Протест под прозорците на властта: "Системата убива - всички"

Недоволните искат реформа и достоен живот за хората
Обновена: 30 юли 2018 20:19 | 30 юли 2018 18:58, Веселина Йорданова
64

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Родители на деца с увреждания, техните близки и граждани от цялата страна протестират под лозунга "Системата убива - всички".
Още по темата

Те се събраха пред сградата на Народното събрание с искане за реформа и достоен живот за всички.

Протестиращите заявяват, че системата не убива само децата и възрастните с увреждания, а всички.

По думите им това е обединен протест на народа срещу системата, която е прокудила за 10 години 1 200 000 българи, предаде БТА.

Недоволните тръгнаха в посока Министерски съвет, където протестът пред прозорците на властта продължи.


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Armagedon преди 5 месеца
А колкото до хората с увреждания,според мен е необходим един закон, които да обхваща всички и всичко,от експертизата,мобилността та до трудовата им дейност,а не да се решава на парче или на "калпак".За това са необходими ексопертни мнения на няколко министерства а не само на едно,както и на техни организации и синдикатите и разбира се да се съобрази и с чуждият опит в другите страни на ЕС.
55
0
 
0
 
! Отговори
Armagedon преди 5 месеца
прод.54.Ако това се случи и се регламентира на базата на нов обществен договор,(защото според мен има нужда от такъв)ще се тръгне в правилната посока и ще се утвърди демокрацията като система и в България и животът ще потръгне без сътресения и злободневни случаи.Дай боже.
54
0
 
0
 
! Отговори
Armagedon преди 5 месеца
прод.53.Има и други причини,като например:Отношенията между трите власти,заложени в Конституцията.За да няма симбиоза между тях са нужни друг тип регламентирани отношения между трите власти.Как да стане.Пак според ме,чрез съгласие а не чрез необмислени и"стихийни"действия от страна на управляващи и гражданско общество и като се проведат избори за Велико Народно Събрание и преходно правителство с определен срок и задачи.Така мисля,така пиша и това не ангажира с нищо и никой да пиши,мисли като мен
53
0
 
0
 
! Отговори
Armagedon преди 5 месеца
До Armagedon 52.продължение на 52.Пак според мен,решението е премахването на доходите който се получават по нерегламентиран начин или направо казано придобивани по престъпен начин.Защо.Ами просто е. Цените на стоките и услугите се определят от пазара не само на базата:търсене и предлагане а на средно придобит доход което го изкривява поради нерегламентираните доходи и поради ДДС-то.За луксозните стоки то е равно на това за стоките от първа необходимост(Къде отидоха стоките от п.небх в кошницата)
52
0
 
0
 
! Отговори
Armagedon преди 5 месеца
До Armagedon Продължение на к.51.Проблемът обаче,според мен е в това,че досега управляващите партии не искат или не могът(нямат капацитета-кадрите) да сторят това за да се получи баланса в обществото т.е. да се балансира системата а не да се промени.Не може в едно общество да съществува дисбаланс независимо от системата,защото то ще се разпадне като с-ма.Очевадно е че е нужен ремонт на системата.Но как и кой може да направи това е най-трудният за решаване проблем в обществото ни.Предложете нещо
51
0
 
0
 
! Отговори
Armagedon преди 5 месеца
До анонимна 31.Напълно съм съгласен с коментара ви под номер 31-ви в коментарите към тази статия. В Р.Полша,която не"блести"с някакво икономическо чудо,доходите са почти два пъти по-високи от колкото в Р.България а цените на стоките от първа необходимост са като в България.А и почти във всички други страни в ЕС е така,т.е стандарта на живот е значително по висок и е съвсем логично хората да искат и в България да е така. За да се случи това обаче са необходими РЕФОРМИ за да се постигне това.
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Айде, тия дето са сложили минуси на пост 42 да се обосноват! Моля, аргументирайте се какво по- различно измислихте от досегашните закони! Оставете гнева и агресията настрани, посочете какви привилегии извоювахте!
49
0
 
0
 
! Отговори
кОКИ преди 5 месеца
До Анонимен 35
Aми опитай се нещо да направиш.
48
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Черните ризи не са добро решение
Асоциират се с едни кафяви ризи
Черните знамена са кич
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Системата бива - не за всички.
46
0
 
