Сидеров: Часът за край на музиката не е подходящ, туризмът губи!

Министърът на туризма Николина Ангелкова не подкрепя това твърдение
Обновена: 29 юли 2018 07:40 | 28 юли 2018 17:55,
286
Сидеров: Часът за край на музиката не е подходящ, туризмът губи!
Снимка: Facebook

Туристическият бранш губи приходи от непрекъснатите проверки за шума. Това заяви лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров след среща с представители на бизнеса във Варна, предаде БНТ.

От бранша са казали още, че проверките се извършват от много институции едновременно, което плаши клиентите. Според Сидеров някои от засегнатите дори се страхуват да застанат пред медии, за да не им пратят проверки и да ги затворят.

"Часът за прекратяване на музиката също според тях не е подходящ. И аз мисля, че 23 ч. е прекалено рано за нощни заведения, говорим специално за музикални, където отиваш да се веселиш. То в 10 ч. се стъмва през лятото. 23 ч. тъкмо започва животът. Или да се изтегли за по-късен час, или да се мисли за вариант зони - парти зони, по-тих туризъм. Не всичко да е под един знаменател", казва лидерът на "Атака".

Сидеров влезе в остро противоречие с вицепремиера Валери Симеонов, който е основният идеолог на закона за шума. Макар че проектът е в Народното събрание, досега движение по него няма. Лидерът на "Атака" дори започна контрапроверки по повод на проверките на заведенията, които Валери Симеонов организира.

По-рано днес темата с "шумните" спорове на вицепремиера Валери Симеонов коментира и министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя не подкрепя твърдението, че сезонът става жертва на тази полемика. 

"Когато има закони, които имат нужда от допълнително обсъждане, те трябва да бъдат допълнително обсъдени", заяви Ангелкова, цитирана от Нюз.бг, предаде в. "Сега".

"Имаме различия по някои теми, но затова решаваме всичко в диалог", подчерта още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
1
 
9
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
До Въпрос (193), надявах се да Звуча рекламно, не политилански. Хлебосолното не е е непременно на коленце и с подвита опашка, Напротив.Нали от обслужване сте доволни, като ходите по чужбинИте, но Слънцето е едно.Имаме много повече от море и балкани, имаме освен селски и градски туризъм, имаме и история и археология...Можем да си го пазим за себе си, но ако позволим да ни го вземат, това е кьорфишек. Имаме планина до столицата и не използваме нищо от това?Как едни хървати могат, а ние не?
180
4
 
6
 
! Отговори
привет от Мехмед преди 5 години
Държа да коригирам хер N - моля ви,пишете коректно - не Германия,а Германистан - вие оттам си пращате приветите..
179
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз от няколко години почивам в Гърция. Там проблем с шума няма - целият джангър спира в 22:00.И да, "хотелиерите" в България губят от такива като мен. Скоро не мисля да се замъкна на лайн.оморието. Да се оправят сами. Да не говоря за пушенето в ресторантите.....Това само у нас го има.
178
1
 
30
 
! Отговори
Кьор фишек преди 5 години
Аман от пухльовци- с гръмки слова и апели, напълно без покритие. Сидератът решил, че е патриот, ама на себе си. Щото в кликата им не го "пушат". Така е, прецакаха го неговите патриотари от бургаския край. И то окончателно- вече няма парламентарно присъствие за атаката, халал да му е, че да помни кога лъга хора, които даваха мило и драго за нещо различно от бсп и герб. Сега трябва и отговорност да се търси от т. Нар. "Патриоти" .
177
1
 
