От НС до МС: Протестът на майките днес – "брутален"

Майките на деца с увреждания на протест в 17 часа
30 юли 2018 10:30,
39

Майките на деца с увреждания излизат на ефективен "брутален" протест. Той ще започне в 17:00 ч. пред сградата на Народното събрание, след което ще се премести под прозорците на Министерския съвет.

Мярката е в знак на несъгласие срещу поправките в Закона за личната помощ.

Още по темата

По-рано този месец майките на деца с увреждания отказаха да участват в работната група заедно със социалния министър Бисер Петков, тъй като получиха проект на закон, в който не са включени техните предложения.

Протестиращите настояват държавата да приложи справедлив, диференциран подход към нуждите на самите деца и потребностите на техните семейства.

В края на месец юни омбудсманът Мая Манолова и протестиращите майки внесоха в парламента законопроект за личната помощ, който изработиха съвместно. С него се предвижда 77000 души да получат лична помощ.

"Няма да се откажем от настояването да бъде приет Законът за личната помощ и да се изпълни конвенцията на ООН. Шест години ни бяха напълно достатъчни да чакаме", посочиха пред Bulgaria ON AIR демонстрантите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
11
 
! Отговори
Нов преди 5 години
Индивидуална оценка на потребностите. Това е добре. Но кой ще я прави. Най вероятно един куп псевдо специалисти от няколко съществуващи и новосъздадени организаци, които ще си осигурят вечна издръжка на гърба на нещастието на децата. До майките и децата ще стигат трохи.
15
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МислещаПомощ е едно, рекет съмсем различно! От момента в който започнахте да поставяте условия, да се държите агресивно, да се сърдите, че това което ви даваме, ние данъкоплатците е малко, минахте границата и продължавата все повече да минавате. Това което искате е несправедливо, егоистично и меркантилно - да искаш, да обвиняваш другите за собствените ти проблеми е ней-лесно и лъха на тежка инфантилност и простотия.
14
4
 
20
 
! Отговори
Мислеща преди 5 години
Хуманността на едно общество се измерва с отношението му към болните и бедните. Иначе сме първи защитници на всякакви животни/кончета, лъвчета, кучета/, ако стане въпрос за човешки живот реагираме така сякаш не сме хора. В племената на Инките ловците винаги са оставяли част от лова си за старите и болните индивиди, които не са можели вече да ловуват. Живеем в 21в., мислим се за развита цивилизация, а все още не сме се отърсили от животинската си алчност и егоизъм и не даваме нищо от себе си!
13
2
 
15
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Да попитам : Чий че го дръв***т пред парламенто ?!!!! Там НЕМА никой ! Никой ! На Малдивите са !!! Вече са на Малдивите ...Ула***в@ работа...
12
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Мислеща до анонимен9И как някакъв регистър ще елиминира фалшивите инвалиди? Кой ще преценява индивидуалните потребности на инвалидите и защо смяташ, че обществото е длъжно да ги задоволява? Всичко това е една утопия, розова илюзия за кухи ***, която ще се *** в масови злоупотреби с обществени средства, която ще направи едни хора професионални майки на инвалиди, която ще стимулира масово мързела, посредствеността и като цяло ще доведе до вълна от деградация.
11
6
 
17
 
! Отговори
Мислеща до анонимен9 преди 5 години
Напълно Ви подкрепям. Става въпрос за създаване на единен регистър на всички инвалиди, техните заболявания и потребности , като така ще отпаднат т.н. "мними инвалиди". Едни деца се нуждаят от личен асистент /родителя/, други се нуждаят от дневни центрове, за да може родителя да работи и т.в. Хората искат всеки случай да се разглежда отделно и да се дава точно такава помощ /пари, специалисти, и др. /, каквато е необходима! Дано успеят хората да се преборят за по-добър живот на децата си!
10
18
 
16
 
! Отговори
До 9 преди 5 години
Децата са отговорност на родителите си - точка по въпроса. Този протест е недопустим рекет!
9
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това което искат тези "майки" е доживотна обществена издръжка, не на децата им, а на тях самите, така че да си водят безметежен живот. И това се представя от медиите за справедлива кауза!? Добре бе и аз искам доживотна издръжка, всички искат някой да им дава пари без работят, какво ще стане ако всички легнем и чакаме някой да ни замеря с пачки?
8
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До коментиращите по- долуПрестанете да дрънкате глупости! Дано на никой не му се роди такова дете, тогава друга песен ще запеете. Не става въпрос за пари, а за индивидуален подход при оценката на помощта за всяко дете. Само този, който не полага грижи за такова дете, не разбира за каква ежедневна борба става въпрос.
7
13
 
15
 
! Отговори
Нов преди 5 години
В началото им симпатизирах, ама вече прекаляват. Никой на никого не е длъжен. По добре да протестират че за издръжката и осъществяването на социални дейности по веригата от служби, институции и пишман организации се дават повече пари отколкото стигат до децата
6
16
 
16
 
! Отговори
Да преди 5 години
Куцо и сакато все оставки иска! Самизабравихте се ей! Приберете горките деца, не ги мъчете на жегата с тия черни тениски, само правите всичко по-зле. Ама и вие самите незнаете какво искате и за какво протестирате?!! Повече пари ли пак, никой не може да ви ги даде, дори и тези които са ви платили, за да протестирате!!!
5
10
 
12
 
! Отговори
Ivanski преди 5 години
Те си го казаха, че протестите на майките на децата с увреждания се подкрепят от зелените, Да България, кърлежите и агнешките главички. Дори и Нинова ме съмнява. Грозна картинка!!!
4
12
 
15
 
! Отговори
321 преди 5 години
Абсолютно съм сигурен, че ако Нинова беше евентуално на власт, щяха тези протестиращи да бъдат сиктирдосани в девета глуха, за да не ги занимават с глупости!
3
21
 
12
 
! Отговори
Вензи преди 5 години
Интересно ми е, защо точно сега се сетиха да протестират? Имаше Станишев, имаше Орешарски, но тогава всичко им беше наред ли? Много странно!
2
19
 
11
 
! Отговори
Емо преди 5 години
Поради факта, че те избягват да отидат на преговори, автоматично означава че са платени от Нинова, кърлежите и агнешките главички.
1
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези се самозабравиха, няма такава наглост.