Линейка, хеликоптер – държава и НПО-та "За" живота

В Европа го има, защо и в България да не се случи?
8

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Неправителствените организации и държавните институции могат да работят заедно, за да спасят човешки живот.

Как точно се случва това показаха днес представители на Спешната помощ, Българския червен кръст и на телефон 112.

Демонстрацията за оказване на помощ при катастрофа се проведе на паркинга пред Националния исторически музей.

Там екипите показаха как се координират дейностите между наземни и въздушни екипи.

"Целта на всички е да обединят усилията си в една кауза - спасяването на човешкия живот. Чрез тази демонстрация ще стане ясно, че когато действията на всички са в синхрон може да се спаси човешкият живот много по-ефективно", обясни Петранка Недялкова от Столичната организация на БЧК.

Председателят на БЧК академик Христо Григоров посочи, че идеята е да се покаже на държавните институции, че те трябва да протегнат ръка и на неправителствения сектор, за да могат заедно да бъдат ефективни.

"Възможно е! Това е направено в Европа, в много държави го има това публично-частно партньорство и е много ефективно. Нашата задача е да направим тази демонстрация и да посочим посоката", каза Григоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Eнигма машина преди 5 години
До Анонимен 4Бихте ли дешифрирали, това което сте написали, защото май само вие си разбирате какво сте искали да кажете! Използвайте и пунктуация, ако ви е възможно!
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искат да кажат,че БЧК подразделение на ЧК е НПО,както и ЧПМ,но той/те е/са обвързан/и с кои и под егидата на кои чак до ООН за справка,а за будистите,че и евреите е кой нещо не се чува при намеса за бедствия и аварии за дарове и дарения.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НПО-тата са инструмент за натиск и прокарване на деградантски идеи.
2
0
 
21
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Прах в очите на хората!!! СРАМОТА!!! Как не ви е срам!!! Като се обади човек на 112 го препращат в девета глуха, какви хеликоптери бълнувате .... ако дойде линейка пак се бройте за късметлии. Само дразните нормалните хора с тези статии, никой няма да ви прати хеликоптер, никой. Това е действителността, всичко друго са мечти и илюзии.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако работеха така и в реална обстановка, ще ше да има много спасени хора, хвърлят само прах в очите на хората. В реална обстановка сте гола вода.