са казали хората и са били прави.
182
0
 
5
 
! Отговори
193 до Въпрос преди 5 години
Започвам от твоя край - как едни хървати могат,а ние не - ами просто го Могат! А ние - не! И друго - Слънцето е едно,но грее различно - по-малко за скандинавците и повече за африканците.И за финал - животът е много *** и много труден,приятелю Въпрос...