От НС до МС: Протестът на майките днес – "брутален"

Майките на деца с увреждания на протест в 17 часа
30 юли 2018 10:30, Боряна Павлова
39

3095 гледания   |  Още видео

Майките на деца с увреждания излизат на ефективен "брутален" протест. Той ще започне в 17:00 ч. пред сградата на Народното събрание, след което ще се премести под прозорците на Министерския съвет.

Мярката е в знак на несъгласие срещу поправките в Закона за личната помощ.

Още по темата

По-рано този месец майките на деца с увреждания отказаха да участват в работната група заедно със социалния министър Бисер Петков, тъй като получиха проект на закон, в който не са включени техните предложения.

Протестиращите настояват държавата да приложи справедлив, диференциран подход към нуждите на самите деца и потребностите на техните семейства.

В края на месец юни омбудсманът Мая Манолова и протестиращите майки внесоха в парламента законопроект за личната помощ, който изработиха съвместно. С него се предвижда 77000 души да получат лична помощ.

"Няма да се откажем от настояването да бъде приет Законът за личната помощ и да се изпълни конвенцията на ООН. Шест години ни бяха напълно достатъчни да чакаме", посочиха пред Bulgaria ON AIR демонстрантите.


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Дони преди 5 месеца
До Реалист Човек като прави нещо само в услуга на някоя партия - това вижда и в другите. Наистина ли сте запознати с хронологията на протестите и изобщо всички действия на тези хора през годините, че да хвърляте веднага петното и то върху хора, с реални проблеми ... не измислени от някоя партия. Отидете и ги вижте ... и поговорете, преди да говорите.
38
0
 
0
 
! Отговори
Дони преди 5 месеца
До До Мислеща (№15) Може би, защото тези хора не са там, за да кажат от коакво имат нужда. Не майки и бащи, а всички трябва да сме до тези хора, защото в ситуация на безпомощност може да се окаже всеки, във всеки един момент. Нека не питаме вечно защо някой не върши това, което искаме. Тези майки не са Левски да се борят за всички и Левски вече не трябва да има, а ЕДИН ЦЯЛ НАРОД във всичко.
37
0
 
0
 
! Отговори
гатанка преди 5 месеца
от НС до МС , от др до др - що за писане
36
0
 
7
 
! Отговори
До Мислеща (№15) преди 5 месеца
"Хуманността на едно общество се измерва с отношението му към болните и бедните."

Добре. Но, както пише в коментар под предишната статия на тази тема, защо в тези протести никъде не са споменати хората с пълен трудов стаж и 200-300 лв пенсия, които са получили ставни увреждания в течение на времето? За болни стави една "точка" за инвалидност не се дава, а хора под 70 г., с 40 г. стаж, едвам се качват по стълбите и не могат да се качат в повечето от колите на обществения транспорт!
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Стига вече!

Р.оми с десетки деца вече няма. Ако и да има, са единици. Не те изяждат парите. Ревизия трябва. Но ревизия на администрацията, организациите и пр., които разпределят отпуснатите пари. ТЕЛК режат, обаче за администрацията мълчат.
34
0
 
0
 
! Отговори
Шопо преди 5 месеца
До брутален

Ти си лесен ,почвай работа у цирко...
33
1
 
2
 
! Отговори
Гост преди 5 месеца
Какво правим когато член на семейството взема помощ от държавата като инвалид нещо нормално до тук, а ако от това семейство човек работи на черно без да плаща дължимите данъци, другите длъжни ли са да внасят заради тях, държавата това са данъците който не вярва да иде да пита колко вземат инвалидите в Сомалия.
32
1
 
1
 
! Отговори
Да добавя преди 5 месеца
До До 19 22 Браво приятел , описал си социализма едно към едно.
31
2
 
3
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 5 месеца
До Анонимен 27 Разбира се че ги подкрепяш. И БСП ги подкрепя.Нали Борисов ще плаща Ама те 16-те милиарда свършиха. За това ще има винетка и за караваните , и пенсианерите шофьори ще минават на 2 г. на мед. преглед среще само 10 лв , вместо държавата да им плаща за причинените неудобства.
30
0
 
6
 
! Отговори
до 12 преди 5 месеца
В Европа отдавна е така-всеки случай е сам за себе си!Там посмъртно не можеш да вземеш фалшива инвалидна пенсия!Но в Европа държавата е СОЦИАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ,до като при нас е пример на безхаберие и далавера!Самите българи нямаме чувство за държавност,от там са и проблемите!
29
3
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 5 месеца
До Нов 17 Ами обмисля се и министерство на инвалидите , където няколко хиляди души ще правът индивидуални оценки на потребностите.Що не протестираха при Станишев ,например ? Тогавя да не би да са нямали потребности ?Ще ми се че протеста е политически и зад него стоят БСП и Манолова.
28
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ох, колко се радвам, че знам, че в тоя живот всичко се връща. Съдбата е подготвила супер изненадки на всичките бездушни *** в коментарите. Днес сипеш гнус срещу инвалидите, утре ти си такъв и никой не иска да те погледне. Заслужено.
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Подкрепям ги - Прави са !
А, парите ще дойдат като се направи пълна ревизия/проверка на "инвалидите " , Ама на кой му стиска ? - сичкуту електорат е невалиди .
26
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бойко ще се скрие като миналия път в Дианабадддд да играе мач тук елатеееееее всички в Дианабад
25
7
 
16
 
! Отговори
Стига вече! преди 5 месеца
Да се парадира с нещастието не е проява на добър вкус. Особено да вменяваш на другите да се грижат за теб. За здрави деца не вземаме никакви детски, няма данъчни облекчения, но трябва да плащаме и за фалшиви инвалиди, на роми с десетки деца и на всякакви други!
От тях не можеш да се вредиш на лекар или в социалните служби. Имаш право да мълчиш и да си плащаш, защото си ОБИКНОВЕН НОРМАЛЕН БЪЛГАРИН!
24
14
 
11
 
! Отговори
месара преди 5 месеца
а на чело на бруталния протест ше стои спонсора, другарката "истина" нинова в червена тениска, кършейки се под ритмите на песен на гери никол! започва все повече да не ми пука за тези майки, дето "не искали пари"!!!
23
7
 
8
 
! Отговори
bahuro преди 5 месеца
Колко имбецили се са изляли в коментарите, не е истина. Явно или те имат умствени увреждания или са герперасти, което е същото.
22
6
 
6
 
! Отговори
До 19 преди 5 месеца
Да твоето си е типична шизофрения - държавата е лоша, защото политиците са лоши, но аз искам да им дам повече и повече власт, искам те да мислят вместо мен, да взимат решения вместо мен, искам аз да съм детето, а те мои родители, те ще ми дават джобни, аз ще се цупя че са ми малко. Няма как общество обсебено от мисълта, че държавата трябва да се грижи за него от до, да се развива, него го чака само пропадане, тотална деградация и фалит.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Коя пък е сега конвенцията на ООН обвързана с личната помощ за конкретния/техен/ случай и коя пък НПО назначена от ООН като неправителствена организация щото навсякъде в които и страни да се вземат си имат държавни правителства,значи те да са неправителствени означава,че трябва да представляват ООН един вид като неправителствена,но представяща правителстващата,правящата система в някое си разнообразие одобрено от мнозинството членуващи и съвместимоста им по теми и от тях назначени с публична цел
20
3
 
9
 
! Отговори
брутален преди 5 месеца
Аз като съм метър и петдесе, и то с вдигнати ръце, къде да протестирам?