8
 
! Отговори
АЗ пък съм съгласен преди 5 месеца
мойте данъци да отидат за тези деца и за всички болни да работещ съм и да никой не ми помага и пак ви казвам з две ръце съм за да се дадат пари за децата.И стига някой са ревали че няма пари.От заплатата ми една пета данаци от всяка покупка една пета ДДС,От всеки литър гориво поне лев акциз,цигари акциз,алкохол акциз,питайте фирмите колко данъци плащатат,ама като се плаща за билети първа класа не чувам троловете да вият.А това че не искам мойте данъци да отват за билети кой ме пита.
45
0
 
12
 
! Отговори
Проблема не е в преди 5 месеца
парите а в това че майките искат да променят системата.А в тая система потъват 5 миларда лева ама за тях не питате както казва Слави Ангелов репортера,у нас от здравното се краде повече от колкото от еврофондовете.Тука едни тролове се правят на пенсионери и се оплакват от ниските пенсии ами добре протестирайте бе време имате ама нещо не ви виждам.Запомнете пари има и ако се помисли и държавата може да се оправи Но тогава системата няма да работи за олигарсите а за хората.
44
1
 
7
 
! Отговори
До Анонимен преди 5 месеца
И за вас е валидно предложението ми! А иначе - всеки ден се моля да ми ги вземат тези 930 лв.! Бих върнала и тези, дето съм ги взела досега, че и още бих добавила, само да е здраво детето ми! Но понеже явно говорим на различни езици,едва ли бихте ме разбрали. Което е добре. Означава, че имате най-ценното нещо - здравето. Точка.
43
0
 
5
 
! Отговори
Пак до Ламбуров преди 5 месеца
Предложението ми е съвсем сериозно, моля пишете при интерес! А относно това, колко ви струват увеличаващите се хора с увреждания - вероятно много, но не се сърдете на мен и на детето ми. Сърдете се на системата, която толерира безхаберието, колективната безотговорност и некадърност царяща в болниците. И всичко това - съвсем безнаказано. И колкото и да ви струва, бих дала всичко, за да съм на ваше място, а да бъде на мое място не бих пожелала на никой, с изключение 3-4 "лекари".
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 42
На вас ви дават 930лв, ама други цял месец оцеляват с 170лв и сега и тях ще им отнемат. Накрая вие спечелихте 20лв отгоре. Няма да ви дадат асистенти, нито транспорт, нито пътувания, нито езда- побирайте се в 20-те лева. Може да ви обещаят, но няма да дадат. Моли се да не ти вземат и тия 930лв. И да не ти ги вземат сега, ще ти ги вземат след навършване на пълнолетие на детето ти и тогава ще дойдеш на нашата.
41
8
 
0
 
! Отговори
безполезност преди 5 месеца
Нищо ново няма в 'новия' закон, който се подготвя. Много се пъчиха, много шум вдигнаха, накрая 20лв допълнително за някои, които са приятелки с каките от социала. Майките много обичат служителките от социала, странна симбиоза. Май пред ТЕЛК не им минават номерата. Накрая няма да видят нито асистенти, нито езда, нито рехабилитация.
Ще орежат ТЕЛК на хиляди инвалиди, а на други ще дадат 20лв допълнително, ако социала разреши.
Да се прибират по домовете си! То с крякане не става. Мисъл, идея трябва
40
2
 
9
 
! Отговори
АМАН от Борисов преди 5 месеца
Доказано престъпна ШАЙКА на власт от 9.11.1989 провежда ликвидация на БЪлгарите в БЪлгария показна.
След като разрушиха индустрията и избиха милиони крави и овце ПО времето на Станишве и режима на Борисов с е провежда нагло ограбване на над 10 000 000 000 годишно за ненужно корупционни обекти по оперативни програми и еврофондове.Даже министерство по еврокорупцията има.
От заплати пенсии и помощи не могат да крадат МИЛИАРДИ джебни.
39
5
 
9
 
! Отговори
Работник преди 5 месеца
В България всички протестират. Само не протестират работещите, че хранят всички протестиращи, защото нямат време за протести.
38
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сега съм пенсионер с 280 лв. пенсия след 42 години трудов стаж. За какви системи ми говорите?
37
20
 
6
 
! Отговори
Протестиращ преди 5 месеца
Хайде всички да викаме "Системата убива - всички" и никой да не работи. И да чакаме да падне нещо от небето. Тогава наистина ще ни убие всички.