Сидеров: Часът за край на музиката не е подходящ, туризмът губи!

Министърът на туризма Николина Ангелкова не подкрепя това твърдение
Обновена: 29 юли 2018 07:40 | 28 юли 2018 17:55,
286
Сидеров: Часът за край на музиката не е подходящ, туризмът губи!
Снимка: Facebook

Туристическият бранш губи приходи от непрекъснатите проверки за шума. Това заяви лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров след среща с представители на бизнеса във Варна, предаде БНТ.

От бранша са казали още, че проверките се извършват от много институции едновременно, което плаши клиентите. Според Сидеров някои от засегнатите дори се страхуват да застанат пред медии, за да не им пратят проверки и да ги затворят.

"Часът за прекратяване на музиката също според тях не е подходящ. И аз мисля, че 23 ч. е прекалено рано за нощни заведения, говорим специално за музикални, където отиваш да се веселиш. То в 10 ч. се стъмва през лятото. 23 ч. тъкмо започва животът. Или да се изтегли за по-късен час, или да се мисли за вариант зони - парти зони, по-тих туризъм. Не всичко да е под един знаменател", казва лидерът на "Атака".

Сидеров влезе в остро противоречие с вицепремиера Валери Симеонов, който е основният идеолог на закона за шума. Макар че проектът е в Народното събрание, досега движение по него няма. Лидерът на "Атака" дори започна контрапроверки по повод на проверките на заведенията, които Валери Симеонов организира.

По-рано днес темата с "шумните" спорове на вицепремиера Валери Симеонов коментира и министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя не подкрепя твърдението, че сезонът става жертва на тази полемика. 

"Когато има закони, които имат нужда от допълнително обсъждане, те трябва да бъдат допълнително обсъдени", заяви Ангелкова, цитирана от Нюз.бг, предаде в. "Сега".

"Имаме различия по някои теми, но затова решаваме всичко в диалог", подчерта още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
1
 
23
 
! Отговори
Морския преди 5 години
Явно ЯКО са му напълнили гушата на Сидеров.През миналото лято той сам Ходеше и спираше музиката на някои заведения в Созопол ,а сега друга песен пее.Новата му позиция на контра срещу Симеонов идва пак От Созопол.Господин Симеонов сещате ли се?!?
160
1
 
7
 
! Отговори
До привета преди 5 години
А само да вметна че да си пияница не е престъпление и не е работа на правосъдието да следи кой колко пие. Но пък заведенията с музика на мах до зори създават предпоставки за пияниците да вършат престъпления сещаш ли се, бъбрек? Абе там у немско където всичко е уредено вие забравяте да мислете бе!
159
4
 
4
 
! Отговори
Ръгай чушки в боба преди 5 години
До моите опоненти - братва, и вие дигате коментарна гюрултия - при това трогателно-безпомощна.Животът е по-силен от нас,няма да спрем децибелите с ,,бързи и яростни" коменти - бъдете сигурни - а с тапи в ушите! Реализъм,боб яхния,легло,тапи и крепък сън с припърдяване - желая ви го от все сърце!
158
0
 
0
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
До Василев: прав си, ама си седнал, и как да си вземеш малкия бизнес, като ти ограничават шума? А музика без дрога нали върви? Решение ? Всеки със "слушалки синизъби" и точка. Царевица, кукуруз, продавам, хаха,да ви го рарна или да ви го зипна за по-тихо? В Столицата става тихо, само когато всички започнат да си ходят по родните места.Откакто Каварна смени кмета с кметица, колко постъпления има в хазната, и всичко им е буренясало, а там беше max 3x3дни в сезона, че даже, аве не пиша, че....
157
0
 
8
 
! Отговори
Пак до привета преди 5 години
Не досега в Гърция не съм попадал на идиотията да не можеш да спиш от ритмите на шушана или каквото и да е там музикално. Както и моите познати не помня да са се оплакали от шумотевици. А не мислиш ли че е нелогично да накараш заведението да се шумоизолира след като не мериш силата на шума? Как ще провериш дали е шумоизолирано? Той може да е шумоизолиран и пак да си изкара маси и колони навън. Като няма закон против това какво му пречи бъбрек? У тая Германия май не ви учат много да мислите
156
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да печели и да губи туризма не ми пука. По курортите надуват цените като за последно. За какво са ми много туристи като аз няма да спечеля от това. От многото туристи печелят собствениците на заведения и хотели по морето, които укриват доходи. Обикновенните хора нищо непечялт от туризма а само губят.
155
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Между другото гордея се като гледам как мнозинството коментирали тук са против силната музика, алкохолизма и наркоманията. Всичко това говори, че чалга експанзията след падането на комунизма е диверсия срещу родината ни, а не наша черта. Браво българи, защитавайте морала който ни отнеха!
154
2
 
