На четири очи с премиера: Какво си казаха Петър и Борисов?

Не обвиняваме вас, казало 18-годишното момче на премиера
Обновена: 30 юли 2018 16:13 | 30 юли 2018 13:00,
98
На четири очи с премиера: Какво си казаха Петър и Борисов?
Снимка: Pixabay

Премиерът прие 18-годишният Петър, който днес беше оставен в приемната на премиера от родителите си.

"Проблемът не е във вас, а е в нежеланието на медицинските служители да си гледат работата. Бил съм и на частни рехабилитатори, където има коренно различно отношение", казало момчето на Бойко Борисов.

Днес момчето, което страда от церебрална парализа, беше оставено пред кабинета на премиера от своите родители.

Още по темата

Родителите му го откараха там сутринта, заедно със сак с дрехи и писмо с указания: Какви грижи трябва да се положат и какви лекарства се дават.

Премиерът прие момчето и баща му по обяд.

"Не обвиняваме вас, дойдохме да ви обясним как стоят нещата", казали баща и син на Бойко Борисов.

"Можем по 105 милиона да даваме повече на година за справяне с този проблем. Ела утре в 9 ще говорим с всички и Манолова", отвърнал на ненадейните си посетители Борисов, цитиран от "24 часа".

"Аз не съм с нагласата, че вие сте човекът, който може да даде пари и не обвинявам вас персонално. Искаме тези центрове да работят нормално", настояло момчето от Пловдив.

Премиерът му казал, че хората с увреждания трябва да се чувстват добре. Имал и конкретни предложения за реформата, но не се е ангажирал със срокове.

Петър пък му разказал, че му е нужна рехабилитация и дневни центрове, а хората с увреждания да получат услуги според потребностите.

"Сълзи имаше и вътре, но аз смятам, че сълзите не са израз на слабост, а на сила", каза младежът.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
7
 
13
 
! Отговори
Тръба преди 5 години
*** пак е невинен. Даже добричкият, си бръкна в джоба и разля няколко бързи милиона на народа. "Аз съм *** и вие сте прости, затова се разбираме."
43
5
 
2
 
! Отговори
fake news преди 5 години
До Анонименкакво да разбирам бе пукал мазен? ети ти фактите в номера. ама това не ти изнася. по лесно ти е да квичиш. не 80% а 98% сте за бостана.
42
7
 
11
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 5 години
ПРЕКАЛЕНО ТОЛЕРАНТЕН Е МЛАДЕЖА С БОКО. ИСТИНАТА Е ЧЕ ЗА НИСКИЯ ЖИЗНЕН СТАНДАРТ НА НАСЕЛЕНИЕТО НАЙ-ВИНОВЕН Е ТОЧНО ПРЕМИЕРА, КОЙТО ТОЛЕРИРА КРАЖБИТЕ ОТ ГЕРБЕРИТЕ И НЕУМЕНИЕТО ИМ ДА УПРАВЛЯВАТ МАКРОИКОНОМИКАТА!!!
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До fake newsДжендър, гледай си пакистанците и браковете между мъже и не се отваряй за неща, които не разбираш!
40
3
 
2
 
! Отговори
а? преди 5 години
До 36от колко доход нагоре инвалидът е богат?И от колко пари нагоре колата е луксозна?
39
2
 
6
 
! Отговори
fake news преди 5 години
ало невежи. я да изчислим колко наистина струва. да вземем англия.116.4 billion >> $ 152,188,625,222 65.60 million хора >>> $ 2340 на човек на година харчи англия за здраве. а я да видим тиквеницата2.2 billion $ >> 7m население == 314$ на човек на година.ЕМИ КАК ДА СТИГАТ БЕ ***? никой не краде. медицина с 300$ на година НЕ СТАВА. ама само знаете да плямпате тука. панелни таласъми
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В кой закон е забранено инвалидът да бъде богат?В никой. Но колко богати инвалиди познаваш и как мислиш, дали ще издържат на данъчна проверка как имат подобна кола? Схемата е стара.
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Балнеосанаториуми и центрове за рехабилитация за хора с увреждания. Сега *** и пульо ходи на санаториуми по програмите на НОИ. Но сигурно половината ползват просто безплатни карти да си почиват.
36
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименРуснаците, дето са 150 милиона и 17 милиона км2 от 70 години се мъчат по въпроса и една кола свястна не могат да направят.----Е поне са направили нещо руснаците което се ползва. А германците какви самолети и каква космическа техника и космически кораби правят, като са 80 милиона и от 300 години са индустриална нация?
35
4
 
3
 
! Отговори
До 34 преди 5 години
Ако инвалида е богат, той не се нуждае от помоща на обществото, тоест той не трябва да получава каквито и да е помощи!
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако парите ще отида за центрове, рехаблитации, лекарства, технически средства и т.н., макар че пак ще потънат много пари във виртуални процедури и т.н., но раздаването на пари на калпак е най-порочната и неработеща практика.
33
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен32"колко луксозни коли с инвалиден стикер"В кой закон е забранено инвалидът да бъде богат?
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен31Ми давай, развивай автомобилната индустрия.отвори си фирма, произвеждай и ги измести.Не се ли надценяваш твърде много?Руснаците, дето са 150 милиона и 17 милиона км2 от 70 години се мъчат по въпроса и една кола свястна не могат да направят.Тодор Живковата НРБ имаше завод за гуми във Видин и за акумулатори в Михайловград/Добрич/пазарджик.Видимките бяха адски некачаствени, даже направо криви, дори и за стандартите на социализма.Акумулаторите и досега се произвеждат. Брандирани.
31
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е въпросът колко пари се дават, а как точно се изразходват. И какво, като се хвърлят едни пари, при положение, че има маса народ с фалшиви телкове? При това не са само роми, ами и българи. Сещате ли се колко луксозни коли с инвалиден стикер има?
30
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако развием автомобилна индустрия и принудим Мерцедес, Фолксваген и Тойота и другиге да ни освободаят място от пазара като ги избутаме от там с качествени български автомобили държавата ще има средсва от данъците на българсктеи автомобилни компании и работещите в тях и щеше да има достатъчно пари за децата с увреждания.
29
6
 
5
 
! Отговори
реалист2 преди 5 години
До реалистДадеш ли пари на крайно нуждаещите се, след месец парите са изядени и изсрани, парите ги няма, а крайно нуждаещите се увеличават като бройка.Ами освен да вземат от тебе и да дадат на крайно нуждаещите се.Съгласен ли си?
28
1
 
7
 
! Отговори
До 27 преди 5 години
Не може целта на едно общество да е мързела! С нефт или без него, ние трябва да възпитаваме във всеки гражданин потребност да работи, учи и развива, тоест да е пълноценен човек.
27
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако бликнеше нефт в България щяхме да живеем като шейхове и нямаше да има никакви проблеми за финансирането на децата с увреждания.
26
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако децата, внуците или роднините им бяха в това положение, как ли щяха да реагират всички управляващи ( бивши и настоящи от 30 години насам до днешна дата )???? О, да... За тях има правителствени, военни, частни болници, лечения и лекарства в чужбина, защото ги плащат с откраднатите пари от обикновените българи....
25
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпросния Петър всъщност може да ходи с патерица, но очевидно е класифициран като инвалид, тоест човек в безпомощно състояние, за който единствения източник на средства е лошата система или обществото. Интересно какъв е проблема на този човек да учи, работи и живее като нормален човек, с хронично заболяване? Интересно защо хора като него трябва да са клиенти на системата?