Протест под прозорците на властта: "Системата убива - всички"

Недоволните искат реформа и достоен живот за хората
Обновена: 30 юли 2018 20:19 | 30 юли 2018 18:58, Веселина Йорданова
64

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Родители на деца с увреждания, техните близки и граждани от цялата страна протестират под лозунга "Системата убива - всички".
Още по темата

Те се събраха пред сградата на Народното събрание с искане за реформа и достоен живот за всички.

Протестиращите заявяват, че системата не убива само децата и възрастните с увреждания, а всички.

По думите им това е обединен протест на народа срещу системата, която е прокудила за 10 години 1 200 000 българи, предаде БТА.

Недоволните тръгнаха в посока Министерски съвет, където протестът пред прозорците на властта продължи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КонстантинНикой не вдига главица! Нашите работодатели, особено в провинцията не искат да плащат повече! Създали са си картел! И да му работиш по 12 часа на ден, пак толкова! И да си му ценен кадър, ще те товари повече! Печалбата е за него и то огромна! Такава е СИСТЕМАТА, която ни убива!
31
2
 
42
 
! Отговори
Константин преди 5 години
До анонимна 31Ами надигни главица и поискай нещо повече, може и да получиш, а не да се съгласяваш с положението. Иначе, аз съм намерил парите, властимащите се отказват от огромните си преференции и се намират едни 200-300 милиона годишно. московски има 5 автомобила служебни и все са маркови. Знам от първо лице. Безлимитно е всичко, защо?
30
1
 
53
 
! Отговори
анонимна преди 5 години
За 40 г. трудов стаж - 200 лева пенсия! Така живеят нашите пенсионери, по-точно жените! Сега съм на 56, имам 35 г. трудов стаж, реален, само 7 месеца съм била по майчинство. Последните 7 години не съм мръднала от заплата 400-500 лева! След 6 години, ако съм жива, каква ли пенсия ще взема?! И още, в нормалните държави пенсия се получава за трудов стаж, а нас ни обвързват и с възраст! Не се противопоставям на хората с увреждания, но 80% от българите живеят недостойно и в недоимък!
29
0
 
32
 
! Отговори
Притприимачат преди 5 години
25 - Ама ти добре ли си !?!Ако вдигна минималната на 1000 лева, в моята фирма, пшоечалбата ще спадне с 0.2% на година. Лъдак си еййййй, смешняк правиш !!!
28
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 26Ама сериозно ли вярваш, че българският народ си избра, каквото и да е. Имаше много, който "избираха" се емокрацията преди 1989-а, ама след това се "губеха". А имаше и едни лудаци, двор щяха да връщат БКПто, ама не стигнаха до никъде, зщаото БКПто не викаше да се връща.И никой не искаше, подкрепяни от службите мафиоти и политици, нито репресира и медии.
27
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ааа системата не лоша за всички примерно шиши си живее добре,но за сега.
26
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
системата наистина не ми харесва защото обслужва главно индийци и политици,тоест чистите консуматори,дето само дърпат без да дават,и никой нормален редовен данъкоплатец не получава никаква благодарност или помощ при затруднение,демек той си е дойна крава и то на свободна паша,без подхранване,само доиш и не храниш
25
11
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой не скача, е червен, нали????Нали скачахте като маймуни за демокрация през 1989-1990 г.?Сега недейте да ревете...........сами си избрахте демокрация и капитализъм!!!
24
3
 
39
 
! Отговори
V преди 5 години
Системата на ЕС убива ако не можеш да си защитиш интереса. Въведете мита за всички вносни автомобили. 1000лв за втора ръка и 2000за първа по примера на Доналд Тръмп. Гледах кадри от протеста до протестиращите бяха паркирани доста луксозни нови железа. Човек се пита при такава скъпа железария как така няма пари? Направете 1000 минимална заплата. Това автоматично ще вдигне пенсиите и парите за социални политики за инвалиди. Ако не направите това ВСЕ ЕДНО ВИКАТЕ НЕВОЛЯТА ДА ВИ РЕШИ ПРОБЛЛЕМИТЕ.
23
12
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тази държава по-добре да си инвалид, отколкото пенсионер... а те искат още?!? Айде да се съобразяваме. Няма как един инвалид да взема повече от МРЗ и да е недоволен.Във великата Германия колко взема един инвалид? 50% от средната работна. И какви "екстри" ползва? Тук там намаления. Нека и тука е така - 50% отстъпка за градския транспорт, 50% намаление на данъци и 50% от средната заплата(значи къмто 400 лева) и толкова. Още ще наглеят ли тези?
22
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"А какво да кажат пенсионерите? Нашите родители. Работили 40год. за страната, за обществото. За тях няма. Пенсионната система не ги ли убива?"Казват същото и трябва да се вика в един глас: Системата убива всички! Демокрацията се осъществява всеки миг и всеки час само с протести. И то гръмогласни, защото си знаем, че е глуха поради старост.
21
5
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само като наблюдение ще кажа, че най-много фалшиви инвалиди са изфабрикувани по време на управлението на БСП и ДПС. Проверете статистиката, особено за възрастни жени от друг етнос по селата, ще видите интересни неща.Ама тия пенсии ги плащаме ние, без да остават средства за пенсии за на с самите, дето цял живот честно работим.
20
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До карматологияТози закон не важи ли и за онези, които използват чуждото нещастие, за да осъществят политическите си домогвания?"Вождът" на коя партия докара тук преди половин век неколкостотин екзотични, за да ги качи на гърба на трудещите се българи, та да има послушни поддръжници? Не знаете ли какви традиции имат повечето от тези пришълци и как вследствие на тези традиции се раждат деца с увреждания? Не знаете ли от кои среди са повечето фалшиви инвалиди?
19
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво да кажат пенсионерите? Нашите родители. Работили 40год. за страната, за обществото. За тях няма. Пенсионната система не ги ли убива? Не ги подкрепям тези майки.
18
8
 
43
 
! Отговори
Да не се политизира! преди 5 години
Вярно ли е, че приблизително половината от парите, отделяни от бюджета за трудови пенсии, се пренасочват за помощи, за социални пенсии, за издръжка на инвалиди и гледачите им?Ако наистина става такова преразпределение, протестиращите майки не се ли чувстват поне малко неудобно?Редно е разумно да се прецени какво може да отдели бюджета за хората в неравностойно положение и каква част от тези пари могат да бъдат дадени за децата-истински инвалиди и техните гледачки.
17
11
 
42
 
! Отговори
позитано 20 преди 5 години
Вече е ясно . Протеста е срущу правителството на ГЕРБ.Кои всички убива системата и коя система? Може би имат в предвид капиталистическата система.Май излиза че си искат социализъма ,че тогава никой не им обръщаше внимание. Пенсия и това е. Няма яздене на коне , плуване , джакузита и др.
16
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да разберем по какъв начин държавата е увредила някой.Ако е така разбира се трябва да платим!А чиновника виновен за увреждането да се преследва от закона.Но ,ако държавата няма вина защо да плащаме?
15
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само в рамките на последните 10 години ли българи емигрираха в чужбина?
14
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Демокрацията и капитализмът убиват хората, които нямат пари!!!"Абсолютно вярно, но не е само това. Защото бедните не намаляват!Демокрацията и капитализмът произвеждат бедността. Затова са ми смешни драскачите, които си въобразяват, че цял живот ще си тролят за жълти стотинки и ще са от недосегаемите, от застрахованите против безпаричие...
13
3
 
40
 
! Отговори
akud преди 5 години
хахахахаах тук има мутри от с. крушовица който заплашват. хахаахах