5
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До До привета от германЧе като бегате в Гърция да почивате ,там няма ли пияници които повръщат на улицата и правят проблеми ?! Ти така се изказа ,че аз сякаш защитавам пияниците ?! Пияници има навсякъде и това е работа на правосъдието как да ги наказва ! Въпросът е защо не задължават заведенията да си монтират шумоизолация ,а ги задължават да спират музиката в 23 ч. ?! 100 пъти го написах ,а ти за някакви пияници ми пишеш ,сякаш някъде в коментарите си съм подкрепил пияниците ?!
153
1
 
4
 
! Отговори
Последно желание преди 5 години
Ще ви издам една тайна:Боян Петров е споделил с един Шерп ,че ако загине на Шиша Пангма ще бъде крайно благодарен връх Мусала да бъде прекръстен на връх'Боян'
152
2
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
тоя се прави на нахапан от питбул..Истината е,че който веднъж е отишъл там,където "пиянството и нощния живот започват в 23 часа",не е повторил...Освен пияндурите и *** разбира се..Там е Рая за тях..
151
3
 
7
 
! Отговори
Знаещ преди 5 години
На българското ченоморие ИМА дискотеки, които са шумоизолирани и климатизирани и хаората се забавляват качествено без да пречат на околните. Проблемът се свежда до това да се накарат няколко десетки собственика от червената номенклатура да инвестират в бизнеса а не в s-класи и почивки на остров Бали.
150
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ръгай чушки в бобаНикой не ще да ти слуша гюрюлтията. Съобразявай се.
149
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото вече веднъж ми се възпалиха ушите от едни тапи за уши и се наложи да разбия мутрата на бившия ми съквартирант след което писахме в полицията
148
2
 
4
 
! Отговори
РВ преди 5 години
Тиквуний е решил да заграби бизнеса по морето само за него си.фалират всички и той е на ход.
147
5
 
2
 
! Отговори
До привета от герман преди 5 години
И не прави разлика между балнеокурортите и морските курорти. И в двата случая мнозинството хора искат да си починат от стреса на работа, а малцинството келвши си мислят, че са там за да си покажат магариите понеже им е било скучно през годината. Е сорка, решава мнозинството и това ще си проличи на следващите избори като изхвърлим Болен завинаги
146
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НИКОЙ НЕ ЗАБРАНЯВА МУЗИКАТА В ЗАВЕДЕНИЯ НА ЗАКРИТО !БОЛЕН ИСКА ОТКРИТИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ В НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА ДА БИЧАТ ЦЯЛА НОЩ Е НЯМА ДА СТАНЕ!!!!!ВОЛЕН НАЙ-ГОЛЯМАТА ПАТЕРИЦА НА БОРИСОВ СЪЗДАНИЕ БЕЗ ГРАМ МОРАЛ!
145
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен ХА ХА ХАВСИЧКИ ПОВРЪЩАТ КАТО ЧУЯТ ЗА ПОЧИВКА В ТУРЦИЯ ИЛИ РУСИЯ :D
144
0
 
15
 
! Отговори
До привета от герман преди 5 години
Аз да те питам какво правим ако искам да отида на златни пясъци или слънчев бряг заради красивите плажове, с които би е дарила майката природа, а не за да гледам как разни *** повръщат и шмъркат до зори? Ще ти кажа какво правим - бегаме в Гърция и това го правят много хора последните 10 години, а нашия туризъм скоро ще е в застой и колкото и евтини работници да вкарват пак ще са на загуба хитрите чалгари
143
1
 
2
 
! Отговори
:))) преди 5 години
То няма такъв нормативен акт който ти разпорежда да си спираш музиката в 23 часа - въпроса е пречиш или не пречиш на околните - елементарно е ..........
142
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рано е, то тъкмо в 23:00 продават най-много ментета, съмнителни кебапчета и химия.