9
 
! Отговори
До Въпрос преди 5 години
Звучиш красиво,но общо.Пожелателно..Гостоприемство и хлебосолие правим на Армии - два пъти на Руската и веднъж на Немската,ама на Туристическата..Бият с камъни келнери,ритат за кеф камериерки - как да ни избие на Гостоприемство?!
176
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Василев 169Ако искаме да станем туристическа дестинация за хора, които искат тишина и спокойствие, сме изпуснали влака, само има около България три държави с първокласни курорти и хотели!!!..и какво искаш да стенаш ? филиал на амстердамските червени фенери, т.е. туристическият *** на източна европа?
175
7
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
Представям си как потенциален инвеститор чете този чат). Вие бихте ли си дали парите?Да бъдем реалисти. Не шумните чалготеки са проблемът!Ако искаме да привлечем туристи, като от филма Туристът, трябва да ги ухажваме. Но Българинът вече приема това, като слугинаж и не иска да се връща 500 г. назад. Гордост(не без основание) и предразсъдъци.?Гостоприемство, хляб и сол!!!, да надмогнем другото чувство!.да бъдем хора!? ..
174
0
 
8
 
! Отговори
До Умен българин преди 5 години
Един шоп те видял в Зоопарка,гледал те,гледал те половин час време и накрая отсякъл - абе нема такоа жувотно! Пардон,само преразказвам...
173
2
 
22
 
! Отговори
АЗ преди 5 години
Сидеров не трябва ли да бъде в затвора?
172
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Атака е с 2 % . От площадит пълни с хора се скри в хотелите досущ като ДСБ !
171
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Атака е с 2 % .От площадите пълни с хора се скри любителите като Костовата партия .
170
8
 
7
 
! Отговори
Ръгай чушки в боба преди 5 години
Само си чешем езиците / клавиатурите / без да си вярваме и за пет евроцента.Привети от Германия,М.инети от Франция и прочие бля-бля.А истината е, потретвам, бг боб яхния,легло,тапи в ушите и тн. Не става тя с рогата напред...
169
2
 
2
 
! Отговори
Умен българин преди 5 години
Сега тук се е събрала еманацията на тъ.пите гъ.зове, дето дращят в сайта!Тва ***, тва психопати! Сбърках, да употребя думата еманация, няма да не разберете. По просто - каймака на т.ъпанарите!
168
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виж какво бъбрек, има си спецификация за шума и за разстоянието от заведението на което се мери. Ти ако искаш си заври шумомера в *** и ще видиш че пръднята ти вдига шум като на излитащ боинг
167
17
 
3
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Аз ако имам власт ,ще създам следния закон - Напр. шумомразец се оплаква ,че в хотелската му стая или в стаята на дома му шумът е много силен и идва от заведението което е на улицата ! Праща се екип ,който няма да мери шума пред тонколоните и уредбите на заведението ,а ще мери шума в стаята на шумомразеца за да се установи колко е силен там шума и дали шумомразеца се оплаква основателно или преувеличава! Ако преувеличава ,тогава да се задължи да плати за измерването на шума и загубеното време !
166
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Волен е типичен пример за лицемерието ,когато си застанал между Бога и Мамона в разкрачено положение .
165
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Волен е типичния пример за лицемерието когато си застанал разкрачен между Бога и Малина !
164
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не меря шума а направо викам полиция и те го мерят по силата на закона, който сега болен иска да отмени, сещаш ли се бъбрек? Абе ти там у немско да не си в някое немско гйско гето бе? От познати знам че сега в Германия става содом и Гомор особено в градове като хамбург
163
9
 
3
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До Пак до приветаНе досега в Гърция не съм попадал на идиотията да не можеш да спиш от ритмите на шушана или каквото и да е там музикално. Както и моите познати не помня да са се оплакали от шумотевици. А не мислиш ли че е нелогично да накараш заведението да се шумоизолира след като не мериш силата на шума?...................Че ти като не мериш силата на шума тогава за какъв х... се оплакваш ?!Първо измери шума докажи ,че е над допустимите норми и тогава се оплаквай !
162
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
23 ЧАСА МУЗИКАТА СПИРА ИНАЧЕ ВИКАМ ПОЛИЦИЯ!ВАЖИ НАЙ-ВЕЧЕ ЗА БОЛЕНОВЦИ!