Пари ли? Лечение ли? Човечност ли? След срещата на премиера с Петър

Борисов се поинтересувал от потребностите на хората с увреждания
30 юли 2018 17:00,
75
Пари ли? Лечение ли? Човечност ли? След срещата на премиера с Петър

Снимка: БТА

Промените в законодателството, по които работим, ще гарантират по-голяма финансова подкрепа за хората с увреждания и по-добри услуги за тях. Това е заявил министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си в Министерския съвет със семейството на Петър Мавродиев от Пловдив във връзка с проблемите на хората с увреждания, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Премиерът е поканил Емил Мавродиев, бащата на 18-годишното момче, да участва в предстоящата среща по проблемите на хората с увреждания. На нея бащата ще може да даде своите конкретни предложения за по-ефективното изразходване на средствата в тази сфера, пише БТА.

Бащата е благодарил на премиера за срещата и е отбелязал, че след разговора с него е с по-голям оптимизъм.

Още по темата

По думите му проблемът на хората с увреждания е свързан не само с отпусканите средства, но и с рехабилитацията у нас.

"Не съм с нагласата, че вие сте човекът, който може да даде пари. Искаме тези рехабилитационни центрове да работят нормално", е допълнил синът Петър, като се е обърнал към министър-председателя.

Семейството е поискало още да се работи бързо по промените в законодателството, които засягат хората с увреждания.

"Зарадвах се, че премиерът реално се поинтересува за моите потребности и какво може да се промени, за да се чувствам добре не само аз, но и хората с увреждания. Проведохме нормален, човешки разговор", е отбелязал след срещата Петър Мавродиев.

По думите му има напредък и се вижда, че премиерът Борисов не неглижира проблема, а се интересува какво може да се направи за хората, които имат проблем, така че да се чувстват максимално добре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
2
 
! Отговори
ееххх преди 5 години
Боката ги е увъртел. Майстор е на тези работи!
64
2
 
7
 
! Отговори
da преди 5 години
да ама вноските ни за социалната система не намалят, нито грижите да се подобряват, а армията ненужни социални работници дето се издържат с тези пари расте. за какъв оптимизъм говори тоя или са отишли да лъскат имиджа на баце, нали това е негова програма, по законите които "се работи" се вижда че не са за инвалидите а за окопаване на администрацията.Да разбрахте от къде ще вземе парите, ще съкрати ли социалните или ще вземе от едни инвалиди за други а трети просто ще сложи в по-ниска група, само бла-бла приказки.
63
1
 
17
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
Навремето в България лошият социализъм се грижеше за хората с увреждания като им предоставяше надомна работа по домовете ,като правене на кутийки за локум ,бонбони и други подобни като низане на мъниста ,като плетива за жените и шивашки услуги .И хората не се чустваха изоставени от държавата и си допълваха доходите към пенсиите .Да ама сега международният престъпник Сорос ни заповяда колкото по малко държава по добре и държава няма вече .Е затова хората са на този хал .
62
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
4Държавата да поощрява с пограми за работни места учащите се инвалиди след завършване на средно/и по време на висшо 5 преддпиемачите да са с намалени данъци при наемане на инвалиди
61
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1 .във всяко училище ,банка,кметсво обществено място трябва да е пригодено за инвалиди по ЗАДЪЛЖЕНИЕ И ПРЕЗУМЦИЯ 2 Трябва точно дасе знаят колко са инвалидите без да се ползва думата около3 транспортните добавки да се увеличат и съединят с картите за транспорт по райони .Така инвалидите да могат да пътуват с градски линии с парите по предназначение и държавата да знае че се ползват . Сегашните транспортни са само за 3 пътувания в месец и хората ги държат в дебитни карти и си купуват месечни от пенсиите 4 Държавата да поощрява с пограми за работни места учащите се инвалиди след з
60
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как все един човек ви е виновен за цялата държава, не съм за никой,за никоя партия,но всеки обвинява само един,а управниците са много,Бойко,Бойко, да не е само той в целия смотан парламент.Все едно 20 човека да се нахвърлят върху един,е много ясно че ще го набият,е така сме и в България,един няма как да промени нещо, като всеки е срещу него.Аман с вашите партии.
59
10
 
17
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Пловдив се владее от ПП ГЕРБ и янма да се учудя, ако баата на момъка е от актива на ПП ГЕРБ. Пак плоска постановка на Цветан Цветанов и здрава сапунка на ЖГЕРБ!
58
5
 
4
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...statiata I snimkite me prosalziha ...po sashtia nacin bi mi podeistvalo I ako sreshtata be s Peevski !!!
57
5
 
27
 
! Отговори
Тиквун преди 5 години
От снимката не е ясно кой точно е с увреждания.
56
7
 
25
 
! Отговори
нецензурносъдържание преди 5 години
Наивници, видяхте ли колко е "б=лагороде=н" Ц=АР=Я- С=ЛЪНЦ=Е - такава постановка може да сътвори само "мозъчния тръст" - Ц=вък=и- ц=ървул=я!
55
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето, след такава задушевна среща с Премиера, видният антикомунист Тончо Шайката мина под дъгата и обърна ориентацията!
54
6
 
26
 
! Отговори
Алекс2 преди 5 години
Отиващ при "системата която те убива" и искаш да ти реши проблема ??? Нещо не се връзва.В бедна страна всичко може да те убие ! Включително и Истанбулската конвенция !
53
13
 
6
 
! Отговори
Пешо хамалина преди 5 години
До АнонименАйде бе тия цифри от къде ги извади? 300 000 000? Спал си на течение ... И все Костов ви е виновен ... А Луканов, Гришата, генералите, задкулисието, мутрите? Те са невинни овчици, нали?
52
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв е тоя театър?
51
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам защо най-често използваното средство, с което хора се подпират, за да си помогнат при ходене, е със звездички. Вероятно сайтаджиите могат да направят от всяка дума обида и го приписват на мисълта на читателите си.
50
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Започва се от стълбищата и обществения транспорт. Проблемни са не само за хора с големи увреждания в опорно-двигателния апарат, а даже за възрастни с ***.
49
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Активи за над 300 млрд. долара, бяха продадени за стотинки от Иван Костов, и Корнелия Нинова се облажи богато от тази приватизация закупувайки предприятия за стотинки. Заради тях пенсиите са малки, няма пари за инвалиди, здравеопазване и т.н.
48
7
 
25
 
! Отговори
Койчо преди 5 години
Баце е царят на обещанията но като ти каже добър ден трябва да видиш как е на вън.
47
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срам ме е, че съм българин ...
46
26
 
15
 
! Отговори
Отвратен преди 5 години
Сега разбрахте ли комуноиди защо Бойко 10 г. е на власт и ще продължава? Ще си изядете мъд..ете от яд , че вашата няма да стане.